Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 3 - 9 Eylül - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 3 - 9 Eylül

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 11:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

1- A101'e, uygun fiyatlı 3 yeni teknolojik ürün geliyor

Belli zaman aralıklarıyla, uygun fiyatlı teknolojik ürünler getiren A101, 3 yeni teknolojik ürün duyurdu.

Geçen haftanın en çok okunan haberleri (9-15 Temmuz 2018)Geçen haftanın en çok okunan haberleri (9-15 Temmuz 2018)

Son dönemlerde marketlerin bazı teknolojik ürünleri uygun fiyatlı olarak satışa sunması moda haline geldi. A101, bu market zincirlerinden birisi ve belli aralıklarla, müşterileri için teknolojik ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Son olarak marketin yine 3 yeni teknolojik ürünü müşterileriyle buluşturacağı bilgisi verildi. Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan General Mobile GM 8 Go, Acer A315-33-C3UU Dizüstü Bilgisayar, Hi-Level USB Bellek için afişler de hazırlandı.

2- Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim?

Bollywood’un ünlü isimlerinden olan Anushka Sharma ise Google ile anlaşma yaparak Pixel 2 XL’ın tanıtımını yapmak için Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Ancak yaptığı paylaşımla baya konuşulacak bir hata yaptı.

Birçok telefon üreticisi ürettiği telefonlarını toplum tarafından değer gören sanatçılar kullansın, tavsiye etsin, reklamını yapsın ister. Bu durumu pazarlama stratejisi olarak görüyor. Çünkü birçok insan ünlülerin giyindiği markadan giyinmek, takıldığı mekanda takılmak ve kullandığı eşyaları kullanmak ister. Gerçi günümüzde bu durum biraz daha eskiye nazaran azaldı ancak gene de bu geleneğin devam ettiğini söylemeden edemeyeceğim. Eskiden Oprah Winfrey ve Gal Gadot gibi ünlü isimler tarafından akıllı telefon üreticileri cihaz tanıtımları için anlaşmalar gerçekleştiriyordu. Söz bahsi geçen anlaşmaya göre ünlüler sosyal medya hesaplarından tanıtımını kabul ettikleri cihazlarla çekindikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yayınladılar. Yayınlanan bu fotoğrafların normalde hangi cihazlara ait olduğunu anlamak güç ancak Twitter yayınlanan içeriğin iPhone olup olmadığını gösteriyor.

3- Reeder yerli telefon fabrikasının açılışını yaptı

Yerli markamız reeder,  8 milyon yatırımla Samsun ilinde kurduğu telefon fabrikasının, açılışını yaptı.

Türkiye’nin yerli teknoloji firması reeder, 8 milyon yatırımla Samsun ilinde başladığı telefon fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış, markanın kurucu ortakları  Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral tarafından yapıldı. 100 kişinin çalıştığı fabrikanın açılışında bulunan isimler ise Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kaynak, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu.

4- Apple, sadece Türkiye için zam kararı aldı

Apple, iPhone’lara getirdiği zam kararının ardından, şimdi de servis ücretlerinde yalnızca Türkiye için bir düzenleme yaptı.

Son dönemlerde artan döviz kurları, ülkemizde iPhone fiyatlarının neredeyse 10 bin liraya kadar yükselmesine neden oldu. Bu duruma ülkemizden bazı tepkiler de gelse de fiyatlarda pek bir değişiklik olmadı. Hatta, verilen tepkiler ters tepmiş olacak ki Apple kısa bir süre önce yalnızca Türkiye’deki servis ücretlendirmesinde bazı değişiklikler yaptı.

5- IFA 2018 gündemine bomba gibi düşen en iyi akıllı telefonlar belli oldu

Daha önceden karşımıza hangi cihazların çıkacağını bilmediğimiz için herkes için heyecan verici olan IFA, Samsung bu etkinlikte birçok akıllı telefonunu sergilerken, Apple, Google gibi dev markalar cihazlarını birkaç ayda tanıtmayı seçti.

Berlin de başlayan IFA 2018, akıllı telefon pazarına girecek orta segment akıllı telefonları incelemek için güzel bir imkan. Daha önceden karşımıza hangi cihazların çıkacağını bilmediğimiz için herkes için heyecan verici olan IFA, Samsung bu etkinlikte birçok akıllı telefonunu sergilerken, Apple, Google gibi dev markalar cihazlarını birkaç ayda tanıtmayı seçti. Ancak düzenlenen etkinlikte insanı heyecanlandırmayı başaran orta seviyede güzel telefonlar olduğunu belirtmeliyim. Bizde sizler için bu akıllı telefonları sıraladık. Gelin bu akıllı telefonlar neler birlikte göz atalım.

6- Son günlerde sevilerek oynanan 15 iOS oyunu

Severek oynayabileceğiniz 15 iOS mobil oyunlarını sizler için sıraladık. Gelin birlikte göz atalım bu oyunlara.

