Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri 1 - 6 Ocak - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri 1 - 6 Ocak

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 11:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

Epic Games geliriyle, 2018 yılına damga vurdu

 2017 yılının yaz aylarında oyun severlerle buluşan ve sonrasında Battle Royale oyu modu ile oldukça beğeni toplayan Fortnite, 2018 yılının en çok konuşulan oyunlarından biri oldu. Fortnite, 2018 yılı içerisinde birçok kez, hem mobil hem de konsol platformlarında elde ettiği başarılar ile gündeme geldi. Zaman zaman rakibi PUBG’ın gerisinde kalırken, bazen rakibini sollamayı  da başardı. Gündeme oyuna dair en çok konu olan noktalardan birisi, Fortnite’ın Epic Games’e ne kadar kazandırdığı olmuştu. Epic Games, her geçen gün kazancını katladı fakat son elde edilen bilgilere bakılırsa, 2018’de söylenen sayıdan daha fazla kazandı.

Huawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktıHuawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktı

Bu kez Huawei iPhone ile tweet attı

Son dönemlerde birbirlerine rakip teknoloji devleri kendilerine ait hesaplarından, rakiplerinin cihazlarından tweet atmalarıyla gündeme geliyor. Bu olay kısa bir süre önce Samsung tarafından yaşanmıştı. Samsung, Note 9’un reklamını yaptığı bir tweetini, iPhone cihaz atmıştı. Yaşanan bu hadisenin ardından Samsung aynı hatayı bir kez daha yapmıştı ve gündeme yine gelmişti. Bu olayları arasına şimdi bir yenisi daha eklendi. Kısa bir süre önce, Huawei’nin resmi hesabından bir tweet atıldı ve ve tweette yeni yıl kutlandı. Atılan Tweetin bir iPHone cihaz aracılığı ile atılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Huawei, Y5 Lite modelini piyasaya sürdü

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarındaki görünürlüğünü ciddi anlamda arttıran markalardan biri olan Huawei, yılı oldukça başarılı bir şekilde kapattı. Huawei, yıl içerisinde 2018’in sonuna kadar 200 milyon satış rakamını hedeflediklerini söylemişti. Şirket bu hedefe ulaşarak, en büyük rakiplerinden biri olan Apple’ı da sollamayı başardı ve en çok satış yapan ikinci akıllı telefon markası oldu. Huawei, hem amiral gemileri hem de uygun fiyatlı orta segment telefonları ile kullanıcılarının beğenisini topluyor. Son olarak yine uygun fiyatlı orta segment kategorisindeki cihazı, Y5 Lite’ı piyasaya sürdü.

Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir

Apple geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber yeni nesil iPhone serisi ile beraber akıllı saat serisini tüm kullanıcıları için duyurmuştu. Bu etkinlik kapsamında duyurulan iPhone Xs ailesi önceki nesil model ile tasarım tarafında bir hayli benzerlik gösterdiği için şirket eleştirilmişti. Ancak akıllı saat tarafında marka bir hayli iddialı yeni Watch Series 4 modelini kullanıcılara sunmuştu. Pazarda başarılı bir konumda bulunan Apple, son olarak sunmuş olduğu EKG özellikli akıllı saat modeli ile sadece gençler değil orta yaş kullanıcılara da hitap etmişti. Fakat yeni gelen raporlara göre Apple’ın akıllı saat pazarındaki gidişatının pekte iyi olmadığını gösteriyor.

Tim Cook'un açıklaması, Apple'a değer kaybettirdi

Geride bıraktığımız 2018 yılını teknoloji şirketleri açısından değerlendirdiğimizde, Apple için sonuçların pek iç açıcı olmadığını söylemek mümkün. Apple, geçtiğimiz yıl az ürün tanıtması nedeniyle gündeme gelmişti. Bunun nedeni olarak, kendisini 2018 yılı Eylül ayında tanıttığı 3 iPhone modeline verdiği düşünüldü. Fakat iPhone modelleri, uçuk fiyatları ile tüketici kesimden oldukça fazla tepki aldı. Öyle ki Apple bu yıl ki iPhone satışlarında beklediği başarıyı yakalayamadı ve yerini rakibi Huawei’ye kaptırdı. iPHone satışlarının kötü gittiğine dair haberler zaman zaman gündemde yer alıyordu. Fakat bu durumun, şirketin CEO’su Tim Cook tarafından açıklanması, Apple’ı büyük oranda değer kaybına uğrattı.

