Geçen haftanın en çok okunan haberleri 18-24 Haziran 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 18-24 Haziran 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-25 13:13:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

indir.com ekibi olarak her gün birçok haber ve uygulama paylaşmaktayız. Ekibimiz her hafta düzenli olarak geçen haftanın en çok okunan haberini paylaşıyor. Eğer sizde geçen hafta hangi haber daha çok okundu, daha çok ilgi gördü merak ediyorsanız bu yazı sizler için. İşte geçen haftanın en çok okunan haberleri:

Geçen haftanın en çok okunan haberleri

Instagram çok sevilen özelliğini kaldırıyor!

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram'a son dönemde birçok yenilik gelmeye devam ediyor. Özellikle hikayeler tarafı için yeniliklerin ve güncellemelerin sürekli yapıldığı platform şimdi ise varolan bir özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce şirket tarafından hikayenizin bir ekran görüntüsü alındığında kullanıcıları haberdar eden bir sistem geliştirmişti. Ancak yapılan resmi açıklama ile bu özelliğin artık devre dışı bırakıldığı ifade edildi. Kullanıcıların hikayeleri ekran görüntüleri alarak gizlice kaydetmesini engellemek adına böyle bir özellik geliştiren şirket bu özelliğin beğenilmemesinden sonra özelliği tekrardan geri çekme kararı aldı.

 

YouTube Premium, Türkiye'de kullanıma açıldı

Bildiğimiz üzere video paylaşım sitelerinin başında gelen YouTube'da her gün milyonlarca video paylaşılıyor ve milyonlarca video izleniyor. İçeriğini kendiniz belirleyeceğiniz videolar yapabilir hatta canlı yayın bile açabilirsiniz. Kendinize insanları çekebilir, size abone olmalarını sağlayabilirsiniz. Sizin kanalınızı takip etmeye başlamaları ve videolarınız izlenme oranları yükselmeye başlaması ile para kazanma özelliğiniz açılabilir. Hatta YouTube size binlerce aboneniz olduğu için plaket bile yolluyor.

 

iOS 12'deki Hemen Beğeneceğiniz 5 Özellik

iOS 12 güncellemesi son zamanlarda teknoloji dünyasının en çok odaklandığı konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. iOS 12 güncellemesi ile birlikte, iPhone'lar yepyeni özelliklere sahip olacak. Bu özelliklerden birçoğu da merak eden kullanıcılarla paylaşılıyor. iOS 12'nin geliştirilme sürecinde son demler yaşanıyor. Güncelleme yayınlandıktan sonra gelecek özellikler arasında, kullanıcıların en çok seveceği 5 özelliğe bakarsak, listeye şu özellikleri ekleyebiliriz;

 

Oppo Find X'in fiyatı ve çıkış tarihi

Yakın zamanlarda yeni telefonların piyasaya çıkmasıyla pazarlardaki ürün stokları yükselmişti. Yeni firmalarında teknoloji rekabetine girmesiyle birlikte telefon üreticileri artmış, telefon tasarımları ve birçok bütçeye göre telefonlar ortaya çıkmıştı. Özellikle birkaç büyük firmanın tasarımlarına benzer telefonların çıkması kullanıcıların pek hoşuna gitmemişti. Fakat bütçe konusuna gelince her firmanın farklı bir ürün fiyatı olduğu için aynı tasarımda farklı firmanın telefonunu almanız mümkün. Özellikle de Çinli firmaların telefon üreticileri bu aralar boş durmuyor sürekli cihaz ve ya teknolojik bir ürün çıkartıyor.

 

Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu

Yapay zeka teknolojisi ilk etapta oldukça basit bir şekilde kullanılan ve işlevi kısıtlı olan bir teknolojiyken, günümüzde oldukça gelişmiş bir durumda. Şu an üretilen yapay zekalara bakıldığında, birçoğunun bir insandan daha akıllı olduğu, konuştuğu ve düşündüğü görülüyor. Robot yapay zekalarla yapılan röportajlarda, yapay zekaların verdiği cevaplar, zaman zaman insanlarda tedirginlik yaratabiliyor ve akıllara bazı soru işaretleri takılıyor. Bu anlamda teknoloji dünyası da ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım yapay zekaların insanların sonunu getireceğini söylerken, bir kısım da insanlık için çok yararlı olacağını savunuyor.

