GIST 4 gün boyunca oyuncuları eğlenceye doyurdu - Haberler - indir.com

GIST 4 gün boyunca oyuncuları eğlenceye doyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-06 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan ve Pazar gününe kadar devam eden Gaming Istanbul Fuarı, oyun tutkunlarını oyuna ve eğlenceye doyurdu. Üçüncü kez düzenlenen fuara, Ubisoft, Pearl Abyss, Türk Telekom, Vodafone, Garanti Bankası, Media Markt, ByNoGame, Param, Nvidia, Xbox, Playstation, Epin, Monster Energy, Redbull, Vestel, Papara, Game Satış, Adore Mobilya, Seti Medya, Ewaapro, Xdrive, Oyungezer, Proud Dinasours, GearBest, Beluga Global, Codemodeon, Binary Games, Zocco's, QP bilişim, OverGame, Zeren's Universe, Appodeal, Admost, TCA, Portable Marketing ve Rising Tech şirketleri katıldı.

Oyun tutkunları tarafından büyük ilgi gören fuara, Youtube ve Twitch gibi yayın mecralarından tanınan isimler de katıldı. Bunlardan bazıları, ahrein, Pintipanda, EasterGamers, Enis Kirazoglu, Levo, Glandal, Tamer Yeşildağ, Batu Bozkan şeklinde.

Oyun tutkunlarına Far Cry 5 heyecanı yaşatıldı

7'den 70'e katılımın gerçekleştiği fuarda, 18 yaşından küçüklere özel olarak takılan bileklik sayesinde, bu yaş aralığındaki ziyaretçilere özel oyunlar oynatıldı. Fuara bu yılki katılım, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 35 oranında artış gösterdi. Ziyaretçiler arasında hem Türkiye'den hem de dünyanın dört bir yanından birçok oyun sever yer aldı.

Ubisoft'un bu yıl çıkacak olan yeni oyunu Far Cry 5 henüz çıkışını gerçekleştirmeden önce GIST ziyaretçileriyle buluştu. Fuara katılan oyun tutkunlarına, Far Cry 5 ve The Crew'in demosu oynatıldı. Bunların yanı sıra, Rainbow Six Siege turnuvası yapıldı ve turnuva oyun severler tarafından büyük ilgi gördü. Fuarda bir diğer dikkat çeken oyun da Black Desert Online oldu. Black Desert Online haftasonu için bir turnuva düzenledi ve turnuva kapsamında birçok oyun dağıtıldı. Bir diğer ilgi odağı olan turnuva, 30 bin TL ödüllü Overwatch turnuvası oldu.

Cosplayer yarışmalarında 10 bin TL değerinde ödül verildi

Fuarın son gününde, cosplayer yarışması düzenlendi. Yarışmanın jüri koltuğunda, GIST 2017 Cosplay yarışması birincisi Enhar Güreşçi ile Mellu, ve dünyaca ünlü cosplayer'lar Nagra ve Aoki oturdu. Yarışmayı kazanan isim, Starcraft karakteri Alarak karakterini canlandıran Cihan Yallı oldu. Cihan Yallı, PlayStation 4 Pro oyun konsolu ile bin 400 TL para ödülünü kazandı. İkinci, World of Warcraft'taki Arthas karakteriyle, Kaya Diril oldu ve PlayStation 4 Pro oyun konsolunun ve bin 300 TL para ödülünün sahibi oldu. Üçüncü ise Trinity Blood adlı Japon çizgi serisindeki Seth Nightlord karakterini canlandırarak PlayStation 4 Pro oyun konsolu ile 300 TL kazandı.





PAYLAŞ