Gençlerin seçtiği Samsung telefon belli oldu - Haberler - indir.com

Gençlerin seçtiği Samsung telefon belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 12:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3 adlı akıllı cihazların ön sipariş sayıları paylaşılırken, gençlerin hangi telefonu tercih ettiği belirlendi.

Samsung tarafından 11 Ağustos’ta gerçekleştirilen, Galaxy UNPACKED etkinliğinde Galaxy Z Fold3 ile Galaxy Z Flip3 modellerinin tanıtımı yapıldı. 7,6 inç ekran özelliğine sahip olan bu yeni katlanabilir akıllı cep telefon Z Fold 3, şirketin ilk ekran altı kamerasına sahip cihazı olurken, Corning Gorilla Glass Victus teknolojisinden güç alan 6,7 inç ana ekranı ve 1,9 inç dış ekranı bulunan Galaxy Z Flip 3 de etkinliğin gözdeleri haline geldi. Güney Kore'de ön sipariş noktasında olan Galaxy Z Fold3 ile Galaxy Z Flip3’ün ne derece talep gördüğü dile getirildi. 22 Ağustos sonrasını gösteren verilere göre, Samsung katlanabilir akıllı cep telefon pazarına kazandırmış olduğu yeni ürünlerinden oldukça memnun gözüküyor. 

Galaxy Z Flip 3 hakkında yeni sızıntılarGalaxy Z Flip 3 hakkında yeni sızıntılar

Galaxy Z Flip 3, gençler arasında oldukça popüler

The Korea Herald tarafından aktarılan istatistiklere göre, Galaxy Z Fold3 için yapılan ön siparişlerin yüzde 49’u 20-30’lu yaş aralığında olan müşterilerden gelirken, aynı yaş aralığında olan kullanıcılar Galaxy Z Flip3 için alınan ön siparişlerin yüzde 57'sini kapsıyor.

40'lı ve 50'şi yaşlarda olan kullanıcıların tercihlerine bakıldığında ise sırasıyla yüzde 42 ve yüzde 39'luk bir kısmı oluşturdukları görülüyor. Konuyla ilgili olarak anlaşıldığı üzere orta yaşlarda olan kişiler, katlanabilir akıllı cep telefonlara karşı olumsuz değiller. 

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3, 400 bin ön sipariş sayısının üzerine çıktı

The Korea Herald’ın adı bilinmeyen kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, her iki model Pazar günü sonrasında 450.000 ön sipariş sayısına ulaştı. 17 Ağustos günü başlayan bu ön siparişlerin 23 Ağustos Pazartesi sona ereceğini bildirirken, gün sonunda ise bu miktarın 600.000 seviyesine ulaşabileceği dile getirildi. Elde edilen bu verilere operatörlerde satılan versiyonlar da eklendiğinde ise Samsung’un toplamda 800.000 adet ön siparişi görebileceği dile getirildi.

Bu akıllı cihazdan bir önceki katlanabilir model olan Galaxy Z Fold 2, ön satışlarda toplam 80.000 adet seviyesinin üzerine çıktı. Bir diğer açıdan ise Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3 modellerinin, Samsung’un popüler serisi Galaxy S ve Galaxy Note’un en son modellerinden daha fazla talep gördüğü aktarıldı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre, katlanabilir özelliğine sahip olan akıllı cihazların ön siparişleri geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Galaxy S21’in iki katı ve Galaxy Note20’nin de 1,5 katı kadardır.


Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Fold 3 görselleri ortaya çıktıSamsung Galaxy Z Flip 3 ve Fold 3 görselleri ortaya çıktı
Samsung'un yeni katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip 3 tanıtıldıSamsung'un yeni katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip 3 tanıtıldı

PAYLAŞ