Gelecek iPhone SE konsept tasaımı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Gelecek iPhone SE konsept tasaımı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 09:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Endüstriyel bir tasarımcı,Apple’ın bir sonraki iPhone SE'nin modeli için bir konsept tasarım yaptı. Görselleri internette yayımlanan model bazı özellikleri hariç oldukça gerçekçi bir görünüme sahip.

Yeni iPhone modellerinin lansman tarihi yaklaşırken ürünlerle ilgili sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Ancak bu kez gelen paylaşım konsept bir tasarım oldu.  Aslına bakarsanız her sene oldukça dikkat çekici ve fütüristtik tasarımlarıyla karşılaştığımızı söylemek yanlış olmaz. Tasarımcıların elinden çıkan cihazlar zaman zaman “Keşke gerçek tasarım böyle olsa” dedirtiyor. O tasarımlarda genelde ekran tasarımları oldukça çarpıcı oluyor ve cihazlar gelecekten gelmiş gibi görünüyor. Buna karşılık tasarımcının yaptığı iPhone SE tasarımları gerçeğe daha yatkın olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung, iPhone kamerasını kötülediği reklam filmini yayınladıSamsung, iPhone kamerasını kötülediği reklam filmini yayınladı

iPhone SE konsept tasarım

Aşağıda görselini yayımladığımız yeni konsept tasarım, endüstriyel bir tasarımcı olan Apple-lab tarafından tasarlandı. Bu konsept tasarım, Apple’ın bu sene pazara çıkardığı yeni sürdüğü iMac renkleriyle de aynı renge sahip olmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Tasarıma baktığımızda selfie kamerasının ekranın ortasında bir nokta kamera olarak dizayn edildiğini görüyoruz. Ek olarak arka paneldeki ana kameranın merceği de daha büyük ve yan tarafında bir adet LED flaş yer alıyor. iPhone X ile karşımıza çıkan ekran çentiği de bu konsept tasarımda yer almıyor ve bu sayede ekran oranı da daha büyük duruyor.

iPhone 12 mini için yolun sonu mu?

Bu tasarım ne kadar gerçek olabilecek bir tasarım gibi görünse de nokta selfie kamerası çoğu Android cihazlarda kullanıldığından Apple’ın bu kamera tasarımına yer vermeme ihtimali de bulunuyor. Fakat yine de şirket beklenmedik bir ters köşe yapabilir.  Ayrıca Apple-lab‘ın konsept tasarımını yaptığı tek Apple ürünü iPhone SE’de değil. Tasarımcının iPod ve iPad Air gibi cihazların da konsept tasarımları bulunuyor.

 


iPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktıiPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktı
iPhone'lar iOS 14.6 ile daha da hızlanıyoriPhone'lar iOS 14.6 ile daha da hızlanıyor

PAYLAŞ