Geçen haftanın en çok okunan haberleri 29 Ekim - 4 Kasım 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 29 Ekim - 4 Kasım 2018

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 12:07:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Pokemon GO'da yeni değişiklik

Pokemon GO için yeni değişiklikler resmen duyuruldu. İşte oyuna eklenen yenilikler.

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018

Pokemon Go'nun bugüne kadarki en sinir bozucu unsurlarından biri uygulamayı açık bırakmadan telefonunuzda hiçbir şey yapmanın imkansız olmasıydı. öyle ki telefonda bir şey yapmak istiyorsanız oyuna ara vermek zorunluydu. Yumurta çıkarmak gibi oyun içi etkinliklerde oyunun ekranda etkin olması oyundaki sistem nedeniyle gerekiyordu. Niantic, lansmanından iki yıldan uzun bir süre sonra, bu konuyu Adventure Sync adlı yeni bir özellikle yeniden ele alarak düzenleme getirdi.

Dünyanın en teknolojik 10 şehri

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bazı ülkeler bu hıza ayak uyduramıyor. Bazı ülkelerse bu hızın kaynağı oluyor. Bu durumlarda ise dünyadaki birçok şehirde farklı teknoloji seviyeleri gözlemlenebiliyor. İşte dünyanın en teknolojik 10 şehri:

Apple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacak

Telefon üreticileri ürettikleri telefonların en çok satılması ile övünürler. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak iPhone bundan böyle satış rakamlarını paylaşmayacağını duyurdu. Wall Street'in son çeyrekteki iPhone satışları beklentilerin altına düşmesi sonucu firma hiçbir Apple cihazı ile ilgili satış bilgisi paylaşmayacağını duyurdu. Anlaşılan o ki Apple, beklentilerin altında satış yapmasını kendine yediremedi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Apple'ın ekonomi departmanı başkanı Luca Maestri, "Gelecek çeyrekten itibaren Apple satış rakamlarını değil, satışlardan elde edilen gelirleri paylaşacak." ifadelerini kullandı. Halka arz edilmiş bir firma olduklarından ötürü bunu zaten yapmak zorundalar. 

Whatsapp kullananlara kötü haber. İstenilmeyen o özellik gerçekleşti

Dünya çapında popüler mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp, bu popülerliğinin altında bazı önemli özellikleri barındırıyor. Bu özelliklerin en başında reklam vermeyen bir uygulama olması. Bir diğer özellik ise kullanıcılara uçtan uca şifreli mesaj gönderme imkanı sağlıyor. Son bir diğer özellik ise uygulama herhangi bir ücret talep etmiyor. Bu saydığım 3 özellik arasında bir tanesi ne yazık ki değişiyor. Daha önceden reklamsız kullandığımız WhastApp uygulamasını artık reklamlar olacak. Yani anlayacağınız o ki reklamsız WhatsApp dönemi bitti. 

Xbox Live Gold Kasım ayı ücretsiz oyunları açıklandı

Ekim ayının artık sonlarına gelmemizle birlikte Microsoft, kasım ayında Xbox Live Gold kullanıcılarına ücretsiz verilecek oyunları açıkladı. Listede hem Xbox One hem de Xbox 360 kullanıcılarını sevindirecek oyunlar var.

Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış

İlk fazı törenle açılan bu yeni havalimanının adı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının isminin, "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı. Açılıştan önce de zaten havalimanının girişine bu isimde bir tabela asılmıştı.

Ağırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildi

Kısa bir zaman önce teknoloji dünyasını çarpıcı bir haberle sarması sonucu hepimiz biraz irkildik. Hatırlayacak olursanız Boston Dynamics'in Atlas robotunun geldiği noktayı göz önüne alacak olursak hepimizi biraz düşündürüyor. Bir robotun inan gibi hareket etmesi, konuşması ve hatta duyguları varmış gibi konuşması insanı biraz olsun düşündürmüyor değil. Özellikle de Terminatör filmini izleyen okurlarımız benim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. Asıl konumuza dönecek olursak bilim insanları yalnızca karada hareket edebilen robotlar geliştirmiyor. Aynı zamanda havada uçabilen robotlar üzerine de çalışıyor. Havada uçabilen robotlardan kastım drone. İsviçre tanford University Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bir drone, kendi ağırlığının tam 40 katını taşıyabilen bir drone geliştirdi. 

Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!

Apple, New York'ta düzenledi 30 Ekim etkinliği oldukça dolu geçti. Bu etkinlikte uzun zamandır beklenen yeni Macbook Air, Mac Mini ve iPad Pro resmi olarak duyuruldu. Bunların yanı sıra iOS işletim sistemi de 12.1 güncellemesi aldı. Bu güncellemeyi iTunes üzerinden ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz.

Facebook için yükselme devri sona erdi!

Facebook şirketi gün geçtikçe büyümeye devam ediyordu. Bu büyüme son zamanlarda hiç dur durak bilmiyordu. Fakat şirket son dönemde yaşadığı güvenlik sorunlarından ve veri sızdırma ve satma olaylarından sonra büyük tepki aldı. Şirket küçülme tehlikesinden oldukça uzakta bulunsa da, ABD, Kanada ve Avrupa'daki büyümesine nokta koydu.

8 Yaşında kendi oyununu geliştirdi ve şirketini kurdu

Son zamanlarda gelişen teknoloji sebebiyle kodlamaya büyük bir ilgi gösteriliyor. Hem insanların merakı hem de bu yöndeki iş olanakları sayesinde birçok kişi çok daha erken yaşlarda kodlama eğitimi almaya eğilimli oluyor. Hatta zaman ilerledikçe bu konuya daha çok ilgi duymamızı sağlayacak birçok olay da yaşanıyor. Bu haberde de öyle bir olaydan bahsedeceğiz.


Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 EkimGeçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 Ekim
Huawei Mate 20 Pro Yeni Nesil Hafıza Kartı Desteği SunuyorHuawei Mate 20 Pro Yeni Nesil Hafıza Kartı Desteği Sunuyor
Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018

PAYLAŞ