Gelmiş geçmiş en iyi 10 PlayStation 4 özel oyunu - Haberler - indir.com

Gelmiş geçmiş en iyi 10 PlayStation 4 özel oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-21 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

PlayStation ve Xbox arasında rekabet hızla devam ederken, her yıl sadece PlayStation platformunda oynanabilen birçok yeni oyun piyasada yerini alıyor. PS alanında en çok popüler olan oyunlar hakkında bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsiniz. Günümüz oyun sektöründe artık konsol ve PC oyunları arasında pek fazla fark kalmasa da konsol için üretilen oyunlar halen vardır. 

Büyük beğeni toplamış en iyi PlayStation 4 özel oyunları

  1. Wipeout: Omega Collection
  2. Gravity Rush 2
  3. Infamous: Second Son
  4. Uncharted: The Lost Legacy
  5. Gran Turismo Sport
  6. Until Dawn
  7. Days Gone
  8. Persona 5
  9. Shadow of the Colossus (Remake)
  10. Uncharted 4: A Thief’s End

Wipeout: Omega Collection

Creative Vault Studios tarafından geliştirilen bu heyecan verici yarış oyunu sadece 24 GB'dır. Arcade yarış türünde olan Wipeout, size birbirinden farklı Star Wars serisindeki X Fighter benzeri hava araçlarını kullanımına sunuyor. Wipeout, etkileyici grafikleriyle de PlayStation 4’ün sağladığı tüm donanımsal ve yazılımsal özelliklerden yararlanıyor.

Last Of Us II ABD'nin en çok satan 3. PlayStation oyunu olduLast Of Us II ABD'nin en çok satan 3. PlayStation oyunu oldu

Gravity Rush 2

Gravity Rush 2, SIE Japan Studio tarafından geliştirildi. Aksiyon ve macera türünde olan bu oyun, özellikle manga, anime ve Japon kültürüne meraklı olan oyunculara hitap ediyor. Japon mangalarında ve animelerinde hayran olduğu tasarım ve stili çok güzel görünen bir PlayStation 4 oyunuyla birleştiren Gravity Rush 2, kendine has oynanış mekaniği ve bölüm tasarımlarıyla da öne çıkıyor. Oyunda yer çekimini kontrol eden bir kızı kontrol ediyor ve çeşitli görevleri başarıyla sonlandırmak adına ilerliyorsunuz. 

Infamous: Second Son

Infamous: Second Son 2014 yılında oyuncuların karşısına çıkmasına rağmen hale oldukça popülerdir. Açık dünya, parkur ve oynanışı ile büyük beğeni toplayan Infamous, oyun dünyasının tanınan aktörü Troy Baker’ın oynadığı Delsin Rowe karakteri ile yepyeni bir maceraya atılıyoruz. Oldukça özel ve nadir görülen bir Conduit olan Delisn Rowe ise özel güç olarak diğer Conduit’lerin güçlerini taklit edebiliyor ve bu da Second Son’a eşsiz ve oldukça çeşitli bir oynanış kazandırıyor.

Unscharted: The Lost Legacy

Unscharted: The Lost Legacy, Naughty Dog stüdyosu tarafından geliştirildi. Serinin Nathan Drake’i içermeyen tek oyunu olan Uncharted: Kayıp Miras, bir Uncharted oyununun Nathan Drake olmadan da oldukça başarılı olabileceğini bizlere gösterdi. Oldukça fazla Tomb Raider esintileri taşıyan oyunda, Chloe ve Nadine ile birlikte Hindistan’ın Batı Dağ Geçidine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz ve tabii ki Uncharted oyunlarının vazgeçilmez öğesi olan duraksız aksiyon bir an bile peşimizi bırakmıyor. Uncharted: The Lost Legacy, diğer Uncharted oyunlarına göre bir nebze kısa olsa da hala başından kalkmadan saatler geçirebileceğiniz bir oyun.

