Geliştiriciler vergi miktarlarını Apple'a bildirecekler - Haberler - indir.com

Geliştiriciler vergi miktarlarını Apple'a bildirecekler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-22 14:00:10
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın aldığı politikalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Şirket bildiğiniz üzere App Store Connect adlı hizmetinde yeni bir uygulama hayata sunmuştu. Geliştiricileri ilgilendiren bu yenilik ile uygulamalar için farklı vergilendirme oranlarının belirlenmesi sağlanıyor. Apple bu sayede, geliştiricilerin ödeyecekler vergileri daha kolay bir şekilde tespit edebilecek. ABD’li marka Apple, iOS cihazlar için uygulama geliştiren kullanıcı ve kurumları ilgilendiren bir karar aldı. Yapılan açıklamalara göre geliştiriciler artık farklı bölgeler için farklı vergilendirme seçenekleri uygulayabilecekleri ve bu sayede satılan uygulamalar ve uygulama içi satın alım işlemleri için yeni vergilendirme kategorileri eklenebileceği belirtiliyor.

Apple’ın 175 ülkede kullanılabilir olan App Store’un vergilendirme süreci, kısmen de olsa kendisi gerçekleştiriyor. Bu kapsamda geliştiriciler, 64 ülkede hiçbir vergi işine müdahale etmiyor. Apple bu süreci geliştirici adına gerçekleştirirken, bundan sonra çok daha kolay bir şekilde yönetebilecek. Bu geliştirici “App Store Connect” hizmeti üzerinden yayınladığı bir uygulama için kanunlara göre vergi dilimleri belirleyecekler.

Apple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyorApple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyor

Apple geliştiricileri vergileri şirkete bildirecek

Apple tarafından yapılan açıklamalar ile geliştiriciler, bundan sonra yayınladıkları her uygulama için vergilendirme kategorisi belirleyebilecekler. Uygulama içi satın alımlarda ise vergi dilimleri yine ayrı belirlenebilecek. Bu sayede geliştiricilerin yerel yönetime karşı olan borcu daha rahat bir ödeme imkanına sunulmuş olacak. Ayrıca geliştiriciler bulundukları ülkedeki vergi koşullarını bilmediği durumda, bu gibi durumda düzenleme yapan Apple, daha önce belirlenmiş vergi dilimlerini kullanmaya devam edecek.


Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkilediApple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi
Apple ofise dönüşü ertlediApple ofise dönüşü ertledi

PAYLAŞ