Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (30 - 6 Mayıs 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (30 - 6 Mayıs 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-07 09:40:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

1.WhatsApp kişinin güvenlik kodunu değiştirdi bildirimi nedir?

Whatsapp online mesajlaşma uygulamaları arasında dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. Kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteren bu uygulama kullanıcılarının güvenliği için zaman zaman yeni önlemleri alıyor. Bu önlemler arasında güvenlik kodu uygulaması en popüleri.

2.Samsung Galaxy A6 (2018) görücüye çıktı

Samsung Vietnam tarafından henüz duyurusu gerçekleşmemiş olan Galaxy A6 2018 modeli hakkında resmi bir video yayınlandı. Cihaz serisine dair tüm detayların belli olduğu video tanıtım öncesinde Samsung Vietnam'ın Twitter sayfasında yayınlandı. Samsung'un amiral gemisi serisinin yanı sıra orta segment modellerinden olan Galaxy A serisinin yeni 2018 modelleri pazara yenilenerek geliyor. Modelin tasarım detayları net bir şekilde ortaya çıkarken donanım özellikleri de belli oluyor.

3.PES 2019 nasıl olacak?

Oyun tutkunlarının her yıl büyük bir merakla beklediği serilerden bir tanesi PES serisi oyunları. Konami imzası taşıyan seri için, her yıl yeni bir oyun yayınlanıyor. Yayınlanan her yeni oyunda da seriye yenilikler katılıyor ve daha da geliştirmek esas amaç oluyor. PES serisinin karşısına, yine her yıl rakip olarak FIFA serisi geçiyor. Bu iki serinin birbiriyle olan çekişmesi ise oyun dünyasını oldukça yakından ilgilendiriyor. Bu yıl her iki seri için de yeni oyunlar piyasadaki yerini alacak. Aralarında geçecek olan çekişme sırasında kimin galip geleceği ise merak konusu. Futbol severlerin merakla beklediği PES 2019'a dair bazı sızıntı bilgiler elde edildi.  Sızıntı bilgilerin yanı sıra, oyuna dair ekran görüntülerinin de elde edildiği verilen bilgiler arasında.

4.Fortnite, 14 yaşındaki hileci çocuğa acımadı!

Epic Games'ın dünyada bir hayli popüler olan oyunu Fortnite için oyun içerisinde yapılan hilelere karşılık önlemler alınmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket hileye teşvik eden ve hile yapan 14 yaşındaki çocuk oyuncuyu mahkemeye verdi. Geliştirici tarafından çocuğun birçok defa hile yaptığı tespit edildi ve bunun neticesinde mahkemeye verildi. YouTube kanalı üzerinden diğer kullanıcılara hile yazılımını sunman ve yaptığı hileler sebebi ile mahkemeye verildiği açıklandı.

5.2. Arama Motoru Zirvesi 5 Mayıs'ta! #aramamotoruzirvesi

Her geçen gün büyüyen ve çalıştığımız alan dışında diğer alanlar hakkında çok az bilgi ediniyoruz. Dijital pazarlama o kadar kapsamlı bir mecra halini aldı ki her dalına yetişmek imkansız hale geliyor. Yapılan işler gereği kurumların veya kişilerin odak noktaları bulunuyor. Bu odak noktalarına ulaşmak için yüksek tempoda çalışıyorlar. Sosyal hayat ve iş hayatının birbirine girdiği bu tempoda iş dünyasındaki gelişmeleri takip edilemez hal alıyor. Aramamotoru.com güncel verileri sizlere aktarmak ve sizlere katkı sağlamak için ücretsiz olarak 2. Arama Motoru Zirvesini yapıyor. Bu etkinliğin amacı ise bulunduğu sektörü iyi bir şekilde takip eden ve yüksek tecrübeleri ile katılımcılarına bilgi akışını sağlamaktır. 

6.Galaxy S10'un bazı özellikleri açıklanıyor!

Samsung' un sektördeki cihazlara yön veren serisi olan ve kullanıcıların hafızasına kazınan S serisi yakında 10. telefonunu çıkarmayı planlıyor. Teknolojik özellikleri konusunda bir çok bilginin dolaştığı S10 serisi hakkında güvenilir kaynaklardan yavaş yavaş ilk bilgiler gelmeye başlıyor. Güney Kore merkezli bir kaynağın sızdırdığı bilgilere göre Samsung' un yeni amiral gemisinde ekrana entegre parmak izi tarayıcısı ve 3D kamera yer alacak.

7.Ram Üreticileri Fiyatlar Yüzünden Davaya Verildi

Ram fiyatlarının yıllardır aynı seviyede kaldığı ve bilgisayar bileşenlerinin gün geçtikçe ucuzladığı piyasada Ram fiyatları sürekli sabit kalıyordu. Bu durumu daha önce yine yaşadığımız ancak Samsun'a açılan piyasaya kasıtlı şekilde kısıtlı Ram ve bileşen tedarik'i sağladığı için dava açılmıştı. Dava sonucunda Samsung suçunu kabul etmiş ve yaptığı bu yasal olmayan işlemi sonlandırarak fiyatların düşmesini sağlamıştı. 

8.Windows 10 Nisan güncellemesi bugün sunulacak

Geçtiğimiz günlerde Windows 10'un yeni büyük güncellemesinin adı Nisan güncellemesi olacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu büyük güncellemenin bugün indirilmeye sunulacağı gözüktü. Windows 10 kullanıcıları için Nisan 2018 güncellemesi bugünden itibaren indirilebilir olacak. Dünya genelinde resmi dağıtım tarihi ise 8 Mayıs 2018 olması bekleniyor. Microsoft'un başkan yardımcısı Yusuf Mehdi tarafından yayınlanan detaylara göre güncelleme ile Windows deneyiminiz iyileştirilecek ve zaman kazanılacak bazı yeniliklerin olacağı belirtiliyor.

9.Xiaomi Mi 7'nin tanıtım tarihi ne zaman ?

Uzun zamandır merak edilen Xiaomi'nin akıllı telefonu ve amiral gemisi olarak nitelendirilen telefon Xiaomi Mİ 7 tanıtım tarihini henüz gün yüzüne çıkarmamıştı. Ancak Çin'in ünlü bir sosyal medya paylaşım platformunda ortaya çıkan bir görüntü akıllı telefonun tanıtım tarihini akıllara getirdi. Ortaya çıkan görüntü bir posterden ibaret. yeni bir postere göre Xiaomi Mi 7, 23 Mayıs'ta tanıtılacak deniliyor. Ancak bu haber ile ilgili Mi 6'nın geçtiğimiz yıl Nisan ayında tanıtıldığını ve Mi 7'nin 3D algılama modüllerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı gecikeceği haberlerini göz önünde bulundurursak, 23 Mayıs doğru bir tarih olması akıllara geliyor. Bunun yanı sıra yeni bir bilgiye değinecek olursak, Mi 7 ve Mi 7 Plus olmak üzere iki farklı versiyonla sahneye çıkması beklenen Xiaomi sessizliği korurken Mi 7 Plus, Çinli bir e-ticaret sitesinde listelenmiş bulunmakta.

10.Tüm yönleriyle Android ve iOS'u karşılaştırdık

Akıllı telefonların piyasaya sunulduğu andan beri, Android ve iOS işletim sisteminin hangisinin daha iyi olduğu ve hangisinin tercih edilmesi gerektiği tartışma konusu. Telefon alırken, Android mi yoksa iOS'mu tercih etsem diye ikilem yaşayanlar için, iki işletim sisteminin her yönünü karşılaştırdık.

 





PAYLAŞ