 

Facebook, grup aboneliklerini ücretli yapmaya hazırlanıyor

Dünya çapında en çok kullanılan fakat son zamanlarda ciddi bir itibar kaybı yaşayan Facebook, bu süreçte gündeme sürekli güncelleme ve yenilik haberleriyle gelmeye çalışıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Facebook'un Cambridge Analytica'ya, kullanıcılarının verilerini sattığı ve gizlilik ihlali yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu konuya dair hala net bir şekilde aklanamayan Facebook, hakkında çıkan haberleri de yaptığı yeniliklerle değiştirmeye gayret ediyor. Son günlerde sık sık güncelleme alan platform için yeni bir özellik üzerinde daha çalışıldığı duyuruldu. Fakat bu özelliğin kullanıcılar tarafından sevilip sevilmeyeceği henüz bilinmiyor. Edinilen bilgilere göre, Facebook artık kullanıcılarından bir gruba üye olmaları için ödeme alacak.

 

Samsung Galaxy 10'un işlemci konusunda oldukça iddialı geliyor!

Ünlü teknoloji devlerinden biri olan Samsung firması yeni çıkaracağı Samsung Galaxy 10'un tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Şirket bu cihazın daha yüksek verimli, minimum maliyeti olduğunu ve işlemci konusunda önceki modellere göre %30 oranında daha yüksek verimli olacağını belirtti. Şirket bu yüksek verimin minimum miktarda enerji tüketeceğini ve bataryanın daha etkin kullanılacağını söyledi.

 

Oppo Find X Lamborghini Edition tanıtıldı!

Çinli telefon üreticisi Oppo'nun bir süredir sızıntıları gelmeye devam eden amiral gemisi modeli Find X nihayet geçtiğimiz saatler içerisinde tanıtıldı. Yapmış olduğumuz haber ile cihazın detaylarını sizler sunarken şimdi ise model serisinin kardeşi olan Oppo Find X Lamborghini Edition tanıtıldı. Tam 512 GB'lık dahili depolama alanına sahip olan cihaz 0'dan %100 seviyesine 35 dakikada şarj olabilen bir hızlı şarj teknolojisine sahip durumda. Premium bir yapı ile gelen Lamborghini Edition serisi sınırlı sayıda üretime sahip olacak. Paris'te gerçekleştirilen etkinlik ile beraber standart Oppo Find X modeli haricinde oldukça dikkat çekici Lamborghimi Edition modelinide gördük.

 

PUBG Global Invitational 2018 biletleri satışta

Popüler oyunlar, çıkışından bir süre sonra kendisine yavaş yavaş e-spor dünyası içerisinde yer edinmeye devam ediyor. Bu isimlerden bir tanesi olan, Battle Royale'in öncüsü PUBG, PUBG Global Invitational 2018 e-spor etkinliği için yavaş yavaş geri sayıma başladı. Bilindiği üzere, PUBG'ın oyun dünyasındaki en büyük rakibi Fortnite da geçtiğimiz günlerde e-spor etkinliğine dair detayları paylaşmıştı. Toplamda vereceği 100 milyon dolar ödülle de oyun dünyasında dikkat çekmeyi başardı. Şimdi de PUBG Global Invitational 2018 detayları belli oldu. Berlin'de düzenlenecek olan PUBG Global Invitational 2018 ( PGI 2018 ) e-spor turnuvası için bilet satışlarının başladığı haberi verildi.

 

Steam yaz indirimleri bugün başlıyor!

Tüm oyuncuların hemen hemen bildiği Steam uygulaması kendi kadar yaz indirimleriyle de meşhur durumda. Her yaz onlarca oyunun neredeyse bedava denecek kadar fiyatında indirim yapılıyor. Her yıl bu aylarda düzenlenen "Steam Yaz İndirimleri" bugün başlıyor. PC oyuncularının sabırsızlıkla beklediği yaz indirimleri tam bir resmi açıklaması bulunmasa da sızdırılan bir bilgiye göre bugün başlıyacak. Yerinizi şimdiden hazır tutun derim çünkü bu indirim günlerini kaçırmak istemezsiniz.





PAYLAŞ