Gerek yetişkin bireyler olsun gerekse çocuklar olsun herkese hitap eden bir oyun günümüzde mevcut. Her yaştan insana hitap eden bu oyunlara ulaşmak ise oldukça ucuz ve kolay. Son dönemlerde oyun bilgisayarları çıktığı gibi artık oyun telefonları ve tabletleri de çıktı. İnsanların buna gösterdiği ilgi ise beklentinin oldukça üstesinde. Uygulama veya oyun satan marketler ise bu durumun farkındalar. O yüzden sık sık ya kampanya yapıyorlar ya da bazı dönemler ücretli dağıttıkları uygulama, oyunları ücretsiz bir şekilde indirme imkanı sunuyor. Bugün ise haberimizde  ücretsiz iOS oyunlarını sizler için sıraladık.

7- iOS Kullanıcılarına Yeni Whatsapp Güncellemesi

SMS'i neredeyse tarihin tozlu raflarına kaldıran, her telefonunun olmazsa olmaz uygulaması Whatsapp sürekli kendini geliştiriyor. Kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmayı amaçlayan uygulama, başarılı güncellemeleriyle adından söz ettiriyor. Whatsapp'ın yeni iOS güncellemesi 2.18.90 kullanıcı deneyimini yükseltecek ve uygunsuz içerikleri önleyecek geliştirmelere sahip. 

Güncellemenin öne çıkan ilk özelliği ana ekrana düşen bildirimler aracılığıyla fotoğraf ve GİFlerin açılabilmesi oldu. Bu geliştirme ile iPhone'un 3D touch özelliğini entegre eden Whatsapp kullacılardan artı puan topladı. Artık kullanıcılar bildirim ekranına gelen "görüntü" butonuna basılı tutarak "görüntüle" seçeneği ile karşılaşacaklar. Bu yeni güncellemenin iOS 10 ve üzeri cihazlarda kullanılabildiğini hatırlatmakta fayda var. 

8- LG, G7 Serisine 2 yeni model ekledi

LG’nin başarılı serisi G7, teknoloji meraklılarının karşısına iki yeni G7 modeli ile çıkacak.

Akıllı telefon dünyasının aktif isimlerinden biri olan LG, IFA 2018 kapsamında iki yeni akıllı telefonunu duyurmuştu. Yeni modeller LG G7 One ve LG G7 Fit, amiral gemilerine tonlarca para vermek istemeyen müşteriler için seçenek oluşturuyorlar. Birçok kişi, amiral gemilerindeki bu özelliklerin birçoğunu kullanamayacağını düşünerek, bu tarz telefonları gereksiz buluyor. LG G7 One ve LG G7 Fit, bu anlamda kullanıcılarına fiyat ve özellik dengesi sunuyor. LG’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı veMobil İletişim Bölümü iş birimi lideri Ha Jeung-uki iki yeni model hakkında şunları söyledi, “Hem LG G7 One hem de LG G7 Fit, daha geniş yelpazedeki tüketicilerin kendini ka-nıtlamış amiral gemisi düzeyindeki özelliklere sahip LG akıllı telefonların keyfini sür-mesine imkan vermek üzere tasarlandı. Akıllı tele-fon ekosistemi olgunlaştıkça, sadece premium ve orta aralık telefonlar sunmak da artık yeterli değil; aradaki modellere olan talep de artıyor.”

9- İnternet sözleşmesi, ücret ödemeden nasıl iptal edilir?

İnternet sözleşmelerini herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadan iptal etmeniz mümkün.

Günümüzde modemlerin ve aboneli TV kanallarının sayısının artmasıyla, sözleşmelere imza atan vatandaş sayısı da artış gösterdi. Sözleşme imzalatan kurumlar sadece eve internet bağlatılmasıyla ya da TV kanallarına abonelikle de sınırlı değil. Günümüzde birçok şirket işini sözleşme ile yaparak, müşterilerini belli bir süre kendisine bağımlı hale getirebiliyor. İlk etapta, bu durum müşteriler tarafından kabul edilse de zaman zaman çeşitli nedenler dolayısıyla sözleşmenin iptal edilmesi de istenebiliyor. Müşteri böyle bir talepte bulunduğunda da belli bir ücret ödeyerek sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Fakat ücret ödemeden sözleşme sonlandırmak da mümkün.

10- Huawei'nin hile yaptığı kanıtlandı

Kısa bir süre önce çıkan Huawei’nin performans testlerinde hile yaptığı iddiası, kesin olarak kanıtlandı.

Dün çıkan bir haberde, akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan iki ismi Huawei ve onun alt markası Honor’ın, Benchmark testlerinde hile yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddia, AnandTech tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı ve Huawei’nin, bazı modellerinde yapay zekadan faydalanarak, cihazların testte istenilen sonucu vermesini sağladığı söylendi. Huawei de ortaya atılan iddiaya dair gecikmeden açıklama yaptı ve “performans testleri kullanıcı deneyimi ile uyuşmayabiliyor, biz kullanıcı deneyimine önem veriyoruz” dedi. Fakat net olarak bu iddiayı da reddetmedi. Daha öncesinde Meizu gibi isimler de böyle bir hile ile gündeme gelmişti.


Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 16-22 Temmuz 2018Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 16-22 Temmuz 2018
Geçen haftanın en çok satan oyunları belli olduGeçen haftanın en çok satan oyunları belli oldu
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (23 - 29 Temmuz 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (23 - 29 Temmuz 2018)

PAYLAŞ