General Mobile GM 5'de yeni bir erteleme daha - Haberler - indir.com

General Mobile GM 5'de yeni bir erteleme daha

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 14:33:23
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Başarılı telefon üreticisi General Mobile, GM 5 modeli için Android Oreo 8.0 güncellemesini, 31 Mart'a kadar erteledi. Konu hakkında bir çok kişiden şikayet alan firma kısa bir açıklama yapmayı ihmal etmedi.

2016'nın Nisan ayında GM 5 Plus modelini piyasaya süren General Mobile, bu cihaz ile dönemin en iyi orta seviye telefonlarından birine imza atmış oldu. Yerli üretim telefonlar arasında en çok tercih edilen firmanın başı güncellemeler ile dertte.

özellikle Android One serisinin bir parçası olarak piyasaya çıkan GM 5 iki yıl boyunca sunması gereken erken güncelleme imkanını yerine getirmedi. İkinci kez gelen erteleme haberi kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı

 Gelen erteleme haberi ile alakalı olarak açıklamalarda buluna General Mobile yönetimi,'GM 5 Plus modeli için planlanan Android One güncellemesi, son yazılım testlerinin tamamlanmasının ardından en geç 31 Mart 2018'de sunulacaktır. Bu durum, 2017'den önce piyasaya sunulmuş olan cihazların güncelleme sürecinin yeni tarihli cihazlara kıyasla daha uzun süreler gerektirmesinden kaynaklanmıştır. General Mobile olarak tüm zorluklarına rağmen sizlere hızlı ve sorunsuz bir Android deneyimi yaşatmak için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.' Şeklinde açıklamada bulundu.

Mart ayı içerisinde böyle bir güncellemenin olabileceğini duyuran firma, kullanıcılarından özür dileyerek durumu telafi etmeye çalıştıklarını söyledi. Fakat büyük vaadlerde bulunulmuş olması kullanıcılar için can sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Xiaomi gibi güncelleme alan bir çok telefon için böyle bir söz verilmemiş oluşu ise durumu daha da vahim bir hale getiriyor.

 

 





PAYLAŞ