Geçen haftanın en çok okunan haberleri 3 - 9 Aralık 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 3 - 9 Aralık 2018

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 11:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş? İşte Geçen haftanın en çok okunan haberleri 3 - 9 Aralık 2018

HDM Global'den Yeni Bir Nokia Başarısı Daha Geldi

Nokia’nın üretici marka ismi olan HDM Global, geçtiğimiz hafta ile beraber ikinci yaşını kutladı. Kullanıcıların belki de fazla duymadığı şirket 2017 yılından beri Nokia üretimini üstlenmiş durumda. Akıllı telefon üreticileri arasında iyi yükseliş yapan isimlerden olan HDM Global büyümesini sürdürüyor. Nokia markası Avrupa’da şuan için ilk 5’e girerken özellikle yeni amiral gemisi olan Nokia 8.1 etkinliği ile beraber şirketin sahip olduğu başarılar açıklandı. İlk Nokia modeli olan Nokia 6 cihazını Ocak 2017 ile beraber piyasaya süren HDM Global şirketin 70 milyonun üzerinde bir cihaz satışı gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Daha önceden tanınan Nokia markasının 35 yaş üstü kullanıcılar tarafından 56 milyon adet Nokia satışı gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Ayrıca Nokia 6.1’in ise şuan için en çok satan Nokia modeli olduğu da dile getiriliyor.

Xiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçtiXiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçti

Telefon ile fotoğraf çekmeyi sevenlere faydası dokunacak 5 tavsiye

Günümüzde geliştirilen akıllı cihazlar sayesinde fotoğraf çekmek daha eğlenceli ve pratik hal alıyor. Her anımızı ölümsüzleştirmeyi seven bir toplum olarak, geliştirilen bu akıllı cihazları fotoğraf çekmek için fazlasıyla kullanıyoruz. Şayet sizde akıllı cihazlar ile her an fotoğraf çekmeyi seven okurumuzsanız bugün size vereceğimiz bazı tavsiyeler sayesinde daha başarılı fotoğraf yakalamak mümkün olacak. 

akıllı cihazlarda özellikle de akıllı telefonlarda çoklu kameraların mevcut olması sayesinde çekilen fotoğraflar daha net oluyor. Genel anlamda çift kameralı telefonlar ikincil kamerayı portre modu için kullanılırken 2'den fazla kameraya sahip olan cihazlar ise farklı özellikleri donanım olarak kullanıcılara sunduğu için bahsettiğimiz fazla kameralar kullanılıyor. Ancak iyi bir fotoğraf çekmek için cihazınızın 2'den fazla kamera bulundurmasına gerek yok. Daha iyi bir fotoğraf için size vereceğimiz tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. 

Dünyada yalnızca 12 kişinin sahip olduğu ödüle sahip olan Türk bilim adamı

İlk defa 1991 yılında düzenlenmeye başlanan Society of Nephrology (Bywater Awards) Ödülü, bugüne kadar yalnız 12 kişi almaya hak kazandı. Dünya Nefroloji Örgütü tarafından düzenlenen Society of Nephrology (Bywater Awards) Ödülü, bu sene bir Türk bilim insanı olmaya hak kazandı. 

Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile dünya çapında kendinden bahsettirmeyi başaran İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, 2019 yılı içerisinde layık olduğu ödülüne kavuşabilecek. 

Samsung Galaxy S10'dan 5G Açıklaması

Resmi olarak Şubat 2019 ile beraber göreceğimiz Samsung’un yeni amiral gemisi ailesi Galaxy S10 hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şirketin yeni model ile sunması beklenilen en önemli özelliği 5G bağlantısı olurken şimdi bu söz konusu özellik hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni Galaxy S10 ailesini dört farklı modelde oluşmuş bir şekilde göreceğiz. Bu serinin en tepe modeli olan Galaxy S10 cihazı 5G desteğine sahip olacak. 5G’li özel modelin 2019 sonlarına doğru satışta olması beklenirken bugün yapılan bir açıklamaya göre şirketin Verizon ile bir ortaklık gerçekleştirdiği ve 5G akıllı telefon modelini 2019’un ilk çeyreği ile beraber satışa sunması bekleniyor. ABD’ye özel olarak yapılan bu açıklamaya göre söz konusu model Galaxy S10 5G modeli olacak.

Sahte fitness uygulamalarına dikkat!

App Store’da yer alan bazı fitness uygulamaları, Touch ID’yi kullanarak kullanıcıların hesaplarından para çekiyor.

