Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 5 - 11 Kasım 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 5 - 11 Kasım 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 14:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Steamdan Dev Hata: Oyunlar Ücretsiz!

Steam daha önce bir güvenlik açığını kapattığını sanmıştı, güvenlik açıklarını kapatmak için yaptığı güncelleme'de tüm oyunların anahtarını bedavaya sunan başka bir açık ortaya çıktı!

Steam, Erken Erişim Kurallarını Güncelledi!Steam, Erken Erişim Kurallarını Güncelledi!

Artem Morkowsky'nin keşfettiği bu sistem açığı, Steamworks'ün bir parçası olan API'da bulunmakta. Geliştiriciler, bu API'yu kullanarak oyun dağıtımını gerçekleştirebiliyor ve oyunların etkinleşmesini sağlıyor. Belirtilen adreste bulunan API'nın normal şartlar içinde kullanıcıya sahip olmadığı anahtarları anahtarları vermesi gerekmekte. Ancak bazı belirlenen parametreler kullanıldığında herhangi bir oyunun anahtarına ulaşmak gerçek olabiliyor. Morkowsky, açığı kullanıp Valve'ın kendi oyunu Portal 2 için 36.000 amajtar üretmeyi ve indirmeyi gerçekleştirdi.

Türk Telekom Her Pakete Kota Getiriyor!

Türk Telekom, AKK'ye son verip hız düşürmeden internet hizmeti sunmak yerine farklı yollar deneyerek kullanıcıların hızını düşürmeye devam edecek.Sınırsız tarifeler, kotalı tarifeye dönüşüyor.

BTK’nın 27 Aralık 2016’da aldığı yeni kararlarına göre internet servis sağlayıcılar'ı (İSS), 31 Aralık 2018’de AKK, AKN ve benzeri uygulamalara son vermek zorunda kalıyor. AKK sistemine göre kullanıcıların internet hızı, paketinde belirtilen GB’ı aştıktan sonra yarı yarıya düşürülüyor. BTK’nın yeni kararlarına göre hız düşürme uygulamaları tamamen son bulacak.Ancak kullanıcılara iletilen bilgilere göre Türk Telekom, AKN yerine farklı bir yöntem ile kullanıcıların internet hızları düşmeye devam edecek.

Galaxy S9, Note 9 ve S9+ Android Pie Tarihleri Belli Oldu

Samsung tarafından gerçekleştirilen geliştiriciler konferansında şirketin yeni katlanabilir modeline dair detaylar ortaya çıkmıştı. Bu etkinlik kapsamında bir başka detay daha belli olmuş oldu. Bu noktada yeni modellerin yanı sıra var olan amiral gemisi cihazları olan Galaxy Note 9, Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazları için en güncel Android Pie sürümünün verileceği tarihler açıklandı. Resmi olarak ifade edilene göre Samsung Galaxy S9+, Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 kullanıcıları Android 9.0 Pie işletim sistemi sürümüne 2019 Ocak ayı ile beraber geçiş yapmaya başlayabilecekler. Bu ay sonunda ise herkese açık olarak beta sürümü başlatılacak ve bu yeni sürüm merakla beklenen cihazlara ulaşmaya başlayacak.

Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliği

Android işletim sistemi için son olarak duyurulan versiyon Android Pie olurken, yeni sistem şu ana kadar tam olarak keşfedilemedi. Her yeni günde farklı bir özelliği ön plana çıkan ve kullanıcılar tarafından keşfedilen Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliğini sizler için derledik.

Google I/O 2018 etkinliği ile birlikte tanıtımı gerçekleştirilen Android Pie, şu ana kadar Android işletim sisteminin en iyi ve yeni versiyonu. Kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirmelerde şu ana kadar geçer not aldığı görülen Android Pie, pek çok modelde de kullanılabilir durumda. Şu ana kadar gelen resmi bilgilere göre Android Pie; Pixel, OnePlus 6 ve Essential Phone kullanıcılarına sunulmuş durumda. Yeni güncellemeyi alan kullanıcıların yaptığı değerlendirmeler dahilinde Android Pie hakkında kullanıcı deneyimi hakkında da bilgi alabilmek mümkün duruma geliyor. Peki, Android Pie’da neler dikkat çekiyor?

Xiaomi Mi 9 özellikleri belli oldu!