9PM Football Managers Adlı Yerli Menajerlik Oyunu Yayınlandı

Futbol oyunları arasında, oyuncuların ilgisini çeken türler arasında, menajerlik oyunları yer alıyor. Oyuncular, mobil ve konsol platformlarında, Football Manager, Top Eleven gibi menajerlik oyunlarına yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle Football Manager’in çıkaracağı her yeni oyun, oyun tutkunları tarafından merakla bekleniyor. Şimdi bu menajerlik oyunları arasına bir yenisi daha eklendi. Yerli yapım bir oyun olan 9PM Football Managers, kısa bir süre önce oyun tutkunlarının beğenisine sunuldu.

2019 İle AKK Tamamen Kalktı, İşte Tüm Tarife ve Paketler

1 Ocak 2019 bugün ile beraber resmi olarak internet servis sağlayıcıları Adil Kullanım Kotası uygulamasını tamamen sonlandırdı. Geçtiğimiz haftalar ile beraber yeni tarife ve paketler belli olmaya başlarken 2019’a girmemiz ile beraber net rakamlar daha da belli oldu diyebiliriz. Bugün ile beraber AKK uygulamasına son verildi ve daha önceden taahhütü bulunan aboneler için oldukça güzel haber anlamına geliyor. Fakat yeni abone olacak olan kullanıcılar için rakamlar hiçte iç açıcı değil diyebiliriz. Bazı isimler haricinde birçok bilinen firmanın fiyatlarda aşırı artış sağladığını görüyoruz. Kotasız olarak sunulan bu tarifeler için servis sağlayıcı markaların yeni fiyatlarını sizler için derledik.

HyperX Alloy FPS RGB Klavye incelemesi!

Gündelik bir klavye arayanlardansanız ve çok fazla yazı yazmayı seven biri iseniz HyperX Alloy FPS RGB Klavye, sizin için çok uygun bir kalvye değil. Ancak çok fazla oyun oynayan ve oyunlarda hız arayan biri iseniz bu kalvye tamda size göre. Şu an için Türkiye fiyatı belli olmayan bu HyperX Alloy FPS RGB Klavye'nin yurt dışı fiyatı 109 Dolar. 

Hayat Kurtaran Çalışma Tekniği: Pomodoro

Bir işe başlandığı zaman o işe ara vermeden veya dikkat dağıtmadan çalışmak oldukça zor bir hal alabilir. Sadece bir ofis işi değil ders çalışma noktasında bile düzenli ve planlı olmak verimi arttıracak ve daha dinlenmiş bir beyin ile tüm işlerinizi halletmiş olacaksınız. Bu içeriğimizde sizlere Pomodoro adlı bir çalışma tekniğinden bahsedeceğiz. Söz konusu bu yöntem ile beraber dikkatinizi dağıtmadan işinize odaklanarak o işi en kısa sürede bitirmeniz mümkün olmuş olacak. Gelin şimdi Pomodoro nedir ve nasıl bir işleyişe sahiptir detaylıca göz atalım.

Origin Acces Premier'e üç yeni oyun daha ekleniyor

Origin Acces Premier servisi, içerik olarak genişlemeyi sürdürüyor. Aylık ve yıllık abonelikleri olan bu servis ilk defa farklı yayıncıların oyunları servis içerisine adım attı. Peki bu oyunlar neler? İşte Origin Acces Premier'e üç yeni oyun daha ekleniyor


Huawei 2018 Yılının Rekor Rakamlarını AçıkladıHuawei 2018 Yılının Rekor Rakamlarını Açıkladı
Bu kez Huawei iPhone ile tweet attıBu kez Huawei iPhone ile tweet attı
Huawei, Y5 Lite modelini piyasaya sürdüHuawei, Y5 Lite modelini piyasaya sürdü

PAYLAŞ