Apple uygulama marketi App Store kapsamında kullanıcılarına pek çok alanda bir sürü uygulama sunuyor. App Store’un diğer uygulama mağazalarından ayrılmasını sağlayan özelliklerinden birisi, kullanıcılarının gizliliğine önem vermesi ve her uygulamayı kolaylıkla mağazaya kabul etmemesi olarak öne çıkıyor. Bu anlamda Google Play’e giren bir uygulamanın, App Store üzerinde daha zor yayınlandığı bilinen bir gerçek. Fakat her zaman bunun önüne geçmek mümkün olmuyor. Zaman zaman App Store’da kötü amaçlı uygulamaların saldırılarına maruz kalabiliyor. Benzer bir durumun, yakın bir zamanda meydana geldiği anlaşıldı. App Store üzerindeki bazı fitness uygulamalarının, kullanıcıları dolandırdığı ortaya çıktı.

iPhone Pil Değişikliği Yapacaklar Elini Çabuk Tutsun

iPhone SE ve iPhone 6'dan iPhone X'e kadar olan modeller arasında bir model kullanan okurumuzsanız ve pil değişikliği yapmayı düşünüyorsanız acele edin. Çünkü yılbaşından sonra pil değişim ücretleri tam 2 kat artıyor.

Kısa bir dönem için Apple cihazlarda yaşanan yavaşlamadan dolayı pil değişimlerini indirimli bir şekilde yapan Apple, Aralık ayına girmemiz ile beraber bu ayın sonunda bu indirimi bitirecek ve pil değişim fiyatları 2 katına çıkacak. 2019 Ocak ayından itibaren Apple modelleri arasında yer alan iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modeller için pil değişim fiyatı 319 Türk Lirası olacak. Şu anda bu modellerin pil değişim fiyatları 199 Türk Lira'sı. Kısaca bu fiyat yılbaşından itibaren 2 kat artmış olacak. iPhone X'in pil değişim fiyatı diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Yılbaşından itibaren 449 Türk Lirası olacak olan iPhone X, fiyatı gibi pil değişimi de diğer telefonlara nazaran biraz daha pahalı. 

Subnautica PlayStation ve Xbox One platformlarına geliyor!

Natural Selection serisinin arkasında bulunan geliştirici ve yayıncı firma olan Unknown Worlds Entertainment, Subnautica PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkacağını duyurdu. Ocak 2018 tarihinde PC platformuna çıktığından beri, sualtı açık dünya macera oyununu 3 milyondan fazla oyuncu indirmişti. Sadece PC platformunda bulunan Subnautica PlayStation ve Xbox One platformlarına geliyor!

Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyor

Duckduck GO, hesabınızla giriş yaptığınız takdirde, yaptığınız aramaları kaydeden Google’ın, gizli modda da yaptığınız aramaları kaydettiğini ortaya çıkardı.

Dünyanın en çok tercih edilen arama motorlarından biri olan Google, milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Google üzerinden yaptığınız aramalar, hesabınız açık olduğu takdirde kaydediliyor ve sonrasında size yaptığınız aramalar baz alınarak öneriler sunuluyor. Google, aramaların kaydedilmesini istemeyenler için, bir süredir gizli mod özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Chrome kullanıcıları, arama yapmadan önce gizli moda geçtikleri takdirde, yaptıkları aramalar kaydolmuyor ve sonrasında bu aramaya dair herhangi bir öneri çıkmıyor.

Yıllık 22 milyon Dolar kazanarak YouTube'un en çok kazananı 8 yaşında bir çocuk

Video paylaşma platformu devi olan YouTube'da yayınladığı videolar ile en çok para kazanan kişinin, 8 yaşında bir çocuk olduğu açıklandı. Üstelik yıllık kazandığı miktar ise 22 milyon Dolar. 

Forbes tarafından yayınlanan bir listede yer alan Ryan isimli çocuk, listenin 1. sırasında yer alıyor. Ryan ToysReview isimli kanala sahip olan bu çocuk, sürekli olarak oyunculuk deneyimlerini anlattığı videolar paylaşıyor. Hemen hemen her gün video paylaşan  Ryan, elde ettiği geliri son 1 yılda 2 kat arttı. 

Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu

Bir süre önce Google Asistan’a Türkçe dil desteğinin geleceğine dair çıkan haberlerin üzerinden çok geçmeden, Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu.

Google Asistan son dönemler yapay zeka asistanlar arasında en gelişmiş asistan olarak gözümüze çarpıyor ve kullanıcılarından tam not alıyor. Oldukça işlevsel olan Google Asistan bilindiği üzere bugüne kadar Türkçe dil desteğine sahip değildi. Oldukça kısa bir süre önce bu konuya dair çıkan bir bilgi de Google Asistan’ın Türkçe dil desteği için test aşamasında olduğu söylendi. Test aşamasının tamamlanmasının hemen ardından da Türkçe dil desteğinin kullanıma sunulacağı verilen bilgiler arasındaydı. Sonunda beklenen haber bu bilgilerin üzerinden çok geçmeden verildi ve Google Asistan Türkçe Dil desteğine kavuştu.


Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!
Apple'dan tablet kullanıcılarına güzel haberApple'dan tablet kullanıcılarına güzel haber
Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecekAndroid telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

PAYLAŞ