Geçen haftanın en çok okunan haberleri 12 - 18 Kasım 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 12 - 18 Kasım 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 11:52:24
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

İşte Samsung'un yeni kapaklı telefonun özellikleri ve fiyatı

Samsung'un yeni kapaklı telefonu W2019, kapaklı sınıflar kategorisinde en pahalı ve güçlü telefon olarak yerini almış bulunmakta. İki det 4.2 inçlik Super AMOLED dokunmatik ekran bulunduran Samsung W2019, i. ve dış kapakta bulundurduğu bu ekran özelliği sayesinde Full HD hizmet sunuyor. Standart bir kapaklı telefon özelliği bulunduran Samsung W2019, kavisli ya da ince çerçeve tasarımları bu telefonda aramıyoruz. Dış kapak tasarımında kullanılan Gorilla Glass sayesinde çizilmelere karşı ultra dayanıklık gösteriyor. Aynı zamanda iç tasarımında ise yön tuşları ve numerik tuşlar yerini alıyor. Parmak izi okuyucusu Samsung için olmazsa olmazlar arasında yerini taşıdığı için cihazın parmak izi okuyucu ayrıntısı göz ardı edilmemiş ve cihazın yan tarafına yerleştirilmiş. 

Geçen ayın en çok okunan haberleri Eylül - 2018Geçen ayın en çok okunan haberleri Eylül - 2018

YouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyor

21 yaşında olan Sophie Michelle, YouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyor. Üstelik yüklediği videolarda kullandığı ses birçok insanı rahatsız edecek şekilde. Fısıltı, kağıt sesi  ya da birçok insanın türlerini diken diken eden camdan çıkan rahatsız ses gıcırtısının yarattığı durumlar var ki bu durumu yaşayanlar için Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi (ASMR) ismi de veriliyor. Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi durumunu yaşayan kişiler az önce bahsettiğim rahatsız edici sesleri duymaktan keyif alıyorlar. Eğer ilk defa duyuyorsanız biliyorum ki çok şaşırdınız. Ancak yaşadığımız bu dünyada her gün ilginç şeyler duymaya devam ediyoruz Bu durum Sophie Michelle'ninde başına geldi. Çünkü kardeşi de Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi ile hayatına devam ediyor.

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu

WhatsApp’ı bilgisayarda online olarak kullanmak isteyenlere yönelik sunulan WhatsApp Web, oldukça kullanışlı. Eğer siz de bu sürümü tercih edenlerdenseniz, WhatsApp Web kullanıcılarına özel 7 ipucu ile kullanımınızı daha etkin hale getirebilirsiniz.

Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!

Mohammadali isimli bir kullanıcının iddiasına göre 12.1 iOS güncellemesi esnasında telefonu aşırı derecede ısınmaya başlamış ve bir süre sonra dumanlar çıkmaya başlamasıyla patlamış. Paylaştığı fotoğrafa bakıldığında telefonun patlayan kısmının batarya olduğu anlaşılıyor. Mohammadali'nin telefonunu önemli kılan bir nokta ise orijinal şarj aleti kullanmış olması. Diğer bir durumu zaten bizde biliyoruz. Orijinal olmayan şarj aletinin kullanılması ile birlikte cihazlarda kalıcı zararlar oluşabiliyor ve patlamaya sebep olabiliyor. Bu yüzden akıllı cihazlarda ve teknolojik ürünlerde uygun olmayan kablolar kullanılmaması gerekiyor.

Netflix'den Daha Uygun Fiyatlı Paket Geliyor

Pazarda yer alan en popüler çevrimiçi yayın platformlarından olan Netflix için birçok yenilik görmeye devam ediyoruz. Son olarak iPad Pro serisi için uygulamasını güncelleyen şirket uyumluluk ve iyileştirme sürecini sağlamıştı. Disney ve Apple gibi markalardan bu yönlü servis çalışmaları ortaya çıkarken Netflix’te karşı hamlelerini  yapmayı sürdürüyor. Şimdi ise bazı pazarlar için Netflix cephesinden yeni daha uygun fiyata sahip paket seçenek planlarını görebiliriz. 2019’un ilk dönemi ile beraber Apple cephesinden, 2019’un sonlarında ise Disney cephesinden kendi çevrim içi servislerini göreceğiz. Bu durum ise Netflix için iki köklü rakip anlamına geliyor. Ayrıca Disney+ ile beraber gelecek Star Wars ve Loki dizisi şimdiden duyurulmuş durumda.

