Gelen Yanıtları Saklama Özelliği Twitter Tarafından Test Ediliyor - Haberler - indir.com

Gelen Yanıtları Saklama Özelliği Twitter Tarafından Test Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 22:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Hayatımıza girdiği günden beri özgün yapısını bozmayan ve paylaşımlarda kelime kısıtlaması olmasına rağmen bir çok kitleyi etkisi altına almayı başaran Twitter, kullanıcılarına bir kez daha sahip çıkarak hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlara gelen yanıtları saklama özelliğini mümkün hale getirmek için bir takım testler yaptığını duyurdu. Hızlı bir şekilde kitleleri etkisi altına almayı başaran bir sosyal medya olan Twitter gün geçtikçe daha fazla kişinin kullanım alanına giriyor. Twitter'a gelecek olan bu özelliğin varlığı ise Twitter'ın açıklamasından önce yazılımcı olarak bildiğimiz Jane Manchun Wong tarafından açıklığa kavuşturulmuştu. 

Twitter'a Yeni Özellik Geliyor

Zaman zaman zor durumlar ile karşı karşıya kalsa da her daim kullanıcıların gözdesi olmaya devam eden Twitter kullanıcısının paylaşımına yapılan yorumun ya da yanıtın kullanıcı tarafından gizlenmesi ile birlikte mikro blog servisindeki diyalogların akışının belirgin bir şekilde değişmesi durunu ön görülüyor. Yeni gelen bu özellik, tweetlere gelen yanıtları tamamen gizlemeyecek. Fakat bununla beraber aynı zamanda gelen istenmeyen cevapları diğer Twitter kullanıcıları tarafından görülmesi halini oldukça zorlu bir hale getirecek. Bu durum karşısında tweet atan kişiler, paylaşımlarının altında yağılan ve zaman zaman hoş olmayan sohbetlerden kurtulabilecekler. Kullanıcıları oldukça memnun edecek bir özellik olarak karşımıza çıkan yanıtları saklama özelliği her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından kullanılacak gibi gözüküyor. Bu özelliği kullanarak hoş olmayan diyaloglardan paylaşımlarınızı kurtarabilirsiniz. 

Twitter sildiğiniz mesajları arşivliyorTwitter sildiğiniz mesajları arşivliyor

Twitter, bu açıklamayı henüz kendisi yapmadı. Twitter adına duyuruyu yapan, şirketin kıdemli ürün Michelle Yasmeen Haq, Twitter'a gelecek olan yeni özellik hakkında şu şekilde açıklamalarda bulundu; "Twitter’da ilginç sohbetler başlatan kişiler bizim için gerçekten çok önemli. Onlara başlattıkları sohbetlerin mümkün oldukça sağlıklı kalmasını sağlamaları için bazı güçler veriyoruz. İnsanların engelleme, sessize alma ve şikayet etme gibi araçlarla sohbetlerin düzenini korumaya çalıştığını biliyoruz. Sessize alma ve engelleme sadece bir kişinin deneyimini değiştiriyor. Şikayet mekanizması ise sadece politikalarımıza aykırı paylaşımlarda işe yarıyor.”

Mikro blog servisi olarak karşımıza çıkan ve büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Twitter, kullanıcılarının gönderdikleri tweet altında 'paylaş' butonu olduğu gibi aynı zamanda karşılık olarak artık 'tweet'i gizle' seçeneği ile de karşı karşıya geleceğiz. Böylelikle kullanıcılar paylaşımları altına yapılan yorumları kendi istekleri doğrultusunda gizleyerek diğer kullanıcıların görmesinin önüne geçecekler. Her an her yerde kısa metinler ile anlık paylaşım yapmaya yarayan ve çeşitli hesapları takip ederek iletişim ağını genişleten kullanıcılar Twitter'dan oldukça memnun. Twitter'ı oldukça aktif kullanan kullanıcılar için bu yeni yorum gizleme özelliği son derece faydalı olacak gibi gözüküyor. Gizlediğiniz yanıtları tekrar görmek adına 'yanıtları göster' seçeneğini kullanarak yapılan yorumları gizlediğiniz gibi geri de getirebilirsiniz. Zaman zaman kullanıcıların paylaşımlarına gelen rahatsız edici düzeyde olan yanıtlar bu özellik sayesinde gizlenerek ortadan kalkacak. Şimdilik test aşamasında olan bu özellik yakın zamanda aramıza dahil olacak. 

 


Twitter'a Profil Ön İzleme Özelliği GeliyorTwitter'a Profil Ön İzleme Özelliği Geliyor
Twitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecekTwitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecek
Facebook ve Twitter yüzlerce hesabı sildi!Facebook ve Twitter yüzlerce hesabı sildi!

PAYLAŞ