General Mobile'ın yeni betası hakkında çalıntı iddiası! - Haberler - indir.com

General Mobile'ın yeni betası hakkında çalıntı iddiası!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-22 10:33:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Türkiye merkezli akıllı telefon üreticisi olan General Mobile, yeni Android işletim sisteminin test aşamasında olan yazılım versiyonun başka bir forum sitesinden alarak kendi markası altında yayınladığı iddia edildi.  

Dünyanın yazılım devi şirketleri arasında olan Google’ın akıllı cihazlar için sunduğu Android işletim sistemi, yakın zamanda kullanıcıların karşısına çarpıcı yeniliklerle çıkacak. Dünya üzerinde en çok kullanılan Android işletim sistemine sahip olan şirket, yakında Andoid 10 Q sürümünü kullanıcılara sunacak. 

Android Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı TelefonlarAndroid Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı Telefonlar

Google, kendi pazara sürmüş olduğu Pixel serisi cihazlar dahil olmak üzere birçok markanın akıllı telefonları için bir beta sürümü yayınlamıştı ve aylardır Android Q sürümünü test ediyordu. Geçtiğimiz hafta şirket General Mobile’ın pazara sürdüğü GM Pro ve GM 8 cihazlar içinde Android Q Beta sürümünü yayınlamıştı. 

Android Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar Alacak

Ancak geçtiğimiz gün XDA Developers’a ait olan forumda yayınlanan bir habere göre, Türkiye merkezli General Mobile şirketi, Andorid Q Beta yazılımını, XDA Developers’ın formundaki bir gönderiden aldı. XDA Developers tarafından açıklanan bu ilgiden sonra, General Mobile’ın, Google’ın resmi internet sitesinde beta sürümünü alan şirketler arasında da yer almadığı dikkatlerden kaçmadı.  

General Mobile kendisine ait olmayan Android Q sürümü yayınladı 

General Mobile’ın Android Q betasında yer alamadan, Android Q sürümünü cihazlarında nasıl yayınladığı merak ediliyor. XDA Developers’ın yayınlamış olduğu habere göre Genaral Mobile’ın yayınlamış olduğu beta sürümünün Genel Sistem Görüntüsü (GSI) olduğunu ve bu görüntünün Google’ın resmi Genel Sitem Görüntüsü bile olmadığını belirterek, General Mobile’ın Beta sürümünü duyurmuş olduğu tarihte Beta programı kayıtlarının kapanmış olduğunun altını çizdi. 

Android Q (Android 10) ile Gelen Özellikler

XDA Developers, General Mobile’ın sergilemiş olduğu bu davranışın," Bir Android akıllı telefon üreticisinin hacklenmiş 3. parti geliştirici yazılımı, kendi markası altında Android Q Beta olarak dağıtması gerçekten çok komik." Açıklamasında bulundu. 

General Mobile’ın kullanıcılarına sunduğu Android Q Beta yazılımının, aslında build özelliklerinde küçük değişiklikler yapılarak, yeni halinin kullanıcılara Android Q Beta adı altında sunulduğunu ve bu şekilde dağıtıldığı düşünülüyor. General Mobile’ın, Google’ın yayınlamış olduğu Genel Sistem Görüntüsünü alarak kendi sürümleriymiş gibi yayınlamasının nedenin ise Android Q'nun "Android Open Source Project"te yayınlanma tarihini beklemek istemedikleri tahmin edilse de, bu tutumunun General Mobile’ın güvenilirliğine ciddi bir zarar verdiğini de söylemek yanlış olmaz. 


Android Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya ÇıktıAndroid Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya Çıktı
General Mobile'dan Müşteri Desteği PaketleriGeneral Mobile'dan Müşteri Desteği Paketleri

PAYLAŞ