1 Ocak'tan itibaren Türk Telekom AKN'siz internet hizmeti vermeye başlayacak

Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılacağı kesinleşti. Bu yönde ilk harekete geçen ise Türk Telekom oldu. Türk Telekom yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre "Evde İnternet" limitsiz paketlerini güncelleyecek ve aynı zamanda hem yeni hem de mevcut müşterilerine en uygun fiyat aralığı ile limitsiz paketlere geçiş imkanı sunacağını belirtti. Konuyla alakalı açıklama yapan Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, şu anda Türk Telekom kullanan tüm Türk Telekom müşterilerine Aralık ayından itibaren çok uygun koşullar ve makul fiyatlarla Adil Kullanım Kotası olmayan paketlere geçme imkanı sunulacağını vurguladı. Üstelik yeni paketlerde sunulacak olan kampanyaların AKN hızları kullandıklarından daha hızlı olacağının altı çizildi. 

Edu uzantılı öğrenci e-postanızla pek çok hizmeti ücretsiz nasıl kullanırsınız?

Üniversitelerin kullanıma sunulmuş olan. edu uzantısı, aynı zamanda öğrencilerin de .edu uzantılı mail adresi kullanmasını sağlıyor. İnternet üzerinde yapılan işlemlerde kişilerin öğrenci maili olarak pek çok yerde avantaj elde edebildiği mail adresleri için şu anda oldukça fazla seçenek mevcut. Peki, siz Edu uzantılı öğrenci e-postanızla pek çok hizmeti ücretsiz nasıl kullanırsınız, biliyor musunuz?

Huawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Huawei’nin geçtiğimiz haftalarda tanıtılan en yeni amiral gemisi modeli olan Mate 20 Pro için geçtiğimiz günlerde ülkemiz fiyatı ortaya çıkmıştı. Ancak şimdi Huawei tarafından resmi olarak Türkiye fiyatı açıklandı. Model sunmuş olduğu üst seviye özelliklerin yanı sıra kamera yetenekleri ile büyük bir ilgi görmeyi başarmıştı. Henüz yepyeni bir model olan Mate 20 Pro modelinin ilk etapta bazı fiyat sızıntıları yer alıyordu. Ancak nihayet ülkemizde satışa sunulacak olan modelin ülkemiz fiyatı resmi şekilde yayınlanmış oldu. Cihaz üçlü kamera sistemi ve ekrandan parmak izi okuma gibi teknolojilere sahip olarak geliyor. Ayrıca kablosuz ters şarj özelliğine de sahip olan model çevimiçi alışveriş sitesinde satışa çıktı.

Microsoft Office'i Ücretsiz Kullanmanın 6 Yolu

Microsoft Office, metin ve tablolarla çalışma konusunda sunduğu araçlarla yıllardan beri en popüler uygulama olurken, yüksek ücretler çoğu kullanıcı için sorun yaratabiliyor. Peki, Microsoft Office2i ücretsiz kullanmanın 6 yolu olduğunu söylesek?

Hem iş hem de öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlayan ve uyum sorununu ortadan kaldıran Microsoft Office uygulamaları, sunumlardan hesaplamalara kadar pek çok konuda büyük bir yardım sunuyor. Bu konuda ücretsiz bir seçenek arıyorsanız 6 yola göz atabilirsiniz.

Twitter'ın Beklenen Özelliği Nihayet Geliyor

Popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter için bir süredir beklenilen yeni bir özellik yakın zamanda geliyor. Her paylaşım platformunda kullanıcıların yaptığı paylaşımlar daha sonra düzenlenerek kayıt edilebiliyor. Ancak Twitter’da atılan bir tweet sonrasında yapılan bir hata daha sonra düzenlenemiyor. Bu noktada kullanıcılar attıkları tweetleri silerek tekrardan atıyorlar. Ancak ortaya çıkan yeni detaylara göre kullanıcıların şikayetçi olduğu ve uzun zamandır beklediği bu özelliği yakın zamanda geleceği belli oldu. Twitter CEO’su olan Jack Dorsey tarafından bu Tweet düzenleme butonu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.


Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018
Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 EkimGeçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 Ekim
Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018

PAYLAŞ