Gelecekte Yalnızca E-Spor mu Olacak? - Haberler - indir.com

Gelecekte Yalnızca E-Spor mu Olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-15 09:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

E-spor kelimesinin açılımı, elektronik spor anlamına gelmektedir. E-spor, dünyanın dört bir yanından oyuncaların katılımı ile gerçekleşen bir tür dijital etkinliktir. Diğer spor müsabakalarında olduğu gibi hakemlerin, seyircilerin yer aldığı ama fiziksel mücadeleden ziyade el, göz ve beyin koordinasyonunun kullanıldığı bir yeni nesil spor türüdür. Günümüzde popülerleşmeye başlayan ve gelecekte internet kafelerden çıkıp profesyonelleşecek olan hatta şuan Dünya da 400 milyon aktif izleyicisi olan e-spor, teknolojinin ve dijital dünyanın gelişmesi birçok alanda farklılıklar ortaya koymaya devam ederken spor kültüründe de değişikliklere yol açacak gibi görünüyor.

       Bu yıl yapılan Kış Olimpiyatları sponsoru Intel, bu hafta başlarında Olimpiyatların düzenlendiği PyongChang'e getirdiği profesyonel e-spor oyuncularına, taktik düşünce, konsantrasyon ve hızlı refleksleri içeren popüler gerçek zamanlı strateji oyunu olan Starcraft II'yi oynattı. Intel'in bu hamlesiyle birlikte e-spor'un Olimpiyatlar'ın bir parçası olup olmaması tekrar tartışmaya açıldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tıpkı birkaç ülke gibi e-spor'u zaten bir spor dalı olarak benimsemiş durumda. Bu da e-spor'un yakın gelecekte gerçekleşecek olan Olimpiyatlar'da kendisine yer bulması anlamına geliyor. Bununla birlikte ülkemizde de olduğu gibi birçok e-spor kulübü kendisini göstermeye başlamış durumda. Bu da Olimpiyatlarda bireysel anlamda mücadele edecek sporcuların ülke adına seçilmesini kolaylaştırır bir durum olarak öne çıkıyor.

       E-spor müsabakalarında kişilerin doğuştan gelen fiziksel üstünlüklerinin yarattığı şans ortadan kalkması ve kadın erkek fark etmeksizin tüm oyuncular eşit şartlarda mücadele etmesi büyük bir önem taşıyor. Oyuncular e-spor müsabakalarında el, göz ve beyin koordinasyonu gibi doğuştan gelen eşit yeteneklerini geliştirerek birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyorlar.

 





PAYLAŞ