Geçen haftanın en çok okunan haberleri (2-8 Temmuz 2018) - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri (2-8 Temmuz 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-09 11:31:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

indircom ekibi olarak sizler için geçen haftanın en çok okunan haberlerini listeledik. İşte sizler için 2-8 Temmuz arasında en çok okunan haberler:

Geçen haftanın en çok okunan haberleri

Alibaba, Trendyol'a ortak olacak!

Çin'li dünya devi e-ticaret şirketi olan Alibaba, Türkiye'deki Trenyol'a yatırım yapma kararı aldı. Trendyol, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri. Trendyol bu yapılan yatırım konusunda bir açıklama yaptı. "Alibaba, Trendyol'un yeni stratejik partneri oluyor ve mevcut finansal yatırımcıların hisselerini alıyor. Bu yatırım, Alibaba'nın globalleşme konusundaki kararlılığını göstermesi ve Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük internet yatırımı olması açısından önem arz ediyor" dedi.

Mobil internetinizi en çok tüketen uygulamalar

Akıllı telefonların çıktığı günden beri hayatımıza yüzlerce uygulama girdi. Bazı uygulamalar, akıllı telefonların olmazsa olmazları olarak karşımıza çıkıyor. neredeyse her akıllı telefon kullanıcısının cihazında yer alan bu uygulamalar, bazen pillerinizin ve mobil internetinizin erken bitmesine yol açabiliyor. Bunun nedeni ise siz uygulamadan çıksanız bile, uygulamanın arka planda çalışmaya devam ediyor olması. Bu uygulamalardan bazılarına bakmak gerekirse;

Google mobil ölçüm uygulaması çıkardı

Arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile karşı karşıya kaldığımız bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde  Apple'ın iOS 12 işletim sistemi ile beraber bir ölçüm uygulaması olan Measure'ı tanıttığı gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Google daha önce bahsetmiş olduğu ölçüm uygulaması olan Measure'yi karşımıza çıkardı. Karşımıza çıkan Measure insanların ilgisi ile karşılaştı. Google tarafından sunulan Measure ücretsiz olarak indirilebiliyor. Measure uygulaması size kolaylık sağlıyor olup herhangi bir alanı veyahut herhangi bir nesneyi ölçmenize imkan sağlıyor.

GTA Online, neden hala çok oynanan oyunlar arasında?

GTA serisinin en iyi grafiklerine sahip olan ve daha gerçekçi bir oyun yapısına sahip olan Grand Thef Auto 5, 2013 yılından bu yana çoğu oyuncu tarafından bir kerede olsa oynanmıştır. Çocukluğumuzdan beri büyük bir zevkle oynadığımız GTA serilerinin hala oldukça fazla takipçisi ve oynayanı var. Son dönemlerde ne kadar iyi grafikli oyunlar çıkarsa çıksın hala binlerce oyuncusu olan GTA serilerinin oyuncuların kafalarında ayrı bir yer ettiğini anlıyoruz. Hatta Grand Thef Auto: San Andreas'ı bile hala binlerce kullanıcının oynadığı ortaya çıktı.

Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı

Mobil işlemci modellerinde öncü üreticilerden birisi olan Qualcomm tarafından yeni Snapdragon 632, 439 ve 429 çipsetleri tanıtıldı. İşlemci serilerinde pazara baktığımızda daha çok yüksek performans ve iyi batarya verimliliği olan modellerin ön plana çıktığını görüyoruz. Güçlü grafik ve yapay zeka desteklerine de sahip olan bu yeni işlemci serisi pazardaki orta segment cihazlara güç vermeye devam edecek. Qualcomm cephesinden yeni modeller hakkında 'Snapdragon 632, 439 ve 429'un gelmesiyle, Qualcomm Technologies'in en çok satan mobil platformları kullanıcılarına artırılmış performans ve güç verimliliği, üstün grafikler, yapay zeka yetenekleri ve güçlendirilmiş bağlanırlık özellikleri sunuyor. Güçlendirilmiş özelliklere sahip bu yeni platformları orijinal ürün üreticilerimize ve tüketicilere sunmaktan heyecan duyuyoruz' açıklaması yapıldı.

