Geniş çaplı algoritma değişikliğine giden Google, bunu doğruladı - Haberler - indir.com

Geniş çaplı algoritma değişikliğine giden Google, bunu doğruladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 13:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bu ayın başında site yoğunluğunun çok düştüğünü fark eden bazı siteler tarafından yapılan paylaşımlar sonrasında Google Twitter hesabında açıklama yapmak durumunda bıraktı.

Geçen hafta geniş çaplı algoritma değişikliğine giden Google, son dönemlerde sitenizin organik trafiğinde olumlu ya da olumsuz ciddi değişmeler ile karşı karşıya kalırsanız bu duruma şaşırmayın. Bu durumu doğrulamış olan Google, ilk başta herhangi bir değişiklik olamadığını söyleyerek durumu ört pas etmeye çalıştı. Bu ayın başında site yoğunluğunun çok düştüğünü fark eden bazı siteler tarafından yapılan paylaşımlar sonrasında Google Twitter hesabında açıklama yapmak durumunda bıraktı. Doğrulamayı kabul etmek zorunda kalan Google için bu önemli bir durum.

“Her güncellemede olduğu gibi bazı siteler trafik kaybederken bazıları trafik kazanacaktır.”

Mart ayında bir açıklama yapan Google, bu durumun değişmediğini ön görerek durumu kabullenmedi. Hatta durumla alaklı olrak şöyle bir açıklama yaptı; Her gün Google arama sonuçlarını iyileştirmek için bir veya daha fazla güncelleme yayınlıyoruz. Bazıları belirli gelişmelere odaklanır. Bazıları ise geniş çaplı değişiklikler olur. Geçtiğimiz hafta geniş çaplı bir güncelleme yayınladık. Bunları rutin olarak yılda birkaç defa yapıyoruz. Her güncellemede olduğu gibi bazı siteler trafik kaybederken bazıları trafik kazanacaktır. Artık daha az trafik alan sayfaların yanlış yaptığı bir nokta olmadığını söyleyebiliriz. Yapılan değişikliklerle eskiden daha az ödüllendirilen sayfalar öne çıktığı için bu değişimler olacaktır. Daha az trafik alan sayfaları düzeltmek gibi bir ihtimal yok diyebiliriz. Yapmanız gereken şey iyi içerikler üretmeye devam etmek. Belki de ilerleyen güncellemelerde bu sayfalar tekrar ödüllendirilebilir.

Google yeni algoritması ile site yönetenlerine daha fazla sorumluluk yüklemiş oldu.

Bu açıklamadan sonra şöyle bir anlam ortaya çıkıyor; Google, büyük algoritma değişikliklerinde site yöneticilerinin site adına çok fazla düzenleme yapmalarına olanak sağlamıyor. Bunun için çok fazla kısıtlama getirmiyor ancak eski serbestliği ve rahatlığı da sunmuyor. Bunun sonucu olarak ise site yöneticilerine düşen şey ise kişiler siteleri düzenli olarak iyileştirmeye devam etmek ve özgün ve mükemmel içerik üretmek olacak. Bu anlamda biraz mükemmeliyetçilik isteyen Google, sitelere daha fazla görev üstlendirmiş oldu.  site sahiplerinin Google’ın yeni algoritma değişikliği nedeniyle her daim içerik üretiminde bulunmaktan başka bir şey ellerinden gelmeyecek. Bu anlamda site sahiplerine ve çalışanlarına çok iş düşüyor. Bakalım bundan sonra siteler nasıl ilerleyecek. Bir internet yayını yapan kanal olarak bu durum elbette bizi de etkiledi. Bakalım bundan sonra nasıl bir rota izleyeceğiz. Ancak bizler siz değerli okurlarımıza en iyi hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olun.





PAYLAŞ