Gemini Lake işlemcili Mini PC Pantero Pico duyuruldu! - Haberler - indir.com

Gemini Lake işlemcili Mini PC Pantero Pico duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 19:00:10
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Intel’in özel işlemcileri ile desteklenen yeni cep bilgisayarı Pantero Pico tanıtıldı.

Küçük boyutları ile mini bilgisayar tanımlamasını yeniden yazan Pantero Pico, tanıtımı tüm dünyada dikkat çekmeye başardı. Yüksek performans sunabilecek donanımlar ile desteklenen ve gelişmiş bağlantı seçeneklerine sahip mini bilgisayar, Do Tech adlı bir firma tarafından geliştiriyor. Kickstarter tarafından desteklenen mevcut proje, tanıtım sonrasında oldukça dikkat çekti. Mevcut mini PC için yapılan tanıtımında, sistemin Intel Gemini Lake ile desteklendiği vurgulandı.

Pantero Pico  Özellikleri Neler?

Intel’in özel bir mikro mimari ile tasarladığı Gemini Lake platformu, 14 nanometre üretim teknolojisine dayanıyor. Gemini Lake serisiyle üstün bir performans sunan mevcut işlemciler, üstelik güç tüketimi ile de ideal seviyede olduğundan dolayı kullanıcıları zorlamıyor ve ekonomik, pratik bir kullanım sağlıyor. Pantero Pico için yapılan tanıtımlara göre bilgisayarda bulunan donanım şöyle;

İşlemci:  Gemini Lake Refresh Intel Celeron J4125 

İşlemci Çekirdek ve Hızları: 4 çekirdekli CPU, 2.0 temel ve 2.7 GHz turbo frekans hızları

Grafik Birimi: Intel UHD 600 

RAM: 8 GB’a kadar LPDDR4 çift kanallı bellek 

Depolama: 64 GB ile 1 TB arasında ölçeklenebilen M.2 SSD’ desteği

Bağlantı Noktaları: 3 adet USB 3.0 bağlantı noktası, 1 adet USB 2.0 bağlantı noktası, 60 FPS’ten 4K’ya kadar destekli HDMI portu ve entegre bir TPM 2.0 modülü 

Bilgisayardaki her bir donanım, piyasada yer alan pek çok modelde dahi mevcut değil. Üstün performans sunabilecek kapasite bulunan Pantero Pico’da Windows 11 işletim sistemi gereksinimleri arasında bulunan TPM 2.0 modülü dahi es geçilmemiş. Windows 10 işletim sistemi ile desteklenen yeni Pantero Pico, böylece Windows 11 işletim sistemi güncellemesini de alabilecek. Yapılan resmi açıklamaya göre 2021 yılının Kasım ayı itibariyle bilgisayar piyasaya sunulacak. 

Cep Boyutunda!

6,9 x 6,9 x 5,3 cm ölçüleri ile cep boyutunda tasarlanan yeni bilgisayar, şu anda Kickstarter kampanyası üzerinden alınabilir ve desteklenebilir durumda. 149 dolarlık fiyatı ile 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı özellikleri ile gelen bilgisayarda, 100 dolarlık ek fiyatlandırma ile birlikte RAM’i 8 GB’a çıkarmak ve depolama alanında da 1 TB gibi devasa bir alana sahip olabilmek mümkün. 





PAYLAŞ