Gran Turismo Sport

Serinin 13. ve ilk PlayStation 4 özel oyunu olan Gran Turismo Sport, listemizin bir diğer PlayStation Hits oyunu. Orijinalinde sürekli multiplayer olarak oynanan bir yarış oyunu olan Gran Turismo serisi, Sport ile birlikte ilk defa oyuncular tarafından çok istenen bir single player moduna da sahip oluyor. Efsanevi Nürburgring ve Tokyo Expressway pistleri dâhil olmak üzere 19’un üzerinde pist ve bölgeye sahip olan GT Sport oyunculara 100’ün üzerinde farklı araç seçeneği de sunuyor. Direksiyon takımınızı kapıp lastik yakabileceğiniz GT Sport ayrıca VR desteğine de sahip.

Until Dawn

Supermassive Games Ltd tarafından geliştirilen Until Dawn oyunu hayatta kalma temasına sahiptir. Heavy Rain’den ilham alan ve aynı ekolü izleyen oyunlardan bir tanesi olan Until Dawn, hikâyesiyle ve verdiği gerilimle PlayStation platformundaki belki de en iyi korku oyunu. Anlattığı yerli Amerikan mitlerini de içeren hikayesiyle kısa zamanda kendi sinematik evrenini de yaratan ve oyuncular ile eleştirmenlerden tam puan alan Until Dawn hem grafik yönünden hem de hikâye anlatımı yönünden üst düzey bir iş başarıyor ve aldığı övgüleri sonuna kadar hak ediyor.

Days Gone

Korku ve zombi temasına sahip olan Days Gone,, aman zaman çeşitli kötü eleştiriler almış olsa da 2019 yılının en popüler oyunlarından biridir. Özellikle göz dolduran hikayesiyle ön plana çıkan Days Gone, oynanışı ile de hikayesinin kalitesini bir bakıma yakalayabiliyor. Her ne kadar hem iyi hem kötü yönde eleştirilere maruz kalsa da Days Gone, her zaman motosikletinize atlayıp kıyamet sonrası dünyanın karanlık atmosferinde saatler geçirebileceğiniz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Persona 5

Atlus, P-Studio stüdyosu tarafından geliştirilen Persona 5, rol yapma ve macera oyunudur. Altıncı Persona oyunu olan ve serinin en sevilen ismi olan Persona 5, Japon rol yapma oyunu severlerin vazgeçilmez gözde oyunlarından birisi. Persona serisinin en iyi dövüş sistemine sahip olan Persona 5, oynanışının yanı sıra oldukça anime benzeri ve hoş bir hikayeye de sahip. Oyunda Joker adlı bir karakteri canlandıracaksınız. Bu kişiyle geceleri farklı bir karaktere bürünecek ve görevleriniz doğrultusunda hareket edeceksiniz.  

Shadow of the Colossus

Aksiyon macera türünde olan bu heyecan verici oyun, tüm zamanların en iyisi olarak kabul ediliyor. İlk olarak 2005 yılında PlayStation 2 için piyasaya sürülen ve günümüz açık dünya oyunlarına ilham olan Shadow of the Colossus, oldukça hüzünlü bir hikayeye de sahip. Oyunun duygusal bir teması vardır. Burada yasak topraklara girdiği için öldürülen Mono aldı kızın sevdiği olan Wander karakterini canlandıracaksınız.  Mono’nun tekrar hayata dönmesi için de Wander, küçücük kılıcı ve yayıyla neredeyse apartman boyutunda olan 16 devi, zekasını kullanarak alt etmeye çalışıyor.

Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4: A Thief’s End, tartışmasız en çok beğenilen PlayStation 4 özel oyunlarından biri. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu olarak Türkçeye çevrilen ve tamamen Türkçe dil desteği bulunan Uncharted 4, Nathan Drake’in hikâyesine odaklanan son oyun. Çıktığı sene Game Awards’ta En İyi Performansa Sahip Oyun ve En İyi Hikâye Anlatımına Sahip Oyun ödüllerini evine götüren Uncharted 4, hem hikaye, hem oynanış hem de grafik yönünden gerçekten de üst düzey bir oyun. Nathan Drake’in hikayesini tatmin edici bir şekilde bağlayan ve bitiren Uncharted 4, oyunculara oldukça keyifli bir Uncharted deneyimi sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu iddiasıPlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu iddiası

PAYLAŞ