Getir'e 38 milyon dolarlık yatırım - Haberler - indir.com

Getir'e 38 milyon dolarlık yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 08:50:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en hızlı teslimat yapan perakende gıda  ve hazır yemek uygulamalarından olan Getir, Silkon Vadisi’nin önemli yatırımcılarından olan Michael Mortiz liderliğindeki bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolar yatırım aldı!

Türkiye’nin en büyük teknolojik girişimlerinden olan Getir, Sir Michael Mortiz liderliğindeki bir grup yatırıcıdan 30 milyon dolarlık bir yatırım adlı. 2015 senesinden beri dünyada yeni bir pazarın oluşmasına öncülük ederek uluslararası pazarda dikkatleri üzerine çeken Getir’e Michael Mortiz kişisel fon hesabından tam 25 milyon dolarlık bağışta bulundu. Mortiz’in sunduğu bu desteğin ardından Türkiye ve Brezilyada’ki bazı yatırımcılardan da 13 milyon dolarlık ek fon sağladı. Bu sayede Getir Seri A turunu toplamda 38 milyon dolarlık bir yatırımla kapattı.

Getir Uygulaması ile Herşey Yüzde 50 İndirimli!Getir Uygulaması ile Herşey Yüzde 50 İndirimli!

Getir’in başarısının ilk teknolojik girişimi olan BiTaksi uygulaması üzerine kurulduğunu açıklayan Getir Kurucusu Nazım Salur; “Getir ile dünyada bir ilki gerçekleştirdik, bir pazar oluşturduk. Aldığımız yatırımlar, Türkiye’den çıkan bir fikrin elde ettiği başarıları perçinlememize ve yeni pazarlara açılmamıza destek olacak.” Açıklamasını yaptı. 

En Hızlı Mobil Ticaret Uygulaması Getir Hakkındaki Yeni İstatistikler

 Getir uygulamasının potansiyelini görerek buna inan Sir Michael Mortiz, Getir’in yatırım turunda iş modelini “Taze bir tarifle, beklenmedik malzemelerle hazırlanmış bir Türk lokumu”na benzetti.

Seri A turunun gerçekleşmesini sağlayan Londra bazlı Numis Securities CEO’su Alex Ham da Getir’e ilişkin görüşlerini "Financial Times"ta “Getir’e olan dış ilginin Türkiye pazarına biraz ışık tutacağını umut ediyorum. Türkiye’de 20 tane daha Getir olmadığını bilsem de süper yetenekli bazı girişimcilerin ve gerçekten ilginç işlerin olduğunu biliyorum.” Sözleriyle paylaştı. 

Seri A turunun tamamlanmasıyla birlikte B turunda 100 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturmak için görüşmelere başlayan Getir bu yatırımları yurtiçi pazarında büyümek ve global pazara açılmak için kullanacak. 

2020’nin Hedefi yurt dışı operasyonu

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında sipariş sayısını ikiye katlamayı başaran Getir, Aralık ayında 1,5 milyon defa kullanıcılarının kapısını çalarak İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli’de de faaliyetlerini sürdürüyor. GetirYemek ve GetirBüyük ile hizmet alanını da genişleten Getir, 2020 yılı tamamlanmadan yurt dışında da hizmet verebilmek için çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak Londra’da kullanıcılarıyla buluşmak isteyen girişimin öncelikli hedefleri arasında São Paulo, Paris ve Mexico City var.


İlgili uygulamalar
Getir binlerce hayvanı doyuracak!Getir binlerce hayvanı doyuracak!

PAYLAŞ