Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 Ekim - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 Ekim

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 11:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Samsung'tan kulaklık girişi için radikal karar gelebilir!

Apple’ın telefonlardaki kulaklık girişine veda etmesinin ardından sıranın Samsung’a geldiği konuşuluyor. İşte gelen son iddialar.

OnePlus 6T Tanıtıma Az Kala Ortaya ÇıktıOnePlus 6T Tanıtıma Az Kala Ortaya Çıktı

Apple’ın telefonlardaki 3.5 mm kulaklık girişine veda etmesi, telefon sektörü için bir dönüm noktası olarak kabul edilmişti. Yaşanan bu değişiklik sonrasında pek çok firma tarafından da benzer şekilde bir üretim görülürken Samsung’un önümüzdeki yıl itibari ile beklenen radikal değişikliği yapacağı iddia edildi. Şu ana kadar marka tarafından yapılmış olan resmi bir açıklama olmasa da kulislerden gelen bilgilere göre marka bu konudaki hazırlıklarını tamamlamak üzere.

İşte Merakla Beklenen OnePlus 6T Çıkış Tarihi

Amiral gemisi katili olarak nitelendirilen OnePlus şirketinin yeni modeli hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Yeni cihaz olan OnePlus 6T’nin iddialı özellikleri yanı sıra uygun fiyatla pazara giriş yapması beklenirken şimdi ise bu cihazın çıkış tarihine dair detaylar ortaya çıktı. Bir süredir teknik detaylar ve tasarımı noktasında bilgi sahibi olmaya devam ettiğimiz modelden yeni gelişmeler mevcut. 17 Ekim tarihinde resmi olarak tanıtılacak olan bu modelin çıkış tarihi ise Amazon Hindistan üzerinde gözüktü. Amazon Hindistan servisi üzerinden ön siparişlere açılan cihazın 30 Ekim’de ön siparişlere açılacağı gözüküyor.

GPU Turbolu Honor MediaPad T5 Tanıtıldı

Huawei’nin alt markası olarak nitelendirilen Honor cephesinden yeni bir tablet modeli tanıtıldı. Honor ailesinin orta segment modellerinden olan Honor MediaPad T5 modeli Çin’de gerçekleştirilen basın etkinliği kapsamında taıtıldı. Honor Tab 5 olarak da adlandırılan bu yeni tablet modeli orta seviye teknik özelliklere sahip olarak geliyor. Honor’un bu yeni modeli yılın başlarında Hhuawei tarafından tanıtılmış olan MediaPad T5 ile oldukça benzer ve bazı noktalarda ise aynı özelliklere sahip olarak geliyor. Honor MediaPad T5 modelinin Huawei MediaPad T5 cihazına göre ana farkı ise kamera ve parmak izi tarayıcısı tarafında oluyor.

Instagram Hesabınız Bu Özellik İle Daha Güvenli Olacak

İnternet ortamında yer alan sosyal medya ve birçok çevrimiçi hesapları korumak için kullanıcılar çeşitli önlemler alıyorlar. Özellikle kişisel bilgilerin yer aldığı bu hesaplar önemli bir durum haline gelebiliyor. Şimdi ise popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram için gelen güncelleme ile bu alınan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklenmiş oluyor. İnternet ortamında kötü niyetli kişilerin hesapları ele geçirebilmek için birçok yolu bulunuyor. Şifrelerinizi ne kadar güvenli yaparsanız yapın yine de çeşitli açıklardan yararlanarak bu hesapları ele geçiriyorlar. Instagram hesabınızı daha korunaklı bir hale getirmek için yapılan ilk hamle zor ve güvenilir bir şifre seçmek oluyor.