Tesla araçlardaki internet ücretli olacak!

Tesla şirketi son dönemlerde yaptığı teknolojik cihazlarla adından söz ettiriyordu. Fakat bu konuda çok da iyi olmayan bir konuda ün kazanmış durumda. Tesla araçlarındaki güvenlik konusunda sıkıntılar yaşayan şirket bu konuda araçlarını geliştirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda duran araca çarpan Tesla otomobili ve Yoldan çıkıp bariyerlere çarpan Tesla otomobilinin haberlerini görmüştük. Şirket sürekli sürücüleri suçlasa da kullanıcılar ve tüketiciler Tesla araçlarının otonom sistemini suçluyor. Şirket henüz otonom sistemleri konusunda net bir açıklama yapmasa da bu sistemde ufak tefek sıkıntılar olduğu çok açık. Bunların yanı sıra Tesla araçlarında şirket, ücretsiz olarak veri paketi veriyordu. Tesla sürücüleri istedikleri gibi internete girebiliyordu.

Apple 2018 için satışa sunacağı iPhone'ların fiyatlarını açıkladı!

Dünyanın teknoloji devlerinden olan Apple, geçen sene piyasaya sunduğu telefonlarından beklediği geri dönüşü alamadı. Tasarımı ve fiyatı konusunda kullanıcılarının eleştirilerine maruz kalan şirket bu sene piyasaya sunacağı telefonları için üç farklı fiyat aralığında, farklı iPhone'larla geliyor. 

Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

5G teknolojisinde piyasayı domine etmek isteyen Huawei, planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Huawei, Mart 2019'da 5G teknolojisine hazır yonga setlerini piyasaya sunacağını açıkladı. Mart 2019'da piyasaya sunacağı yonga setleri ile Huawei, 5G teknolojisine hazır olduklarını, gelişen teknolojiye çok hızlı ayak uydurduklarını ve 5G destekli akıllı telefonlarını ise Haziran 2019'da piyasaya sunacaklarını açıkladı. 

Xiaomi Mi Pad 4 Yüz Tanıma İle Geliyor

Çinli telefon üreticisi Xiaomi cephesinden yeni yapay zeka desteği ve yüz tanıma kilidine sahip bir Mi Pad 4 tablet modeli tanıtıldı. 16:10 ekran formatına sahip olan bu yeni tablet modeli rakiplerine göre daha iyi bir ekran gövde oranına sahip durumda. Çin'de gerçekleştirilen etkinlik ile orta-üst segmentte yer alan Redmi 6 Pro akıllı telefon tanıtımından sonra Xiaomi yeni Mi Pad tablet serisinin yeni üyesi olan Mi Pad 4 modelini de tanıttı. Metal bir kasa ile gelen bu yeni model güçlü donanım özelliklerine sahip durumda. Şirket tarafından ifade edilene göre bu yeni model önceki nesil model olan Mi Pad 3 cihazına göre aynı boyuta sahip fakat daha büyük bir ekran sunuyor.

Xiaomi Redmi 6 Pro tanıtıldı!

Çinli teknoloji devi firmanın son dönemde yaptığı teknolojik ürünleri biliyoruz. Özellikle yeni çıkarttığı telefonları göz önünde bulundurursak Çinli firmanın muhteşem işler yaptığını söylemek doğru olur. Telefonlarını genelde fiyat/performans olarak çıkartan firma gerçekten performans konusunun hakkını veriyor. Tabi ülkemizde kur değerlerinden dolayı biraz pahalı olabilir ama diğer telefonlara kıyasla fiyatına göre performansı ve tasarımı oldukça iyi. Xiaomi, kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği yeni telefonu Redmi 6 Pro'yu sonunda tanıttı.





PAYLAŞ