Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 13:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Apple News 90 Milyon'la Okuyucu Rekoru Kırdı!

Apple'ın başarılı haber servis uygulaması başarıdan başarıya atlamaya devam ediyor. İlk olarak iOS kullanıcıların hayatına iOS 9 ile giren Apple News uygulamasının yeni rekor okuyucu sayısına ulaştığını açıkladı.

Ücretsiz Netflix üyesi olmak ister misiniz?Ücretsiz Netflix üyesi olmak ister misiniz?

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Apple News uygulamasının 90 milyon okura ulaştığı belirtiliyor. Açıklanan verilerden de anlayacağımız üzere, uygulamanın hizmette olduğu ülkelerdeki insanlar tarafından sevilerek kullanıldığını anlamaktayız. Apple'ın başarılı haber servis uygulamasında ortalama bir haberin en az 1 milyon kişi tarafından düzenli bir halde okunduğu da belirtildi. Oldukça başarılı bir sisteme sahip olan News uygulamasında ayrıca kesinlikle yalan haberlere yer verilmiyor.

Su Damlası Tasarımlı Oppo R15x Tanıtıldı

Çin’in yükselen markalarından olan Oppo’nun yeni Oppo R15x modeli resmi olarak tanıtıldı. Sunmuş olduğu su damlası çentik tasarımı ve Snapdragon 660 işlemcisi ile cihaz dikkat çekiyor. Orta segment bir model olmasına rağmen ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ile gelen cihaz oldukça iyi bir fiyat performans ürünü sunmayı başarıyor. Orta segmentin en iddialı modellerinden olacak olan OPPO R15x resmi olarak tanıtılırken cihaz çentikli bir tasarım ile geliyor. Ancak bu çentik tasarımı iPhone X’in aksine oldukça küçültülerek su damlası olarak adlandırılan bir tasarıma sahip durumda. Ayrıca model iyi bir ekran/gövde oranı sunarken cihazın arka yüzeyi cam panel ve metal çerçeveler sunuyor.

Instagram'da 6 kişi aynı anda görüntülü konuşabilecek

Haziran ayında kullanıma sunulan Görüntülü Konuşma özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Fakat bu özellik sadece 4 kişi tarafından kullanılabiliyordu. Instagram özelliği biraz daha geliştirerek bu kişi sayısını 6'ya kadar yükseltti. Bugün yayınlanan bir güncelleme ile bu özelliği güncelleyen Instagram, 6 kişi ile beraber görüntülü görüşme yaptırabilecek. Rakip uygulamaların yanı sıra hala az sayıda olsa da hiç yoktan iyidir. Instagram, görüntülü görüşme sırasında uygulama içinde gezinebilmenize ve farklı sayfaların gönderilerine erişebilmenize olanak sağlıyor. Bu sayede arkadaşlarınızla herhangi bir görüşme yaparken Anasayfa ve Keşfet kısmında rahatça gezebilirsiniz. Apple tarafında ise FaceTime ile görüntülü görüşme özelliği genişletilebiliyor. FaceTime sayesinde görüntülü görüşme özelliği 32 kullanıcıya kadar genişleyebiliyor.

iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?

Normal şartlarda ABD başkanları, şahsi olarak kullandığı telefonlar gizlilik seviyesi yüksek konuşmalar yapmaması gerektiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Trump'ın asistanları da güvenli hat kullanımı konusunda kendisine oldukça ısrarlı davransalar da, henüz bir başarı elde edilmemiş gibi duruyor. Bu durumun etkileri ise Trump'ın başını ağrıtabilir. Trump'a Beyaz Saray Bilgi Teknolojileri ve İletişim Ajansı tarafından verilen bu iPhone modeller, sadece WiFi üzerinden internete bağlanabilen bir telefon. Özel yazılımlar sayesinde bu şekle getirilen telefonun içerisinde Twitter ve bazı uygulamalar yüklü olarak geliyor. Diğer bir telefonuyla sadece arama yaptığı ve arama alabiliyor. 

Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik olarak nasıl açılır?

