GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti! - Haberler - indir.com

GeForce Now, Activision Blizzard desteğini kaybetti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Nvidia şirketinin büyük beklentilerinin olduğu bulut odaklı oyun servisi GeForce Now sistemi Overwatch, World of Warcraft ve Call of Duty serisi dahil Activision Blizzard çatısı altında yer alan tüm oyunlara olan desteğini kesti. İki yıllık beta süreci kapsamında 300 bin kişilik dev bir test ekibi tarafından denenmeye devam eden GeForce Now, ortalama bir bilgisayar cihazında bile AAA seviyesindeki oyunları 1080p çözünürlükte akıcı bir deneyim ile oynamayı olanak sağlıyor. Bu bulut oyun platformu, donanıma olan ihtiyacı en aza indirirken, platform için geçtiğimiz günlerde sızdırılan benchmark sonuçlarına göre PS5 modeline dahi meydan okuyabileceğini görüyoruz.  

GeForce Now bulut oyun sistemi ne durumda ilerliyor?

Call of Duty: Mobile 3. sezon güncellemesiyle gelen yeniliklerCall of Duty: Mobile 3. sezon güncellemesiyle gelen yenilikler

Nvidia tarafından bugün yapılan açıklama ile beraber Activision Blizzard oyunlarının platformdan kaldırıldığı duyuruldu. Bu durumda ise World of Warcraft, Overwatch ve Call of Duty serisi gibi dev oyunların bulut hizmeti ile servis üzerinden oynanamayacağı anlamına geliyor. Diğer yandan Square Enix, Rockstari Capcom, EA ve Konami gibi şirketler de GeForce Now sisteminin beta dönemi bitişi ile beraber platformdan çekildiklerini açıklamışlardı. Şimdi ise bu şirketler arasına Activision Blizzard da dahil olmuş oldu. Oyunları geri getirmek için şirket ile çalışmayı uman Nvidia, platformda yaşanan bu kayıpların neden olduğunu tam olarak açıklamış değil.

Nvidia’nın sahip olduğu GeForce Now hizmeti, bulut odaklı çalışma mantığı ile oyunculara ekonomik bir kolaylık sağlamış oluyor. Ancak büyük oyun şirketlerin platformdan çekilmesi, GeForce Now’un potansiyeli noktasında çeşitli soru işaretleri oluşturuyor. Ancak yine de durumun değişebilme ihtimali bulunuyor. GeForce Now sistemi Google Stadia’ya rakip olarak çıkarken, iki yıllık beta süreci sonrasında geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılar için kullanıcılara sunulduğunu belirtelim. Bakalım GeForce Now beklenen yükselişi sergileyebilecek mi göreceğiz.


Call of Duty: Modern Warfare güncellemesi yayınladıCall of Duty: Modern Warfare güncellemesi yayınladı
Call of Duty: Modern Warfare 2. sezon yenilikleriCall of Duty: Modern Warfare 2. sezon yenilikleri

PAYLAŞ