Getir’den İspanya'da yeni yatırım - Haberler - indir.com

Getir’den İspanya'da yeni yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-01 11:55:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de yaptığı yatırımların ardından Avrupa bölgesine yönelen Getir, İspanya’da önemli bir satın alma gerçekleştirdi. Yeni satın alma ile birlikte Getir, 3 yeni merkezde daha hizmet vermeye başlayacak.

İspanya’nın önemli girişimlerinden birisi olan ve hızlı market teslimatı mottosuyla yola çıkan İspanyol BLOK uygulaması, Getir tarafından satın alındı. Türkiye’de 10 dakikada market ürünlerinin teslimini sağlayan ve bu alanda bir ilki gerçekleştirerek büyük bir güven veren Getir, Türkiye pazarındaki hakimiyetini arttırmanın yanı sıra Avrupa’nın önemli stratejik noktalarında da yatırımlar yapıyor.

Güney Avrupa pazarı için kritik satın alma

Türkiye’nin dışında ilk olarak Londra, Amsterdam, Berlin ve Paris’te faaliyetlerine başlayan Getir, yeni satın almasıyla önemli bir hamle gerçekleştirdi. Güney Avrupa pazarında büyük bir hakimiyeti bulunan BLOK ile satın alma konusunda masaya oturarak satın alma işlemlerini gerçekleştiren Getir, bu satın alma ile birlikte İspanya’nın 2 önemli merkezi Barselona, Madrid ve İtalya’nın Milano şehirlerinde Getir olarak hizmet vermeye başlayacak. Yeni satın almanın ikinci planlamasında ise Roma ve Lizbon gibi Avrupa kentleri bulunuyor.

Yeni satın alma ile birlikte 7 Avrupa ülkesinde faaliyetlerini resmi bir şekilde başlatan Getir, Türkiye’de ile birlikte 8 ülkede, milyonlarca kişiye hizmet sunuyor.

“Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz”

Aldığı yatırımlar ile 7.5 milyar dolar değerlemeyi aşan için son olarak 555 milyon dolarlık bir yatırım alınmıştı. Bu yatırım ile birlikte dördüncü yatırım turunda da iyi bir çıkış yakalayan şirket, yeni satın alma ve hizmet bölgeleriyle birlikte sektördeki gücünü arttırmayı hedefliyor. Mevcut satın alma ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Getir’in Kurucusu Nazım Salur; “Öncüsü olduğumuz sektörün büyümesi ve güçlenmesi için yeni iş birliklerini değerlendirmeye gayret ediyoruz. Sektöre giriş yaptıktan sonra kısa zamanda büyük başarılar elde eden, aynı zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduğuna inandığımız BLOK uygulamasını bünyemize kattık. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin’den sonra şimdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz. BLOK’un yereldeki başarısı sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren şirket olacağımıza inancımız tam” dedi.





PAYLAŞ