Bir Mac açıldığında şifre girip enter tuşuna basmak yaklaşık 3 saniye sürse de Apple bu durumun yeterince hızlı olmadığını düşünüyor. Öte yandan, 2016'da piyasaya sürülen MacBook Pro ile birlikte dokunma çubuğuyla yardımı ile giriş süresini 1 saniyeye düşüren parmak izi desteği de Apple için yeterli değil. Bu yüzden Apple, Mac'de hiçbir şey yapmadan oturum açmanızı sağlayan en hızlı yolu geliştirmiş durumda. Sadece Apple Watch kullanıcıları için sunulan bu ayrıcalık sayesinde bilgisayarı eski yöntemlerle açmak yerine kolay ve en hızlı yöntemi kullanabilirsiniz. İşte Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik açma işlemleri ile ilgili detaylar.

Tüketici İçgörü Platformu Ücretsiz Olarak Kullanıma Açıldı!

Kimola'nın yaptığı bu içgörü platformu, reklamverenlerin daha etkili stratejiler geliştirmesini amaçlayan, sektörle geçtiğimiz ay buluşan Tüketici İçgörü Platformu ücretsiz olarak ulaşılabilir durumda. İletişim sektöründe tüketici araştırmalarının çok büyük bir zaman ve para kaynağı gerektirdiğine dikkat çeken şirket ortaklarından Beybin Esen, Kimola olarak amaçları arasında her iletişimcinin kendi markası için hızla ve kolayca, anlamları verilere ulaşabilmesini sağlamak olduğunu belirtiyor. Tüketici İçgörü Platformu'nda birçok marka ortak hedef kitlelerini ücretsiz olarak kullanıma açtığını dile getirdi.

Netflix'e Kasım Ayı İçerisinde Girecek Muhteşem Yapımlar

Dünyaca ünlü Netflix, kataloğuna her geçen gün yeni dizi ve film eklemeye devam ediyor. Kasım ayı içerisinde de Netflix'te izleyeceğiniz en iyi yapımları sizler için araştırıp listeledik.

iPhone XR Modeli En Fazla Satış Yapan iPhone Olabilir

Apple bildiğiniz üzere en uygun fiyatlı modeli adı altında yeni iPhone XR modelini de tanıtmış olduğu yeni serisinde yer vermişti. iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri ile beraber gelen iPhone XR’in ülkemizde oldukça dikkat çekici bir fiyata sahip olması bekleniyor. Diğer iPhone Xs ve Xs Max modeli gibi uçuk bir fiyatla gelmemesi düşünülen modelin ön siparişleri henüz başlamış değil. Bu yeni iPhone modellerinin ne zaman satılacağına dair bir bilgi yer almazken, cihaz ABD için ön siparişe sunulmuş durumda. AT-T, TMobile ve Verizon gibi operatörler üzerinden ön siparişlere açıldığı bilinen iPhone XR’ın tedarik sürecinde bir sıkıntı yaşamaması bekleniyor.

Efsane marka Vertu yeniden mi geliyor?

Uzanlar tarafından satın alınan Vertu’nun yeniden piyasaya girebileceği konuşuluyor. İşte konuyla ilgili son detaylar.

Lüks telefon markası olarak tanınan ve çok fazla piyasada tutunamayan Vertu, Uzanlar tarafından satın alınmıştı. Satın alma sonrasında markanın geleceğine yönelik meraklar artsa da bugüne kadarki süreç içerisinde Vertu cephesinde önemli bir gelişme yaşanmamıştı. Fakat yaşanan son gelişmeler Vertu’nun yeniden eski dönemine döneceğinin ilk sinyallerini vermeye başladı.

Yerli Üretim Logosu Otomobillere Geliyor

Yerli üretim logosu 2 Ekim tarihinden itibaren zorunlu olarak kullanılmaya başlandı. İlk olarak market ürünlerinde karşımıza çıkan yerli üretim logosu, otomotiv sektöründe de kullanılmaya başlanacak. Aslında Brisa otomobil lastikleri, yerli üretim logosunu kullanmaya başladı fakat henüz araçlarda logonun kullanımına rastlanmamıştı. Şimdi ise yerli üretim logosunu ilk defa kullanacak otomobiller belli oldu. 

Yerli üretim logosunu ilk kullanacak olan otomotiv markası Renault oldu. Türkiye'nin en çok kullanılan üç arabasına bakıldığında, Renault, Megane Sedan ve Clio HB modelleriyle ilk üçe ambargo koymuş durumda. Bu sebeple Türkiye otomotiv pazarının önemli aktörlerinden olan Renault'un, logoyu ilk kullanan marka olması oldukça yerinde bir karar olarak değerlendiriliyor. 


Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!
Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldıNetflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı
Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyorNetflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor

PAYLAŞ