Gelişmiş Yapay Zekalı Helio P70 Duyuruldu - Haberler - indir.com

Gelişmiş Yapay Zekalı Helio P70 Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 10:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci pazarında hareketlenme görmeye devam ediyoruz. Qualcomm ve Huawei cephesinden sonra şimdi ise MediaTek’ten yeni bir işlemci hamlesi geldi. MediaTek’in duyurmuş olduğu yeni Helio P70 yonga setinin pazarda yer alan Snapdragon 675 modeline rakip olması bekleniyor. MediaTek üretim işlemcileri daha çok Asya pazarına giriş yapmış olan giriş seviyesi akıllı telefonlarda görüyoruz. Orta segmente de hitap eden bu serinin Qualcomm’a göre özellikle Hindistan ve Çin pazarında daha fazla tercih edildiğini görüyoruz. Markanın yeni orta segment Helio P70 işlemcisi ise bu rekabete yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Orta Segmentin İddalı İşlemcisi Helio P70

3 Kamera Destekli Snapdragon 675 Duyuruldu3 Kamera Destekli Snapdragon 675 Duyuruldu

Helio P60’ın global pazarda yakaladığı başarısını sürdürmek isteyen MediaTek yeni P70 modelini sunuyor. Bu noktada Helio P60 modelini pazarda Oppo F9, F9 Pro ve Nokia 5.1 Plus gibi modeller de görmüştük. Henüz geçtiğimiz günlerde Qualcomm cephesinden orta segmentin iddialı ismi olan Snapdragon 675 işlemcisi duyurulmuştu. Şimdi ise Helio P70’in gelişi ile beraber her iki işlemci bakıldığı zaman benzer performanslar sergileyecekler. Her iki işlemcide yapay zeka tarafında gelişmiş uygulamalar sunabiliyor. İyi bir oyun performansı sergilemesi beklenen Helio P70, ayrıca kamera noktasında da tercih edilebilir bir işlemci olacak.

Helio P70’in sunduklarına bakacak olursak, bu noktada Helio P70’li telefonlarda 32 megapiksellik kameralar görebileceğiz. Ayrıca 16 ve 24 megapiksel olarak ise çift kamera modülleri cihazlarda yer alabilecek. 12 nm FinFET üretim mimarisine sahip olan Helio P7 verimlilik noktasında iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Sekiz çekirdekli yapıya sahip olan bu işlemcide Cortex A-73 ve Cortex A53 çekirdeklerinin birleşimini görüyoruz. Performans noktasında ise P60 serisine göre  yüzde 13 daha iyi olması bekleniyor. Yakın zamanda orta seviye cihazlarda bu işlemciyi görebiliriz.



PAYLAŞ