Geliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecek - Haberler - indir.com

Geliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-12 13:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bundan böyle sensör başlı geliştirilen cihazlar, algoritma tarafından koruma altına alınacak. Sensör başlı teknolojik cihazlara uygun olarak üretilmiş yeni siber saldırı güvenliği ile bundan böyle drone’lar bile kendi savunmasını gerçekleştirebilecek.

Sizlerin de bildiği üzere teknolojik cihazlar bugün farklı farklı alanlarda kullanılıyor. Bu farklılıklarla beraber artış gösteren siber saldırılar, ciddi güvenlik problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bundan böyle sensör başlı geliştirilen cihazlar, algoritma tarafından koruma altına alınacak. Sensör başlı teknolojik cihazlara uygun olarak üretilmiş yeni siber saldırı güvenliği ile bundan böyle drone’lar bile kendi savunmasını gerçekleştirebilecek. Mitsubishi Electric tarafında geliştirilen bu yeni sensör, savunma mekanizmasının şu an için temel aşamada olduğunu ifade ediyorlar. Şayet bu geliştirilen teknoloji pek çok alanda uygulanarak bundan böyle karşı karşıya kaldığımız siber saldılar ile daha iyi mücadele verecek.

YouTube Siber Zorbalığa Savaş AçtıYouTube Siber Zorbalığa Savaş Açtı

Geliştirilen bu yeni yöntem gayet ucuz olacak

Jiroskop ve akselerometre gibi çeşitli sensörlerden alınan ölçümler arasındaki tutarsızlıkları incelediğini ifade eden araştırmacılar, yerleştirdikleri sistemlerde %42 gibi bir oranda tutarsızlık payı olduğunun altını çizdi. Fakat gel görelim ki sensörlere yönelik bu güvenliğin bir hayli ucuz olabileceği de söyleniyor. Yeni sensör sayesinde güvenlik teknolojisi, herhangi bir donanım eklenmesine ve modifikasyona herhangi bir şekilde gerek duyulmadan mevcut sensör sinyali işleme devrelerinde ilave edilebilecek. Bu sayede yeni donanım parçaları oluşumuna gerek kalmadan teknolojik cihazların siber güvenliği sağlanmış olacak. Öte yandan bu konuda algoritmanın üreticilere ulaşmasının maliyeti de gayet uygun olacak.

 

 

 


İranlı Hackerlar siber saldırılar için Outlook'ta yer alan açığı kullanıyorİranlı Hackerlar siber saldırılar için Outlook'ta yer alan açığı kullanıyor
Yerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldıYerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldı

PAYLAŞ