Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı! - Haberler - indir.com

Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-19 12:41:20
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Etkinlik

Bu yıl beşincisi düzenlenen Başakşehir Living Lab Girişimci Gününe katılanlar arasında Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Living Lab CEO'su Ersin Pamuksüzer ve çok sayıda girişimci ve yatırımcılar vardı.

Etkinlikte girişimciler, mentorler ve yatırımcılar ile bir araya gelerek potansiyel iş ortakları ile tanışarak ilişki ağlarını geliştirdi, doğrudan geri bildirim ve yönlendirme alma fırsatları yakaladılar.

'BAŞAKŞEHİR ENLERİN VE İLKLERİN BELEDİYESİDİR'

Başkan Kartoğlu'nun açılışını yaptığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü'nde Başkan Kartoğlu, İstanbul'un en genç belediye başkanı olduğunu ve girişimci gençlerin başarılarından gururlandığını belirterek 'Başakşehir enlerin ve ilklerin belediyesidir. Living Lab'da bu ilklerden birisidir. Sizlerle birlikte enlerin ve ilklerin iddiasını devam ettirerek güzel projelere imza atacağımıza, başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Ülkemizin en büyük sorunu katma değer üretememesidir. Genç beyinlere, projelere ihtiyacımız var. Bunları gerçekleştirirsek katma değer üretmiş ve istediğimiz hedeflere ulaşmış oluruz' dedi.

Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı!

'ALICISI OLAN BİR ŞEYİN DELİSİ OLUN'

Living Lab CEO'su Ersin Pamuksüzer ise konuşması sırasında Living Lab'in en temel hedeflerinden birisinin genç girişimcileri destekleyip girişimlerini büyütmek olduğunu belirterek 'Siz genç girişimcilerin ciddi bir görevi var, ürettiğiniz, geliştirdiğiniz proje, çözümünüz kendi kafanıza taktığınız şey olmamalı, paraya dönen, vatandaşa fayda sağlayan şeyleri hedeflemelisiniz. Vatandaş bu iyi olmuş, demiyor ise boşuna yapıyorsunuz. Yaptığınız çalışmada vatandaşın beğendiğini hissetmiyorsanız o işi devam ettirmeyin. Alıcısı olan bir şeyin delisi olun, alıcın varsa hızla büyüyorsan o zaman büyük bir iş yaptın demektir' dedi.

Girişimciler Başakşehir Living Lab'te Yarıştı!

Birçok projenin içinden özenle seçilen 23 proje, proje sahibi girişimciler tarafından sunumları yapıldı ve sunumların ardından jüriler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda seçilen ilk 3 proje içerisinden birinci olan projeye 2.000, ikinci olan projeye 1.000, üçüncü olan projeye ise 500 TL'lik para ödülü verildi. Yarışmayı kazanan ilk 3 projeye para ödülünün dışında 3 adet özel ödül de verildi.

Atık halıdan plastik hammadde üretme projesi ile yarışmaya katılan Soner Alayurt'un projesi 1. Oldu. 2. Olan proje ise Ferhat Babacan'ın Healerbit projesi olurken yarışmayı üçüncülükle bitiren proje ise Sarp Bilecen'in Roan isimli projesi oldu. Ayrıca Osman Rafi Güneş, Girişimci Günü'nde Robotic.mobi projesi ile, Göktuğ İslamoğlu ise Capture Its projesi ile Juri'nin özel ödülüne layık görüldü.

Girişimci Günü'nün sonunda 1. Olan projenin sahibi Soner Alayurt, Türkiye'de 1 yıl içerisinde 240 bin ton halının çöpe atıldığını raporlayarak, 'Atık halı geri dönüşümden plastik ham madde üretim projesinin sahibiyim. Türkiye'de yılda 240 bin ton atık halı ve aslında bu halılar plastik malzemeler ve geri dönüşümleri yoktur. Bizim ürettiğimiz makine sayesinde artık bu halıların geri dönüşümü mümkün hale geldi. Bu atık ve fire halılardan geri dönüştürdüğümüz plastiklerle biz araç tamponu basılmasını sağlıyoruz. Bu sayede biz çöpe gidecek ürünlerden Türkiye için yılda 300 milyonluk bir kazanım potansiyelini şu anda başlatmış durumdayız' dedi.





PAYLAŞ