GeForce RTX 2060 Ekran Kartı Modeli Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

GeForce RTX 2060 Ekran Kartı Modeli Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler ekran kartı üretici marka olan Nvidia’nın gerçek zamanlı ışın izleme olan RTX teknolojisine sahip yeni ekran kartı modellerini görmeye devam ediyoruz. Şirket bu teknolojiye sahip düşük seviye ekran kartı modellerini sunmayı hedeflerken bu yönde yeni bir ürün olan RTX 2060 modeli ortaya çıktı. Markanın Turing mimarisine sahip olan 3 ekran kartı modelini pazara sunmasının ardından daha çok alt seviye modellerin nasıl geleceği merakla bekleniyordu. Bu noktada yepyeni bir teknoloji olan gerçek zamanlı ışın izleme özelliğinin alt seviye kartlara gelip gelmeyeceği de belirsizliğini koruyordu. Ancak ortaya çıkan yeni bir ekran kartı modeli bu düşünceleri ortadan kaldıracak diyebiliriz.

GeForce RTX 2060 Özellikleri ve Detayları

Nvidia Dizüstü RTX Kartlarını CES 2019'da GörebilirizNvidia Dizüstü RTX Kartlarını CES 2019'da Görebiliriz

Kısa bir süre önce GeForce RTX 2060 modelinin ismi benchmark testlerinde ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Gigabyte tarafından bu yeni RTX 2060 modelinin ekran görüntüleri ortaya çıktı. Fabrika çıkışı olarak hız aşırtılmış bir şekilde olarak gelecek olan modelde çift fan yer alması dikkatleri çekiyor. 8 pine sahip bir güç bağlantısıyla gözüken ekran kartı modeli 1920 CUDA çekirdeğine sahip olduğu sızdırılanlar arasında gözüküyor. Modele dair çok fazla bir teknik detay bilgisi bulunmuyor. Ancak görseller de henüz sızıntı olduğu için bu yeni ekran kartı modelinin ne derece doğruluk oranı bulunuyor henüz bilinmiyor.

GeForce RTX 2060 ile ortaya çıkan bu detaylar doğrultusunda, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin artık alt  seviye kartlarda da olabileceğini gösteriyor. Kaynaklara göre RT çekirdeklerinin biraz daha azaltılarak biraz daha düşük ayarlarda iyi bir performansın alınabileceği ifade ediliyor. Şuan için bu yeni ekran kartı modelinin herhangi bir çıkış tarihi ve fiyat etiketi bilinmezken, CES 2019 fuarı ile beraber GeForce RTX 2060 ekran kartı modelini görebiliriz.  


GeForce RTX 2070 Performansı Dikkat ÇekiyorGeForce RTX 2070 Performansı Dikkat Çekiyor
NVIDIA, Quadro RTX 4000'i TanıttıNVIDIA, Quadro RTX 4000'i Tanıttı
Nvidia Titan RTX ekran kartı duyuruldu!Nvidia Titan RTX ekran kartı duyuruldu!

PAYLAŞ