Xiaomi firmasının yeni amiral gemisi hem özellikleri hem de tasarımı ile birlikte büyük bir ses getirecek gibi duruyor. Zira bu sesi daha önce Mi 8 modeli de getirmişti. Şimdi tekrardan teknoloji devi, oldukça iddialı bir cihaz ile karşımıza çıkacak. Zaten daha önceki modelleri de oldukça iddialı bir şekilde karşımıza geliyordu. Yeni çıkaracak amiral gemisinin ismi Mi 9 olması bekleniyor. Bu model Snapdragon 8150 işlemci ile piyasaya sunulacak. İşlemcinin yanı sıra Mi 9 modeli, 6 veya 8 GB RAM kapasitesi ile birlikte satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?

Oldukça popüler olan sosyal medya platformları ve dünyaca ünlü olan Google gibi şirketler neden ücretsiz hizmet sunuyorlar? İnternet, forumlar, sözlükler ve sosyal medya platformları derken internet ve teknoloji bağımlılığımız gün geçtikçe çok daha fazla artıyor. Sosyal medya platformları hayatımızdan bir parça haline geldi. Bazılarımız tabi bu platformlar için para ödüyoruz. Fakat hala büyük platformlara ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyoruz. Peki bunun sebebi ne?

Adil Kullanım Kotası (AKK) Sonunda Kalkıyor!

İnternet kullanıcılarının sürekli olarak şikayet ettiği ve kaldırılmasını uzun zamandır bekledikleri Adil Kullanım Kotası, Bakan Mehmet Cahit Turhan'ın yaptığı bir açıklama ile birlikte 2019 yılı içerisinde kaldırılacağını müjdeledi. Bu sayede sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tartışma konusu olan Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağını ve kullanıcıların artık sınırsız bir şekilde indirme yapabileceğini, rahat rahat video izleyebileceklerini belirtti. İlk olarak Adil Kullanım Kotası, 1 Mayıs 2017 tarihinde saat 02:00 ile 08:00 arası geçerli olmayacaktı. Ayrıca 100 Mbit interneti olan kişilerde, 16 Mbit interneti olan kişilerde Adil Kullanım Kotası'nı doldurdukları zaman 3 Mbit internet hızına kadar kullanabiliyorlardı. 

Ulaştırma bakanı Wikipedia hakkında son dakika açıklaması yaptı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu içerisinde konuşan Bakan Turhan, Wikipedia sitesi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Wikipedia 5651 Numaralı Kanunun 8A maddesi kapsamınca uyarı maili gönderildiğini fakat bu maile rağmen kaldırılmadığı için siteye erişim yasağı geldiğini belirtti. Bu kararın 29 Nisan 2017 tarihinde Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiğini söyledi. İtirazın ise Mayıs 2017 tarihinde reddedildiğini hatırlatan Bakan Turhan, Wikipedia ile görüşmelerin sürdüğünü de sözlerinin arasına ekledi. Eğer görüşmeler olumlu yanıt verirse bu siteden erişim yasağı kalkabilir.

PUBG Bir süreliğine ücretsiz!

100 milyon oyuncu barajını geri de bırakan PUBG, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Yetkililer tarafından PS4 için geleceği onaylanan bu başarılı oyun, bu sayede oyuncu yelpazesini genişletmeyi planlıyor. Son zamanlarda bazı yeni oyunlar yüzünden oyuncu sayısı azalan PUBG'nin hala birçok  oyuncusu bulunuyor. Özellikle de dişli rakibi Fortnite, sürekli güncellemeler ve oyun içerikleri getirerek PUBG oyuncularının dikkatini çekmeyi başarıyor.

Bitcoin 2019 yılında en yüksek değerine ulaşacak

Kripto sektörünün vazgeçilmez isimleri arasında yerini alan Michael Novogratz, 2018 yılında durgun geçen Bitcoin piyasasının 2019 yılında 20 bin Dolar değerine çıkacağını vurguladı. İngiltere'de yayın hayatına devam eden Financial News Gazetesi'nde konuşma yapan Michael Novogratz, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Michael Novogratz 2019 yılı için genel bir değerlendrme yaparak "2019'un ilk çeyreğinin sonunda 10.000 doları göreceğiz ve bundan sonra yeni zirvelere yani 20.000 dolar ya da daha fazlasını göreceğiz." ifadelerini kullandı. 


Fantastik Macera Oyunu: The Longest Journey Remastered (Video)Fantastik Macera Oyunu: The Longest Journey Remastered (Video)
Firefox'ta Tek Tıkla İstediğimiz Sitelere Ulaşabileceğiz!Firefox'ta Tek Tıkla İstediğimiz Sitelere Ulaşabileceğiz!
Steam Sonbahar İndirimleri Başladı!Steam Sonbahar İndirimleri Başladı!

PAYLAŞ