GeForce RTX 3090 fiyatı belli oldu iddası - Haberler - indir.com

GeForce RTX 3090 fiyatı belli oldu iddası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgisayarların en önemli donanım parçalarından birisi olan ekran kartı denildiği zaman akla üretici şirket NVIDIA markası geliyor. Söz konusu bu markanın yeni RTX 3000 serisi ekran kartlarının fiyatına dair yeni gelişmeler bulunuyor. Özellikle seride yer alan RTX 3090 ekran karının fiyatı dikkatleri bir hayli çekiyor. NVIDIA şirketinin yeni nesil GPU model serisi olan RTX 3000 ailesinin fiyat detayları ortaya çıktı. NVIDIA’nın yeni serisinin fiyatlarını ortaya çıkaran kişi ise RTX 3090 fotoğraflarını ortaya çıkaran kişi ile aynı olduğunu belirtelim. Bu kapsamda ortaya çıkan bu fiyatlar ile alakalı güvenin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerçek fiyatlar için yine de şirketten resmi açıklama eklenmesi gerekiyor.

Ortaya çıkan yeni nesil bu ekran kartı modellerinin fiyatlarına gelecek olursak ise son nesil seri ile benzer fiyatlarda olduğu gözüküyor. RTX 3080 ve RTX 3090’da TITAN alanına çıkılıyor. Diğer yandan büyük boyutları ile de bu modellerin dikkat çektiğini söyleyelim.

Nvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacakNvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacak

NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartı fiyatları

Yeni nesilde NVIDIA şirketinin en düşük fiyata sahip kartı 399 dolar fiyat etiketine sahip durumda. En yüksek fiyata sahip kartı ise 1400 dolarlık fiyata sahip durumda. Bu şirketin ekran kartları arasında büyük bir fark oluşmasına sebep oluyor. Bu durumda şirketin GPU’larını iki seriye ayırmış olabileceği düşünülüyor. RTX temelli üst segment seriler ve GTX 11xx halefi serileri olarak düşünülüyor. Wcctecht haberine göre NVIDIA’nın yeni GPU serisi ile alakalı ortaya atılan bu fiyatlar RTX 3090’un RTX 2080 Ti’ya göre sadece %20 daha yüksek performans sergilemesi sebebiyle olduğu düşüncesi mantıklı gelmiyor.

Oyuncular şirketten %30’luk bir performans artışı beklerken fiyat farkına da bakıldığı zaman artışın %50’den daha fazla olması bekleniyordu. Şirketin önceki modellerine bakacak olursak serinin dikkat çekeni PG132-10 oluyor. 24 GB vRAM ile gelecek olan bu ekran kartı RTX 2080 Ti’in yerini alacak ve Eylül’ın ikinci yarısında kullanıcılar ile buluşacak. Bakalım RTX 3000 serisi ekran kartları gerek performans gerekse fiyatları ile pazarda kullanıcıların ilgisini çekecek mi göreceğiz.


Nvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıyaNvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıya
Nvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadıNvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadı

PAYLAŞ