Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri (28 Ocak - 3 Şubat 2019) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri (28 Ocak - 3 Şubat 2019)

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 10:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Teknoloji Haberleri

Tim Cook, Türkiye'de iPhone Fiyatlarının Düşeceğini Açıkladı

Apple'ın iPhone cihazlarından elde ettiği satış gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında bir azalma gösterdi. Şirketin şu anki CEO'su Tim Cook, bazı ülkelerde iPhone cihazlarının sahip olduğu fiyatları yeniden değerlendireceklerini belirtti. Apple'ın bu cihazları yeniden değerlendireceği ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemdeApple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde

Apple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları Kaldırıyor

Apple, abonelik ücretleri ile kullanıcıları dolandırmaya çalışan uygulamaları engelleyecek. Küçük yazılar ile çok daha fazla abonelik ücreti isteyen dolandırıcı uygulamalarla hepimiz karşılaşırız. İşte bu noktada Apple, dolandırıcılığa son vermek için çalışmalar yapıyor. Şirket son olarak App Store içerisindeki uygulamalarda yenileme yaptı. Bu yenilemede en dikkat çekici olan madde ise fiyatlandırmanın oldukça açık bir şekilde sunulması oldu. 

İngiltere'de Instagram Yasaklandı mı?

Sosyal medya platformları günden güne büyümeyi sürdürüyor. Hatta bazı sosyal medya platformları yüz milyonlarca kişi kullanıyor. Özellikle son dönemde büyük bir bağımlılık yaratan ve bazı kişilerin meslek bile edineceği bir platform haline gelmeye başladılar. Günlük yaşantımızda sürekli olarak Facebook ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformlarını kullanıyoruz. Bu da bazı kullanıcıları olumsuz yönde etkiliyor. Bu durumun en büyük örneği; İngiltere tarafında yaşandı. Bu olay sonrasında İngiltere Sağlık Bakanı, Instagram ve diğer büyük sosyal medya platformlarına sert çıktı!

Teknoloji Haberlerini Anlık Olarak Takip Edebileceğiniz Chrome Eklentisi

Güncel olarak haber takip etmek istiyorsanız bazı sitelere abone olabiliyorsunuz. Fakat Chrome için geliştirilmiş olan bir eklenti sayesinde teknoloji haberlerini anlık olarak takip etmeniz mümkün. Bu uygulamayı Chrome'a eklediğiniz zaman indir.com haberlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede gelişen oyun dünyası ve teknoloji dünyasından haberdar olabilirsiniz.

Chrome’dan Mozilla’ya geçiş için 7 neden

Şu anda tarayıcı dünyasının bir numara uygulaması Google Chrome olsa da yüksek veri tüketimi ve sistemi yorması nedeniyle alternatifler de oldukça dikkat çekiyor. İşte Google Chrome yerine Mozilla FireFox kullanmanızı sağlayacak 7 güçlü sebep. 

Konya'da geliştirilen Yerli Dosya Depolama ve Ofis Servisi; Yartu

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen yerli dosya depolama ve ofisi servisi Yartu, bulut depolama hizmetlerinde aktarılan verilerin yurt içinde kalmasını sağlıyor.

Bu hafta kaçırmamanız gereken 5 Android uygulama ve oyunu

Son dönemlerin yükselişe geçen oyunlarından bir tanesi olan Tap Squadron, zorlu bir mücadele içerisinde düşmanlarınıza karşı savaş vermenizi içeriyor. Kötü adamları dokunarak vurabilir, hareket etmek için ise yine ekrana dokunarak karakteri kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda ilerleme kaydetmek adına gemi yükseltmeleri gerçekleştirebilir ya da kendinize özel bir saldırı uçağı inşa edebilirsiniz.

Şarjıyla sizi mest edecek en iyi telefonlar

Akıllı telefonların insan yaşamına yaptığı katkı her ne kadar fazla olsa da bu telefonlarla ilgili yaşanan en büyük problem şarj. Özellikleri ve sağladığı kolaylıklar artış gösterse de şarj süresinin 1 günden dahi az olması akıllı telefonların şu an için çözülmesi gereken en acil sorunu olarak görülüyor. Kuşkusuz bu duruma karşı özel olarak önlem alan bazı firmalar ise özel modelleri ile şarj süresini maksimuma çekmeyi başarmış durumda. Şarjı en uzun süre giden ve sizi çok daha fazla mutlu edecek telefonları derledik.

Video ve Fotoğraflar WhatsApp’tan silip galeride nasıl tutulur?

WhatsApp milyonlarca kullanıcının tercih ettiği bir sohbet uygulaması olurken artık medya kullanımı da uygulamada artmış durumda. Video ve fotoğrafların gönderildiği WhatsApp’ta sohbetler silinse de medya içeriklerinin cihazda kalmasını sağlamak mümkün. Eğer siz de bu tip bir ayar arıyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. 

Gmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verin

Bugün bakıldığı zaman tüm dünyada en çok tercih edilen e-posta servislerinden bir tanesi Gmail. Gmail son  sık sık zamanlarda hackerlar tarafından ele geçirilmesi, kullanıcılarına gelen e-postaları paylaşması gibi haber başlıkları ile gündeme geliyor.


Apple, Google'ın iOS lisansını iptal ettiApple, Google'ın iOS lisansını iptal etti
Apple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları KaldırıyorApple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları Kaldırıyor
İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!

PAYLAŞ