Giyilebilir Pazarının En İyileri Açıklandı - Haberler - indir.com

Giyilebilir Pazarının En İyileri Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tıpkı akıllı telefon pazarında olduğu gibi giyilebilir cihaz teknolojisi tarafında da büyüme sürüyor. 2018 yılında akıllı telefon sevkiyatları üçüncü dönemde yüzde 1.8’lik bir artış sağlamıştı. Şimdi ise IDC tarafından yayınlanan verilere göre giyilebilir teknoloji pazarındaki en iyi şirketleri açıkladı. 30 Eylül ile beraber üç aylık bu süreçte giyilebilir teknoloji markaları tam 32 milyon üniteye erişti. Bu rakam ile beraber 2016 yılının üçüncü çeyreği ile beraber satış yapılan 26.3 milyon adetlik üniteye karşılık olarak yüzde 21.7’lik bir artış sağlanmış durumda. Bu piyasadaki en büyük yükselişi sergileyen şirketler ise Xiaomi ve Apple olarak görüyoruz. Çinli üretici Xiaomi telefon pazarında olduğu gibi giyilebilir teknoloji tarafında da Apple’a rakip olmayı başarıyor.

Giyilebilir Teknoloji Rekabeti

Spor Severleri Hedefleyen Fossil Sport Smartwatch TanıtıldıSpor Severleri Hedefleyen Fossil Sport Smartwatch Tanıtıldı

2018 yılının üçüncü çeyreği ile beraber Xiaomi tarafında Mi Band 3 modelinin başarısı ortaya çıkıyor. Xiaomi bu giyilebilir teknoloji alanında Avrupa ve Afrika pazarlarına açılmaya devam ederken Çin bölgesinde ise tam 6.9 milyon adet giyilebilir cihaz satışı gerçekleştirildi. Diğer yandan Apple ise bir yıl öncesinde 2.7 milyon ünite seviyesinde yüzde 54’lük bir artış sergileyerek 4.2 milyon adet ile akıllı saat üretimi noktasında zirvedeki yerini aldı. Akıllı saat serisinin bir başka segmenti olan Fitbit ise Versa modelinin iyi satış rakamları ile bu alanda ikinci sıradaki yerini alıyor. Bir başka Çinli marka Huawei ise bu alanda sahip olduğu Huawei Watch serisi ile üçüncü sıradaki yerini almayı başarıyor.

Ancak ilerleyen çeyrek dönemlerde ise Apple’ın yeni güçlü Watch 4 Series modeli ile hem sağlık odaklı yeni teknolojiler hemde yenilenmiş büyük ekranlı ile yükselişe geçmesi bekleniyor. Fitbit’de sağlık odaklı yeni akıllı saatleriyle satış rakamlarını arttırması hedefleniyor.  


Spotify'dan beklenen Apple Watch HaberiSpotify'dan beklenen Apple Watch Haberi
Apple Watch Diyabet Riskine Karşı İpuçları SunuyorApple Watch Diyabet Riskine Karşı İpuçları Sunuyor
Apple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuarApple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuar

PAYLAŞ