Gizli Instagram proffilerini gösteren uygulama! - Haberler - indir.com

Gizli Instagram proffilerini gösteren uygulama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-15 19:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram için geliştirilen üçüncü parti uygulamaları, veri gizliliği bakımından oldukça tehlikeli olurken, kullanıcıların Instagram’ın sunmadığı özellikleri kullanması noktasında oldukça işlevsel oluyor. Şimdi ise söz konuş uygulamalardan birisi Instagram’daki gizli profilleri görüntüleyebiliyor. Ancak hesap gizliliğiniz de çiğnenmiş oluyor. Instagram uygulaması her yeni güncellemesi ile beraber bazı yeni özellikler sunarken, günlük olarak 500 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı ile dikkat çekiyor. Bu rakamlar ile en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olurken üçüncü parti uygulama desteği de bir hayli fazla bulunuyor. Bu noktada kullanıcıların en sık başvurduğu uygulamalar ise “stalk” uygulamaları oluyor.

Bu uygulama gizli hesapları gösteriyor

Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyorInstagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor

Normal şartlarda takip etmediğiniz kapalı bir hesabı görmek için takipleşmeniz gerekiyor. Karşı taraf takip istediği kabul etmeden gizli profili görmeniz mümkün olmuyor. Ancak Ghosty adlı bu uygulama tam da bu iş için geliştirilmiş diyebiliriz. Karşılık olarak veri toplama izni verdiğiniz zaman gizli hesapları bu uygulama ile görüntüleme şansınız bulunuyor. Ghosty uygulamasına giriş yaparken Instagram bilgileriniz ile girmeniz gerekiyor. Ayrıca uygulamayı kullanabilmek için en az bir kişiyi davet etmeniz gerekiyor. Bu noktada her istediğiniz gizli hesabı değil, daha önce uygulamaya veri izni veren kullanıcıların hesaplarını görmeniz mümkün oluyor. Bu sayede uygulama takip ettiğiniz herkesin verilerini kendi havuzuna toplamış oluyor.

Görmek istediğiniz profil bu havuzda var ise profil içerisini görmeniz mümkün oluyor. Uygulamanın Google Play sayfasında “Her gizli profil görünmeyebilir” ibaresi yer alıyor. Nisan ayında yayınlanan bu uygulamanın 500 binden fazla indirilmesi bulunuyor. Google ve Instagram tarafından henüz fark edilmeyen uygulama ciddi bir veri havuzu oluşturuyor. Ancak veri sömürdüğü için uygulamanın çok kısa bir süre içerisinde uygulama marketlerinden kaldırılması bekleniyor.

Ghosty indir


İlgili uygulamalar
Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesiInstagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi
Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzereInstagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere

PAYLAŞ