Gelmiş Geçmiş En İyi Oyunlar Arasında Bir Türk Oyunu - Haberler - indir.com

Gelmiş Geçmiş En İyi Oyunlar Arasında Bir Türk Oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-03 16:16:02
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Gelmiş geçmiş en iyi 100 oyunun yer aldığı bir liste hazırlandı. Listede, Türk yapımı olan Mount and Blade: Warband'de yer aldı.

Uluslararası tanınan  PC Gamer dergisi, gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun adıyla bir liste yayınladı. PC Gamer, video oyunlarını içeriğine konu edinen, dünya çapında tanınan bir teknoloji dergisi olarak biliniyor. 1993'te  çıkmaya başlayan dergi, alanında birçok ödüle layık görülmüştür.  Derginin son sayısında yer alan listede Türk yapımı olan Mount and Blade: Warbrand'de 30. sırada yer aldı. Ülkemizde bulunan oyun yapımcılarına baktığımızda bu rakamın oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Buna karşın Mount and Blade: Warband'in yapımcısı olan TaleWords'un bu listeye 30. sıradan  girerek, büyük bir başarıya imza attığını söylememek haksızlık olur.

Derginin dünya çapında bu kadar tanınan alanında popüler olan bir dergi ve böyle bir dergide Türk yapımı bir oyunun yer alması, TaleWords ekibi içinde büyük bir gurur kaynağı oldu. Mount and Blade: Warband oyunu hakkında bilgi vermemiz gerekirse; oyun Orta Çağ döneminde geçiyor. Tekli ve çoklu oyun modlarına sahip bir RPG oyunu. Oyun raflardaki ilk yerini,  M&B ile almıştır. Piyasaya sürüldükten 3 ay sonra da satış rakamlarının 100 bin'e ulaştığı biliniyor. Oyunun elde ettiği başarı, PC Gamer dergisi tarafından da gözler önüne seriliyor. Bu başarının, Türk sektörünü biraz daha canlandırabileceği, bu alanda daha aktif rol oynatabileceği umudu canlanıyor.

PC Gamer'ın yayınlamış olduğu en iyi 100 oyun listesindeki diğer oyunlara bakarsak; son sırada, The Curse of  Monkey Island oyununun yer aldığını görüyoruz. İlk sırada ise Mass Effext 2 koltuğu alıyor. Mass Effect listede ilk 10'da 3. serisi ile de yer alıyor. Merak edenler için listenin ilk 10'u ise şu şekilde sıralanıyor;

10-Dark Souls

9-Portal

8-Mass Effect 3

7-Team Fortress 2

6-Xcom: Enemy Unkown

5-Bioshock

4-Deus-ex

3-Half-Life 2

2-The Elder Scrolls 5: Skyrim

1-Mass Effect 2

Listenin tamamına, PC Gamer dergisinin resmi sitesinden ulaşmanız mümkün.

 





PAYLAŞ