Gizlilik Ayarları Twitter Üzerinden Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Gizlilik Ayarları Twitter Üzerinden Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-13 20:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Ülkemizin en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından biri olarak karşımıza çıkan Twitter, geçtiğimiz dönemlerde gizlilik politikası ile yepyeni bir hale geldi. Twitter'a gelen yeni gizlilik politikası kullanıcıların verilerini Twitter'ın iş ortakları ile 30 gün süre içerisinde paylaşılabilmesi gibi beraberinde çok daha farklı sorunları ortaya getiriyor. Bu durumun önüne geçmek adına Twitter gizlilik ayarları üzerinde nasıl değişiklikler yapacabileceğinize yazımızdan erişebilirsiniz. Facebook ve Twitter gibi dünyanın her yerinden milyarlarca kişi tarafından tercih edilen sosyal medya platformlarının güvenlik ve gizlilik politikaları günden güne değişiklik gösteriyor. Uygulamalar üzerinde yapılan güvenlik ve gizlilik güncellemelerinin içeriğinde neler yer aldığı, değişikliklerin neler olduğu hem e-posta hem de site içi açıklan pencereler ile kullanıcılara bildiriliyor. Yapılan bilgilendirme ön metninde yapılan yenilikler kullanıcıların yararınaymış gibi görünüyor olsa da sonrasında bu güncellemenin aslında çok da iyi içerikler sunmadığını görebiliyoruz. Bu aşamada ise kullanıcı olarak yapmanız gereken şey ise, gizlilik politikasını ilk etapta kabul etmiş olsak da daha sonrasında gizlilik ayarları sayfasına giderek mevcut seçenekleri gözden geçirmekte fayda vardır. 

Twitter Gizlilik Politikası

“Twitter uygulamasında yapmış olduğumuz değişiklikleri yansıtması açısından Gizlilik Politikamızı güncelliyoruz. Güncellenen politikayı baştan sona okumanı öneririz. 18 Haziran 2017 tarihinde ve sonrasında hizmetlerimizi kullanırsan, bu düzenlemeleri kabul etmiş sayılırsın. Önemli güncellemelerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

Avengers: Endgame Twitter'da da Rekor KırdıAvengers: Endgame Twitter'da da Rekor Kırdı

- Şeffaflık ve kontrol; Kullanıcıların bilgilerine olduğundan daha şeffaf bir şekilde erişim sağlamak ve söz konusu verilerinin Twitter tarafından nasıl kullanıldığına dair çok daha ayrıntılı kontroller sunmak amacıyla Twitter Verilerini genişleterek yeni Kişiselleştirme ve Veri ayarlarını kullanıma açtık. Bu gelişmiş düzeyde olan ayarlar ile beraber Twitter web tarayıcısının ”Takip Etme (Do Not Track)” ayarına bağlı çalışmayacak ve artık bu ayarı desteklemeyeceğiz.

- Web Verisi; Twitter üzerinden yaptığımız hizmetleri geliştirmek, ayrıca bunun yanı sıra reklamlar dahil sana gösterdiğimiz içeriği kişiselleştirmek için yerleştirilmiş zaman akışları gibi Twitter içeriği ile entegre olan diğer web sitelerinin verilerini saklama ve kullanma şeklimizi güncelledik. Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) Üyesi ülkelerdeki kullanıcıların web sayfası ziyaret verilerini tutmuyoruz. 

- Veri Paylaşımı; burada kişisel olmayan yani anonim bir şekilde toplanmış ve cihaz seviyesindeki nasıl paylaşım yaptığımızı güncelledik. Şöyle ki seçkin iş ortaklarımız ile beraber yaptığımız anlaşmalara göre bu veriler senin iş ortağımıza onay vermen koşuluyla ismin, e-postan veya diğer kişisel bilgilerinle ilişkilendirilebilir. Verilerinin bu iş ortaklığı anlaşmaları kapsamında paylaşılıp paylaşılmayacağını Kişiselleştirme ve Veri ayarlarında kontrol edebilirsin.

Twitter gizlilik ayarı yapma işlemleri

Şöyle ki, sosyal medya platformu Twitter'a mevcut verilerinizi daha güvenli bir şekilde takip edebilme, gerekirse iş ortakları ile paylaşabilme ve bunun yanı sıra aynı zamanda verilerinizin 30 güne kadar ücretsiz bir şekilde kullanılabilmesine izin veren yeni gizlilik politikasına geçiş yaptıysanız hesabınızdan yapmanız gereken güvenlik ayarlaması çok basittir. Gizlilik ve Güvenlik altında Kişiselleştirme ve Veri bölümüne geçiş yapın Hepsini Devre Dışı Bırak’ı seçmek tüm işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde halledecektir. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya EklenebilecekTwitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya Eklenebilecek
Twitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler EkleniyorTwitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler Ekleniyor
Artık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk EklenebilecekArtık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk Eklenebilecek

PAYLAŞ