GIF yapmak için kullanabileceğiniz 12 mobil uygulama - Haberler - indir.com

GIF yapmak için kullanabileceğiniz 12 mobil uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-29 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyalar halihazırda birbirinden farklı özellikler ile beraber son derece zengin bir kullanım sunuyor. Sosyal medyalarda kullanabileceğiniz emojiler kadar etkili olan diğer etkenler ise GIF'lerdir. Hazır GIF'ler olduğu gibi kendinize ait özel GIF'lerde oluşturarak Android ve iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Kendinizi yansıtan GIF'ler ile sohbetlerinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Mesajlaşma esnasında kendinizi ifade etmek konusunda son derece faydalı olacak yöntemlerden biri de GIF'lerdir. GIF, fotoğrafların arka arka yerleştirilmesi ile beraber oluşturulan hareketli görüntülerdir. GIF'in tam açılı ise Graphics Interchange Format şeklindedir. Sosyal medyalar üzerinde ya da arkadaşınızla sohbet uygulaması WhatsApp gve benzeri uygulamalar üzerinden mesajlaşırken birçok kez GIF kullanımını tercih edebilirsiniz. 

GIF nasıl yapılır sorusu da bu doğrultuda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Şöyle ki GIF'leri fotoğraflar üzerinden yapabilirsiniz ve hatta gerekirse video içerisinde de GIF'ler oluşturmanız mümkündür. Bununla beraber aynı zamanda GIF oluşturmak için birçok GIF yapma sitesi olduğu gibi aynı zamanda mobil cihazlar kullanabileceğiniz uygulamalar ile beraber de GIF oluşturabilirsiniz. 

Telefondan GIF yapmak için en popüler uygulamalar

  • WhatsApp
  • Tumblr
  • GIF Maker
  • PowerDirector
  • GIF Maker - Make Video to GIFs
  • GIF Me Camera and GIF Maker
  • Camera MX 
  • Footej Camera
  • GIPHY CAM
  • GroupMe
  • Pixel Animator
  • ImgPlay

ImgPlay

Videoları ve fotoğrafları kullanarak GIF yapmak istediğinizde tercih edeceğiniz başarılı uygulamalardan biridir. ImgPlay uygulaması ile beraber içinde bulunan görsel üzerine yazı yazma, efekt verme ve aynı zamanda filtre uygulama gibi birçok özellikten de faydalanabilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak öncelikli bir video seçmeniz gerekiyor. Akabinde uygulama siz herhangi bir şey yapmadan otomatik olarak videoyu karelere ayırıyor ve sosyal medya üzerinde paylaşmaya hazır hale getiriyor. 

iOS için ImgPlay indir

Pixel Animator

Pixel Animator uygulaması ile bildiğiniz GIFElerden çok daha farklı içerikler üretebilirsiniz. Bu uygulama ile beraber kendiniz oluşturabileceğiniz Pixel karakterlerini GIF olarak hazırlayabilirsiniz. Kendiniz bir karakter oluşturmak istemiyorsanız da mevcut fotoğraf arasından bir seçim yapabilirsiniz. 

Android için Pixel Animator indir

iOS için Pixel Animator indir

GroupMe

GroupMe aslında tıpkı WhatsApp gibi sohbet etme özelliğine sahip bir uygulamadır. Fakat uygulama ile beraber eğlenceli GIF'ler oluşturmak mümkündür. GIF hazırlamak için ilk olarak hazır bir tanesinden seçmeniz gerekiyor. Akabinde ise görselin üzerinde herhangi bir yazı yazabilirsiniz. Yani şöyle ki sıfırdan oluşturmanıza izin verilmiyor. Bunun yerine hazır olan içeriklerin üzerinden işlem yapmanıza izin veriliyor. 

Android için GroupMe indir

iOS için GroupMe indir

GIPHY CAM

500 bin kullanıcı sayısından daha fazla kullanıcıya sahip olan GIPHY CAM, genel olarak Facebook Messenger ve web ortamında kullanılmak üzere GIF'ler hazırlamanıza izin veriyor. Instagram ya da WhatsApp için kullanmak isteyenler için GIPHY CAM pek de uygun olmayabilir. Uygulama içerisinde özel efektler ve filtreler yer alıyor. 

Android için GIPHY CAM indir

iOS için GIPHY CAM indir

Footej Camera

Android akıllı cihazlar için özel olarak geliştirilmiş olan Footej Camera, GIF hazırlama ve arka plana müzik koyma konusunda son derece başarılıdır. Uygulama kendi içinde özel animasyonlar ile beraber geliyor. 

Android için Footej Camera indir





PAYLAŞ