Giyilebilir Teknoloji Devi Fitbit, Google çatısı altına girdi - Haberler - indir.com

Giyilebilir Teknoloji Devi Fitbit, Google çatısı altına girdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 14:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, anlaşmayı Kasım 2019'da duyurmuş olmasına rağmen resmi onay bir türlü alınamadığı için Fitbit satın alımının resmi olarak tamamlandığı duyuruldu. Avrupa Birliği, satın alımı onaylamak için Google'a birçok katı koşul sunmuştur. 

Kasım 2019 tarihinde resmi olarak açıklamada bulunan Google, giyilebilir teknoloji dünyasının en büyük markalarından Fitbit'i 2,1 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardıklarını dile getirmişti. Dün Redmi blogunda yeni bir açıklama daha yapan Google, Fitbit satın alım sürecinin resmi olarak tamamlandığını dile getirdi. Konu, Google gibi dünyanın en büyük reklam yayıncılarından birinin Fitbit gibi milyonlarca kullanıcının sağlık verilerine sahip bir şirketi satın olduğundan söz konusu bu satın alıma şüphe ile bakılıyordu. Fakat son olarak ise Avrupa Birliği'nin de kullanıcıların içini rahatlatacak bir takım şartlar dahilinde satın alımı onaylamasıyla beraber Fitbit, resmi olarak Google çatısı altına girmiş oldu. 

Google ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurduGoogle ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurdu

Google, Fitbit verilerini reklam verilerini kullanmayacak

Google’ın Cihazlar ve Hizmetler bölümünün Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh’a göre söz konusu satın alma Fitbit’in sahip olduğu “verileri değil cihazları” kapsıyor. Osterloh tarafından yapılan açıklamaya göre bu satın alma, üçüncü taraf firness takip araçlarının Android ile nasıl nasıl çalışacağı ya da Fitbit'in Google dışı hizmetlerle uyumunu etkilemeyecek.  

Avrupa Birliği, söz konusu bu satın alıma onay verirken Google'ın reklam hedefleme için Avrupa'daki Fitbit kullanıcılarının GPS ve sağlık verilerini kullanmamasını şartı sunuldu.  Aynı zamanda yine Avrupa'daki Fitbit kullanıcıları, sağlık ve fitness verilerinin Google ile paylaşılmasını engelletebilmeli ve Google, üçüncü taraf Android giyilebilir teknoloji ürünlerini desteklemeye devam etmelidir. Google ise yaptığı açıklamada söz konusu koşulları tüm dünyadaki Fitbit kullanıcılarına taahhüt ettiklerini dile getirdi. Fitbit CEO'su James Park ise konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada satın alımın tamamlanmasının ardından memnuniyetlerini dile getirirken; Fitbit ürün ve ve hizmetlerinin hem Android hem de iOS ile çalışmaya devam edeceğini, güçlü veri gizliliği ve güvenlik özellikleri sunmaya devam edeceklerini, verilerin kontrolünü kullanıcılarda bırakacaklarını ve hangi veriyi ne için topladıkları konusunda açık olacaklarını dile getirdi. 

 


Google Pixel telefonlarına yenilik!Google Pixel telefonlarına yenilik!
Google Telefon uygulaması yeni bir özellik kazandıGoogle Telefon uygulaması yeni bir özellik kazandı
Google Meet yeni bir özellik kazandıGoogle Meet yeni bir özellik kazandı

PAYLAŞ