GeForce Now'a dünya genelinde erişilemiyor - Haberler - indir.com

GeForce Now'a dünya genelinde erişilemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 09:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde kullanıma sunulan GeForce Now’da erişim sıkıntısı yaşanıyor. Konuyla ilgili resmi açıklama da geldi.

nVidia’nın oyunculara yönelik geliştirdiği en önemli projelerden bir tanesi olan GeForce Now erişim problemi ile karşı karşıya kaldı. 30 Mart günü itibariyle dünyadaki tüm sunucuların çöktüğü belirtilirken, kısa süre içerisinde mevcut durum sosyal ağlarda en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Nvidia GeForce Now dünya genelinde zamlandıNvidia GeForce Now dünya genelinde zamlandı

Yapılan yoğun eleştirilerin ardından konuyla ilgili şirket tarafından bir açıklama geldi. Açıklamada sorunun neden kaynaklandığına dair net ifadeler kullanılmazken siber saldırı gibi pek çok farklı ihtimal da ihtimaller arasında yer aldı. Konu ile ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan şirket mesajında “Global olarak tüm ülkelerde GeForce NOW’a bağlanma konusunda sıkıntılar yaşanıyor ve NVIDIA sorunun çözümü üzerinde çalışıyor. Kısa süre içerisinde oyun deneyimine kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Anlayışınız için teşekkürler” dedi. 

GeForce Now fiyat politikaları eleştirilmişti

Türkiye'de Turkcell ile bir işbirliği yaparak sunucu desteği alan GeForce Now için özellikle belirlenen fiyat politikası, ciddi bir eleştiri çekmişti. Tüm bu tartışmalı sürecin ardından sunucularda yaşanan erişim problemi ve GeForce Now’un dünya genelinde çökmesi, şirket için ciddi bir prestij kaybı yarattı.

Sürecin nasıl devam edeceği ve sunuculardaki bu erişim probleminin ne zaman sona ereceği henüz bilinmiyor. Özellikle mevcut sorunun giderildikten sonra şirket tarafından yapılacak olan açıklamalar oldukça merak ediliyor.


Geforce Now'a 7 oyun daha ekleniyorGeforce Now'a 7 oyun daha ekleniyor

PAYLAŞ