GeForce Now'un internet tüketimi ne kadar? - Haberler - indir.com

GeForce Now'un internet tüketimi ne kadar?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-20 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Tüm dünyada beta erişim sürecinde olan ve Türkiye’de de dikkat çeken GeForce Now bulut oyun sistemi hakkında detaylar netleşmeye devam ediyor. Beta süreci ülkemizde de aktif olan GeForce Now’da cloud üzerinden oyun oynama esnasında internet tüketiminin ne kadar olduğu detayları belli oldu. Türkiye’de kotasız internet kullanımlarının yaygınlaşması ile beraber indirilen verilerde sorun çıkmadığı açıkça gözüküyor. Alt yapı problemi yaşamayan kullanıcılar için GeForce Now oldukça işlevsel bir platform olarak karşımıza çıkıyor. GeForce Now için saatlik ne kadar veri indirilmesi gerektiği açıklandı ve bazı rakamlar ortaya çıktı.

GeForce Now’da görüntü kalitesi internet download hızına göre değişkenlik gösteriyor. Bu noktada bir YouTube veya Netflix gibi sistemin işlediğini belirtelim.

GeForce NOW Türkiye sunucuları açılıyorGeForce NOW Türkiye sunucuları açılıyor

GeForce Now’un internet tüketim detayları

Platform oyun sunucularına göre de değişken tepkime süreleri verebiliyor. Almanya sunucunda oyun oynamak internet tüketimini daha da artırabilir. Saniyede 15 megabit bir internet ile Almanya sunucusuna erişen alman bir oyuncu 50 megabit internete sahip Türk bir kullanıcıya göre aynı kalitede erişebilir. GeForce Now’daki internet kullanımı oyun görüntü kalitesine göre de değişebilir. Ağ ve oyuna bağlı olarak saatte 4 GB ile 10 GB arasında bu kullanım değişebilir. Ortalama bir oyunda saatlik veri tüketimi 6 GB olurken, günlük 8 GB oynayan bir oyuncu 48 GB günlük veri tüketeceği anlamına gelmektedir.

Bu hesaba göre ise aylık ortalama 1.5 TB internet kullanımı demek oluyor. Cyberpunk 2077 için ise  bu hesapta ortalama 30 saatte biten oyun için ultra grafiklerde saatte 10 GB tükettiğini düşünürse, 300 GB veri tüketimi yapmış olacaksınız. Mobil internet tarafında ise 50 megabit internete sahip ortalama 40 megabit statik internet sahibi olduğunu düşünürse, Türkiye’de bu işleyiş nasıl ilerleyecek göreceğiz.


GeForce Now artık Chrome'daGeForce Now artık Chrome'da
ASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttıASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttı

PAYLAŞ