Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 20:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

Birbirinden başarılı yapımları ile gündeme gelen şirket Hollywood'un dev medya şirketlerine korku salan Netflix, bu görkemli yolculuğunda önemli bir adımı daha geride bıraktı. Popüler streaming yayın hizmeti, küresel internet trafiği konusunda ünlü video paylaşım platformu YouTube'u geçerek birinci sıraya yerleşti.

WhatsApp Android İçin Resim İçinde Resim Özelliği Geldi

En popüler olarak kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp için yenilikler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Android kullanıcıları için oldukça yeni bir işlevsel özellik getiriliyor. Bir süredir test aşamalarında olduğu belirtilen resim içinde resim modu artık kullanıcılara sunuldu. Bu sayede Android WhatsApp kullanıcıları göndermiş oldukları Instagram veya YouTube gibi kaynak videoları uygulama içerisinde açabilecekler. iOS platformunda hali hazırda yer alan bu Resim içinde Resim desteği şimdi Android cephesine de sunulmuş oldu.

Dört Kameralı Galaxy A9s Özellikleri Belli Oldu

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un yeni nesil Galaxy S10 serisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak şirketin son dönemde orta segment modellere de önem verdiğini görüyoruz. Buna göre bu cihazlardan birisi olması beklenen Galaxy A9 Pro 2018 veya Galaxy A9s olarak adlandırılması düşünülen cihazların teknik detayları ortaya çıktı. 11 Ekim ile beraber Samsung’un resmi olarak tanıtması beklenilen bu yeni Galaxy A9s serisi arka yüzeyinde olacak olan dört kamera sistemi ile dikkat çekiyor. Henüz tanıtımına günler olan yeni Galaxy A9s modeli özellikler bakımından neler sunuyor gelin göz atalım.

Ücretsiz Netflix üyesi olmak ister misiniz?

Ücretsiz Netflix üyeliği isteyenler, EkşiSözlük'te ilginç bir kampanya başlattı. Sözlük yazarlarının yararlandığı bu uygulama sayesinde, aylık Netflix üyeliği tamamen ücretsiz alınabiliyor. Günümüzde oldukça popüler hale gelen bu platformda nasıl ücretsiz üyeli alınabilir?

2018'in En Değerli Markaları Açıklandı: Apple Zirveyi Kaptırmadı

Interbrand bu yılki "En İyi Global Markalar" listesini yayınladı. 19 yıldır pek çok sektöre yön veren listenin 2018 sıralaması açıklandı. Geçen seneki yerini koruyan Apple, 2018 yılında da en iyi marka olarak seçildi. 

En iyi marka olma konusunda performansını koruyan bir diğer marka ise Google oldu. Ünlü şirket, 2017 yılındaki ikincilik koltuğunu kimseye kaptırmayarak, en iyi ikinci global marka olarak biliniyor. 

Listenin üçüncü sırasında ise 2018 yılına damgasını vuran Amazon yer alıyor. Geçtiğimiz sene dördüncü sırada yer alan Amazon, Microsoft'un üçüncülüğünü elinden alarak bir nevi dereceye girmiş oldu. Microsoft ise bu senenin dördüncü markası olarak listede kendine yer buldu. 

Huawei Enjoy 9 Plus detayları ortaya çıktı!

16 Ekim tarihinde Londra'da tanıtılacağı beklenen Mate 20 serisi ve yeni giyilebilir cihazları ile adından sıkça söz ettiren Huawei, yeni bir akıllı telefonla karşımıza geliyor. Bu akıllı telefonun detaylarını, sektörün popüler olan isimlerinden Evan Blass paylaştı.

Acer Sürücüsüz Otomobilini Gün Yüzüne Çıkardı

Tayvan Otomotiv Teknolojileri Zirvesi 2018 kapsamında Acer, otonom sürüş özelliğine sahip konsept aracının tanıtımını yaptı. Araç, Tayvan'ın en büyük otomobil üreticilerinden olan Yulon Group alt kuruluşları olan otomotiv elektronik teçhizat sağlayıcısı HAITEC ve otomobil markası Luxgen işbirliği ile hayata geçirildi.

Yeni bir Minecraft oyunu duyuruldu

Dünya genelinde oldukça ilgi gören yapımlardan biri olan Minecaft için, Mojang yeni bir oyun duyurdu.

Minecraft, diğer oyunlardan farklı yapısıyla oyun tutkunları tarafından en çok ilgi gören yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Son teknoloji görüntülere sahip olan oyunların aksine piksel piksel olan Minecraft, oyuncular tarafından bu yönüyle seviliyor. İlk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen yapım, kısa bir zaman içerisinde popülerlik kazandı ve ödüle de layık görüldü. Mojang ve Microsoft ortaklığında geliştirilen Minecraft hayranlarına, kısa bir süre önce güzel haber verildi. Minecraft için, yeni bir oyunun geleceğini, oyunun yapımcısı Mojang resmi olarak duyurdu. Oyuna dair ufak tefek bilgiler de verildi.

ABD'den olası nükleer saldırıya karşı mesaj gönderildi!

ABD Federal Acil Durum Ajansı, Kaliforniya genel yerel saati ile 11.18'de test amaçlı milyon kablosuz iletişim özelliğine sahip cihazlara acil durum mesajı gönderdi. Olası bir nükleer saldırı ya da benzeri durumlar oluşursa kullanılmak üzere oluşturulan bu sistemde gönderilen mesajda, "Başkanlık Alarmı. Ulusal Kablosuz Acil Durum Alarm Sistemi, BU BİR TEST. Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok" ifadeleri kullanıldı.

Wifi Sürüm İsimleri Yenilendi, İşte Yeni İsimler

Piyasada yer alan kablosuz internet teknolojili Wifi destekleyen cihaz ve ürünlerde çeşitli numara ve harfler görebilirsiniz. Birçok insan tarafından henüz ne olduğu belli olmayan bu numara ve ibareler aslında Wifi  teknolojisinin standartlarını ifade ediyor. Şimdi ise bu durum tamamen güncellenerek artık Wifi türünün daha net ve iyi bir şekilde anlaşılabilir olması sağlandı. Wifi teknolojisinin standartlarını normalde 802.11 ac veya a, b, g, n gibi çeşitli uzantılara sahip oluyor. Durum böyle olunca kullanıcılar tarafından bu kısaltmalar oldukça karışık geliyor. Ancak yeni isimlendirmeler ile artık anlaşılabilirliği daha kolay olacak diyebiliriz.

 





PAYLAŞ