Gelecekte tüm uygulamalarda abonelik ücreti olabilir - Haberler - indir.com

Gelecekte tüm uygulamalarda abonelik ücreti olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 10:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Günümüzdeki uygulamaların kaçınılmaz bir gerçeği varsa o da gelecekte abonelik sistemine geçecek olması. Bugün bile yavaş yavaş abonelik sistemine geçiş sağlayan uygulamalar, ilerleyen yıllarda tamamen geçiş sağlayacak. Bugün en aşina olduğumuz uygulamalar ise Netflix ve Spotify uygulamaları. Bu uygulamalarda film izlemek ya da müzik dinlemek için abone oluyoruz. İleride her uygulama için ayrı ayrı abonelik açmamız gerekebilir. 

Uygulamalar artık en büyük para kazandıran platformlar değil. Paralılar kazandırıyor diyebilirsiniz ancak onlarda değil. Bugün internet ortamında en çok para kazananlar abonelik sayısına çok çok ulaşanlar. Bu gelişme ise yazılım alanını tamamen değiştirecek. Bu bahsi geçen abonelik uygulamaları esasında yeni bir konu değil. Bazı kullanıcılar film izlemek için abone olurken, bazı kullanıcılar müzik dinlemek için abone olurlar. Hatta bazı kişilerde bulut sürücüde dosya depolayabilmek için haftalık, aylık hatta yıllık olarak abonelik oluştururlar. 

Ya uygulamayı satın al ya da tam sürümü için satın al

Söz konusu olan bu abonelikler son yıllara kadar hem mobil hem de bilgisayar ekosistemlerinde şöyle bir yol izleniyordu; Uygulamayı kulanabilmek adına ya uygulamayı satın al ya da tam sürümü için satın al. Ancak bu durumda şöyle bir sonuca varıldı; bu uygulamalar daha önceleri işe yararken artık sürdürülebilir olmadığı fark edildi. Özellikle de uygulamalarda gözlemlenen 2 haneli hatta 3 haneli fiyatlar bu uygulamaları basit hale getirdi. 

 





PAYLAŞ