Sonbahar Bitmeden Çıkacak İddialı Oyunlar

Artık yaz mevsimini geride bırakırken sonbaharın gelmesiyle beraber oyuncuların seveceği döneme giriyoruz. Bu noktada oyun şirketleri tarafında yepyeni oyunları görmeye başlıyoruz. 2018’in sonbahar döneminde çıkış yapacak olan en iddialı yapımları sizler için derledik. Eylül ayını da arkamızda bırakırken yepyeni aksiyon içerikli birçok bilgisayar ve konsol oyununun çıkış dönemine geliyoruz. Bu listemizde sizlere Ekim ile beraber piyasada yer alacak olan iddialı oyunları sıralıyoruz. Gelin şimdi sonbahar dönemi ile beraber çıkış yapacak en iyi oyunlara bakalım.

Lisa, Hande Enes’ten 300 bin TL'lik yatırım aldı

Instagram'da fotoğraf paylaşmak tüm kullanıcıların büyük bir tutkusudur. Fakat bu fotoğrafları seçerken oldukça zorlanabiliyoruz. Çünkü hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını düşünüyoruz.  Bu konu hakkında geliştirilen ve milli bir uygulamamız olan Lisa, 2016 yılında kuruldu. Bu uygulama Hande Enes'ten yatırım alacağını duyurdu.

Satın Alabileceğiniz En İlginç 5 Teknolojik Ürün

İnternet üzerinden satın alabileceğiniz en ilginç teknolojik ürünleri sizler için derledik. Bazı ürünler oldukça ucuz fiyat etiketlerine sahip olurken bazıları ise alınırken düşünmesi gereken ürünler oldu. Daha çok eğlencelik içeriklere sahip olan bu teknolojik ürünler çeşitli ilgi alanlarına hitap ediyor. Paranız var ve bu parayı nereye harcayacağınızı bilmiyorsanız, bu noktada en ilginç ve dikkat çekici teknolojik ürünlere göz atabilirsiniz.

Facebook Görüntülü Konuşmaya Yeni Bir Boyut Katacak

Facebook görüntülü konuşma deneyimini başka bir boyuta taşıyacak olan yeni bir cihaz ile karşımıza çıkıyor. Portal ismi ile tanıtılan cihaz, büyük ekranı sayesinde görüntülü konuşmalarda karşılıklı oturuyormuş hissini yaratacak. 10 inç ekran boyutuna sahip olan Portal, bir de Portal Plus versiyonu bulunuyor. Portal Plus adından da belli olacağı üzere daha büyük bir ekran boyutuna sahip. 15 inç ekran boyutlu Portal Plus'ın ekranı dönebiliyor ve cihazın portre modları oldukça gelişmişlik gösteriyor. 

MMG 3. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi 17-18 Ekim tarihinde İstanbul'da

Hayatımızın her aşamasında yer alan Ar-Ge çalışmaları, insan yaşamını doğrudan etkiliyor. Dünya ülkeleri de Ar-Ge konusunda büyük bir yarış içerisinde ilerliyor. Ar-Ge harcamaları konusunda en büyük atılımı Çin gösteriyor. Çin'in hemen arkasından Ar-Ge çalışmalarını en hızlı arttıran ülke ise Türkiye.

Cyberpunk 2077 hayranlarına müjde!

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konularından birisi olan Cyberpunk 2077 için yeni gelişmeler var. İşte konuyla ilgili detaylar.

Son dönemlerin en çok heyecan yaratan oyunlarından birisi olan Cyberpunk 2077 geçtiğimiz hafta içerisinde 2019 yılından itibaren piyasada olacağı haberleri ile konuşulmuştu. Bu haberlerin üzerinden çok az bir süre geçmiş olmasına karşın yeni bir durum daha yaşandı. Özellikle oyunun Türkiye’deki hayranları için büyük bir gelişme olarak değerlendirilen bu yeni gelişme pek çok kullanıcıda heyecan yaratmayı başarmış durumda.


OnePlus 6T’nin çentiği diğer çentiklerden küçük olacak!OnePlus 6T’nin çentiği diğer çentiklerden küçük olacak!
OnePlus 6T Parmak İzi Okuyucusu Belli OlduOnePlus 6T Parmak İzi Okuyucusu Belli Oldu
İşte Merakla Beklenen OnePlus 6T Çıkış Tarihiİşte Merakla Beklenen OnePlus 6T Çıkış Tarihi

PAYLAŞ