Gelecekte popüler hale gelecek 5 önemli meslek - Haberler - indir.com

Gelecekte popüler hale gelecek 5 önemli meslek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-02 04:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişimi, meslek dalları üzerinde de büyük ölçüde etkili olan konulardan biri. Meslek dallarının, durmadan ilerleyen teknoloji nedeniyle bazıları önem kaybederken, bazıları da önem kazanıyor. Eskilerin popüler olan meslekleri doktor, polis, öğretmen, artık yerini farklı mesleklere bırakmaya başlıyor. Yapılan araştırmalar kapsamında, teknolojinin gelişmesi bilişim dünyasının önem kazanmasını sağlıyor. Aynı zamanda teknolojinin iş gücünü de azaltması, işçiye duyulan ihtiyacı azaltıyor.

Hem sayısal alanda hem de sözel alanda birçok meslek teknolojinin gelişmesiyle gelecekte daha da ön planda olmaya hazırlanıyor. Gelecekte teknolojinin ön ayak olmasıyla beraber daha da popüler olacağı düşünülen mesleklerden 5 tanesi, şu şekilde sıralanabilir;

Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya, son yıllarda herkesin hayatında var olan bir gerçek haline geldi. Birçok marka ve şirket, sosyal medya aracılığıyla reklamlarını yaparak, dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca insana ulaşabiliyorlar. Bu durumda, sosyal medya uzmanlığı mesleğinin önem kazanmasını sağlayacak. Şimdiki zamanda bile, rağbet gördüğü söylenebilecek mesleklerden birisi. Şirketler ve markalar sosyal medya uzmanları sayesinde, isimlerini daha fazla insana duyurarak tanıtabiliyorlar ya da ulaşmak istedikleri belli kitleye yine bu yolla ulaşabiliyorlar.

Ekolog

Ekosistem gün geçtikçe bozulmaya başlıyor ve bu konu üzerine yapılan çalışmaların sayısında da artış oluyor. Bu durum göz önünde bulundurulursa, Ekolog mesleği de ilerleyen yıllarda önem kazanan mesleklerden biri haline gelecek.

Bilgisayar / Yazılım Mühendisliği

Teknolojinin ön plana çıkardığı ilk mesleklerden birisi olarak bilgisayar / yazılım mühendisliği gösterilebilir. Bütün hayatımızda cihazların önemli bir yer tutması, yazılım mühendisliğinin önemli bir meslek haline gelmesini sağlıyor. Gelecekte de bu mesleğin değerinin daha da artacağı düşünülüyor.

Fizyoterapistlik

Teknolojinin hayatımıza soktuğu cihazlar, hayatımızda büyük bir yer kaplarken, aynı zamanda insanların fizyolojik yapısına da zarar veriyor. Bu durumun çözümü de, fizyoterapistler oluyor. İlerleyen zamanlarda bu durumun etkilerinin daha fazla görüleceği düşünülürse, fizyoterapistlikte daha popüler hale gelen mesleklerden biri olacaktır.

Etik Bilgisayar Korsanı

Son yıllarda, büyük şirketlerin web sitelerine ve devletlerin sistemlerine korsan saldırıları gerçekleştirilebiliyor. Bunu önlemek amacıyla, özel kurslarla etik bilgisayar korsanları yetiştiriliyor. Şirketlerin kendilerini korumaya almak amacıyla çaldığı kapı olan etik bilgisayar korsancılığı da, zamanla daha da önem kazanacak meslekler arasında.





PAYLAŞ