Gizlilik odaklı aramam motoru DuckDuckGo yükselmeye devam ediyor - Haberler - indir.com

Gizlilik odaklı aramam motoru DuckDuckGo yükselmeye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Gizlilik odaklı olması ile ön plana çıkan arama motoru DuckDuckGo, ağustos ayına dair bazı verilerini paylaştı. Şirket tarafından yayınlanan verilere göre kullanıcıların ağustos ayında 65 milyar DuckDuckGo araması yaptıklarını belirtti. Bu arama miktarı ise DuckDuckGo’nun her gün biraz daha popüler olduğu anlamına geliyor. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile beraber kritik konulardan birisi olan siber güvenlik ve gizlilik, bugün birçok kullanıcı tarafından endişe ile bakılıyor. Özellikle ABd ve Microsoft gibi isimlerin kullanıcıları takip ettikleri düşünülmesi, kullanıcıları farklı alternatiflere yöneltiyor. Bu söz konusu alternatiflerden birisi de DuckDuckGo oluyor. Şirkete göre bu arama motoru inanılmaz bir büyüme oranını sürdürüyor.

DuckDuckGo hızla büyümeye devam ediyor

DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliği nasıl üst düzeye çıkartılır?DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliği nasıl üst düzeye çıkartılır?

DuckDuckGo resmi Twitter hesabından paylaşılan açıklamaya göre kullanıcılar Ağustos ayında, 2 milyar DuckDuckGo araması yaptılar. Şirketin ayrıca istatistiklerine göre 4 milyondan fazla kullanıcı, DuckDuckGo’yu mobil uygulama veya tarayıcı eklentisi olarak kullanıyorlar. Bu istatistiklere göre ise şuan için 65 milyon kullanıcısı olduğu düşünülüyor. DuckDuckGo, temel olarak Google ve Microsoft’un Bing’i gibi bir arama motoru diyebiliriz. Fakat geliştiriciler, bu arama motorunda kullanıcıların gizlilik tarafına odaklanıyor. Şirketin iddiasına göre DuckDuckGo üzerinden yapılan aramaların takip edilmediği söylenirken, ziyaret edilen internet sitelerinde kullanıcıları takip etmesinin engellendiği belirtiliyor. Bu özellikler ile seviyen DuckDuckGo büyük bir popülerlik ile kullanılıyor.

Sizde DuckDuckGo tarayıcısını kullanmak isterseniz hem Android hem de iOS tarafında uygulaması da bulunuyor. Bu uygulama, bir internet tarayıcısı olarak gözüküyor ve internette gizliliğinizi sağlıyor. DuckDuckGo’ya masaüstünden erişmek için ise yine indirebilir veya Google Chrome eklentisini kullanabilirsiniz. DuckDuckGo geliştiricilerinin açıklamalarına göre arama motoru, hizmet vermeye başladığı günden beri kullanıcılara hizmetlerini sürdürüyorlar. Grafiklere göre ise şirketin yıllara göre kullanıcı sayısında artışa geçtiği açık bir şekilde gözüküyor.


Google, DuckDuckGo'yu Varsayılan Arama Motoru Listesine EklediGoogle, DuckDuckGo'yu Varsayılan Arama Motoru Listesine Ekledi
DuckDuckGo'dan DuckDuckGo'dan "Takip Edilmeme Kanunu" İsteği Geldi

PAYLAŞ