Genç girişimciden güvenlik uygulaması: Redsec - Haberler - indir.com

Genç girişimciden güvenlik uygulaması: Redsec

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 15:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlar artık günlük yaşantılarımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Bu akıllı telefonları yolda yürürken kullandığımız için kişisel güvenliğimizi tehlikeye atıyoruz. Uzun süre boyunca bu akıllı telefonlara bakmak, yolda çeşitli direk, araba, kukalar gibi engellere çarpmamıza sebep olabilir. Bunların sonucunda yaralanma ve ölüme kadar kazalar yaşanabilir. Bu sebeple akıllı telefonları günlük yaşamımızı etkilemeyecek şekilde güvenle kullanımı sağlamalıyız. 

Genç girişimciden güvenlik uygulaması: Redsec

Akıllı telefonları o kadar sık kullanmaya başladık ki günlük yaşantımızda birçok kazaya sebep olabiliyor. Bazı ülkelerde kazalar yaşanmaması amacıyla yayaların yolda yürürken, telefonla mesajlaşmaları yasaklanmıştır. Hatta Çin'de bu şekilde yürüyen yayalar için özel bölümler yapılmıştır. Hollanda ise trafik ışıkları sürekli telefonlara bakan kullanıcılar için kaldırımlara uygun olarak yerleştirilmiştir.  Ülkemizdeki genç girişimciden de böyle bir kazaya karşı uygulama geliştirilmiş. Bu uygulamayı kullanmak için:

  • Redsec kılıfını www.redsec.com.tr adresinden satın alın.
  • App Store yada Google Play'den uygulamayı indirin.
  • Uygulamayı indirdikten sonra arayüze ulaşabilmek için giriş yapın
  • Görme engelliler için Anasayfa'da bulunan butonu aktif ederek sistemin çalışmasını başlatın.
  • Acil durum numaralarının eklemesini ana ekrandan yapın
  • Acil durum kişilerinizi ana ekrandan rehberinize ulaşarak seçebilirsiniz ve ekleyebilirsiniz
  • Satın aldığınız kılıfı akıllı telefonunuza bağlayın ve güvenli adımlarla yola koyulun.

Bu uygulama, kullanıcıların yolda yürürken akıllı telefonlarını daha rahat bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak; karşılarına çıkan engellere çarpma ve farklı kaza durumlarını ortadan kaldırmak için tasarlanan bir uygulamadır. Uygulamada görme engelliler için Sesli asistan yardımı ile anlatma ve tehlikenin uzaklığını ölçme gibi son derece yararlı özellikler bulunuyor. Telefon kılıfı şarj tüketimi, telefon kullanımına ve arkaplanda çalışan uygulamalara göre değişkenlik gösterse de çok fazla şarj harcayacağını düşünmüyoruz. Birçok ülke yolda yürüyen yayaların telefonlara bakmalarından dolayı farklı çözümler bulmak için çalışıyor. Bu çözümlere örnek vermek gerekirse Çin'de bu yayalara özel alanlar, Hollanda'da trafik ışıkları telefonlara bakanlara uygun olarak kaldırımlara yerleştirilmiştir. 

Anlayacağınız üzere telefonlara bakarak yürüyen insanlar birçok kaza geçirebiliyor. Bu kazalar bazen sıyrıklarla ve ufak tefek yaralarla atlatılsa da bazen kazalar ölümle sonuçlanabiliyor. Bu konuda sizde yolda yürürken telefona bakıyorsanız bu kılıfı ve uygulamayı edinmenizi tavsiye ederiz.





PAYLAŞ