Geliştiriciler Galaxy Fold için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Geliştiriciler Galaxy Fold için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-12 16:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birçok yazılım platformu Google, Facebook, Twitter, Spotify yazılımlarını Galaxy Fold ekranına göre optimize etmek için kolları sıvadı. Sonuç olarak öok yakında ilk uygulamalar çıkmaya başlayacak. Galaxy Fold akıllı telefon pazarına ilk olarak sancılı başlamıştı. Fakat katlanabilir telefon sıkıntıları ortadan kaldırarak yeni bir yol açmış oldu. Ekran sorunlarını çözen telefonun yazılım desteği de günden güne büyüyor.

Destek büyüyor

Bir yandan Galaxy Fold modelinin gecikmesinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sebebi ise katlanabilir yapısına uygun uygulamalar da tamamlanmak üzere olup yakın zamanda kullanıcıyla buluşacak.

Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...

Bir yandan Galaxy Fold modelinin gecikmesinin daha iyi olduğunu söylenebilir. Çünkü zira katlanabilir yapısına uygun uygulamalar da tamamlanmak üzere ve yakın zamanda kullanıma sunulacaklar. Galaxy Fold'un katlanabilir yapıda olması akıllı telefon pazarında önemli bir adım fakat bunun yanında katlanabilir ekrana uyum sağlayan uygulamaların olması çok daha önemli. Yapılan açıklamalara göre Facebook, Amazon Prime Video, Twitter ve Spotify gibi popüler uygulamalar katlanabilir ekrana uyum sağlayacak şekilde optimize edildi. Yapılan optimzasyonla birlikte ekranlar arasında geçiş yapma, katlanma ve ölçeklendirme gibi önemli noktalarda dahil oldu.

Bunların yanında mobil tarafta da Google, Android 10 işletim sisteminde ara yüzün katlanabilir telefonlara uyum sağlaması için geliştirmeler yapmıştı. Bu sayede Galaxy Fold cihazı destek tarafından en hazır cihazlar yerini alıyor. Fakat Huawei'nin Google'ın uygulamalarıyla ilgili bir problemi var. FlexPai tarafından ise henüz bir haber gelmemiş durumda.

Google Dökümanlar içerik geliştiricileri sevindirdi

Yeni gelen özellik ile birlikte kelime sayacı özelliği yeni güncelleme ile beraber sayfanın sol alt köşesinde yer alacak. Yazı esnasında anlık güncelleme yapılarak kelime sayısı gösterilecek. Gelen özelliklerden bir tanesi de yazı içerisinde istediğiniz herhangi bir paragrafı seçerek paragrafın kaç kelimeden ibaret olduğunu öğrenmek mümkün olacak. Yeni gelen özelliği aktif etmek için Araçlar menüsünden “Yazarken kelime sayısını göster” seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Bahsettiğimiz özellik şu an için aktif hale getirilememiş durumda. Fakat Google tarafından açıklamaya göre özellikler kısa bir süre sonra aşamalı bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilecek. Bunlara göre Google Dökümanlar uygulamasının sol alt kısmında kelime sayacı özelliği ile karşılaşmanız mümkün olacak. 

 

 




Apple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladıApple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladı
Apple TV+ ne zaman başlıyor?Apple TV+ ne zaman başlıyor?

PAYLAŞ