Giphy'i satın alan Facebook hakkında soruşturma başlatıldı - Haberler - indir.com

Giphy'i satın alan Facebook hakkında soruşturma başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, Mayıs ayının ortasında popüler gif uygulaması Giphy satın alması ile gündemde yerini almıştı. Facebook, üzerinde oldukça fazla kullanılan Giphy bu sayede, sosyal medya devinin bünyesinde yer almaya hazırlanıyordu. Fakat bugün itibariyle ortaya çıkan bilgilere göre bu satın alma işlemi tehlikeye girmiş gibi gözüküyor. 

Giphy satın alma işlemleri soruşturma altında

Bu olay gündemde ilk defa yerini almadı. Mayıs ayının son günlerine doğru, GIF uygulaması için satın almanın duyurulması üzerine İngiltere Kongresi'nde satın almanın rekabeti bozacağına dair çeşitli eleştiriler ortaya çıktı. Şimdi ise Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi tarafından, 400 milyon dolar değerindeki bu anlaşma, açılan soruşturma ile askıya alınmış oldu. GIF özelliğiyle adından söz ettiren Giphy, bilindiği üzere Facebook dışında, Snapchat, Twitter ve TikTok üzerinde de aktif olarak kullanılan bir uygulamadır. 

Giphy GIF Arama Motoru Instagram'a entegre Hale GeliyorGiphy GIF Arama Motoru Instagram'a entegre Hale Geliyor

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Otoritesi ise, söz konusu bu satın alma işlemlerinin sosyal medya rekabetini kötü etkilemesinden dolayı endişe duyuyor. Facebook ise Giphy satın alması sonrası yapmış olduğu açıklama ile beraber uygulamanın eski işlevini koruyacağını  ve diğer platformlara GIF sağlamaya devam edeceği de açıklanan bilgiler arasındadır. Fakat Facebook, satın almalar sonrası sözlerini pek de tutmamasıyla biliniyor. Daha önce satın alınan WhatsApp ve Instagram üzerinde yaptığı değişiklikler ve eski ekiplerin şirketten uzaklaştırılmış olması da buna kanıt olarak sunuluyor.

Şu an için bu satın almanın devamında neler olacağı belli olmasa da, soruşturmanın 3 Temmuz tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Kurul, bu süre zarfında Giphy ve Facebook arasında bir bağ kurulmasının da önüne geçmiş gibi gözüküyor. Buna göre soruşturma sürecinde ünlü gif uygulaması şu an ki şirket yapılarını koruyacaklar gibi gözüküyor. Facebook’un Giphy satın alması ile gerçekten de sosyal medya rakiplerine karşı bir avantaj elde etmeye çalışır mı çalışmaz mı bunu yakın zaman içerisinde görmek mümkün olabilir.


İlgili uygulamalar
Snapchat Hikayeleri Giphy İle AntlaştıSnapchat Hikayeleri Giphy İle Antlaştı
Giphy yeniden Snapchat ve Instagramda!Giphy yeniden Snapchat ve Instagramda!
Facebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldıFacebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldı

PAYLAŞ