Gizli parti uygulaması App Store'dan kaldırıldı - Haberler - indir.com

Gizli parti uygulaması App Store'dan kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-01 09:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketi Apple, ilginç bir haber ile karşımıza geldi. Buna göre şirket “Vybe Together” adlı gizli parti uygulamasını App Store’dan kaldırma kararı aldı ve kaldırdı. Apple’ın söz konusu bu hamlesinin sürpriz olmayacağı ve etkisi süren COVID-19’dan ötürü olduğu belirtiliyor. Teknoloji şirketi bu noktada kullanıcıların gizli parti organizasyonları ile bir araya gelmemesi adına önlemlerini almaya devam ediyor. Bu noktada şirket bu durumlara aracılık etmek istemezken, bu alandaki popüler bir uygulama olan Vybe Together uygulamasını App Store’dan kaldırma kararı aldı. Geliştirici ise uygulamayı sadece küçük partiler yapılması için tasarlandığı belirtiyor.

Ancak normal kullanımda böyle olmadığı için ve COVID-19’dan binlerce kişi ölmeye devam ederken, küçükte olsa partilerin yapılmaması gerekiyor. Ancak App Store’da hala organizasyon yapılabilecek birçok farklı uygulama bulunuyor. Bu noktada Facebook servisleri bile kullanılabilirken, bu noktada kullanıcıların kullanımları daha önemli oluyor.

App Store'da uzun zamandır beklenen gizlilik etiketleri yayımlandıApp Store'da uzun zamandır beklenen gizlilik etiketleri yayımlandı

Apple, parti uygulamasını App Store’dan kaldırdı

Apple’ın uygulama gelişitiricilerinin uygulama üzerinden satışları üzerinden elde ettiği gelirin yüzde 30’unu komisyon olarak aldığı biliniyor. Bu durum geliri 1 milyon dolardan düşük uygulama geliştiricileri için değiştirilmişti. Şirket yaptığı son hamle ile artık geliştiricilerin gelirinin yüzde 30 yerine 15 seviyesinde kesinti yapıyor. Bu durum ise küçük geliştiricilerin büyümesine daha da fazla katkı sağlamış oluyor. 1 Ocak 2021 ile başlayacak olan yeni dönem ile beraber “ App Store Small Business Program” kapsamında yapılıyor ve Covid-19 döneminde mantıklı gözüküyor.


App Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyorApp Store'dan binlerce uygulama kaldırılıyor
App Store küçük işletmeler için düşük komisyon oranlarını azalttıApp Store küçük işletmeler için düşük komisyon oranlarını azalttı

PAYLAŞ