Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (28 Mayıs - 3 Haziran 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (28 Mayıs - 3 Haziran 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-04 13:30:04
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

  1. Apple ve Volkswagen iş birliği yapıyor

    Apple, son zamanlarda yapmış olduğu çalışma ve ortaklıklar ile adından oldukça söz ettiren firmalar içerisinde yer alıyor. Şirket bünyesinde geliştirmeler yapmak için sürekli yenilik yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda şirketin sürücüsüz otomobil üretimi gerçekleştireceği gündeme geliyordu. Yeni üretim sahası ve ortaklıklarıyla iş birliği yapan şirketin, Almanya merkezli otomobil üretici şirketi olan Volkswagen ile görüşmelere başladı. Sızan bilgi kaynaklarına bakıldığı zaman Apple, sürücüsüz otomobilleri çalışanları için servis olarak kullanma kararı almış durumda. 
  2. Xiaomi Mi 8 SE tanıtıldı!

    Xiaomi, akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan markalarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda oldukça iyi işlere imza atan Xiaomi'ye dönüşler de bir o kadar iyi oluyor. Çin merkezli şirketin, yeni modeli Xiaomi Mi 8 SE'i tanıtması büyük bir merakla bekleniyordu. Çünkü cihaz, sekizinci yıla özel olarak tasarlandı ve ne gibi özelliklere sahip olabileceği bir süredir konuşuluyordu.
  3. FIFA 18 Dünya Kupası modundan, hangi ülkenin kupayı alacağı tahmini geldi

    FIFA 18 geçtiğimiz günlerde oyuncuları için 2018 Rusya Dünya Kupası'nı oyuna ekleyeceklerini duyurmuştu. Futbol severler, güncellemenin oyuna eklenmesini merakla bekliyorlardı ve sonunda güncellemeye kavuştular. Dünya Kupası oyun modu, beraberinde getirdiği Dünya Kupası'na özgü Ultimate Team içeriğiyle, oyuncuların ilgisini çekmiş durumda. FIFA 19 çıkana kadar, Dünya Kupası güncellemesinin oyuncuların ilgi odağı olacağı düşünülüyor.
  4. Whatsapp'ta Vergi Dönemi Başlıyor!

    Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, dünyanın her yerinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Whatsapp gibi birçok sosyal ağın bu şekilde ilgiyle kullanılması, zaman zaman bu mecraların bir manipüle aracı olarak kullanılmasına neden oluyor. Whatsapp ya da bir başka sosyal ağ platformu üzerinden, birçok kez yalan haberlerin yayılmasına neden olunmuştu. Durum böyle olunca, Uganda Parlamentosu bu olaya kendince bir çözüm getirmeye çalıştı. Uganda Parlamentosu tarafından alınan karara göre, Facebook, WhatsApp, Viber ve Twitter gibi sosyal ağ kullanananlar, devlete 200 Şilin (5 cent ) vergi ödemek durumunda kalacak.
  5. Xiaomi'ye iPhone 7'deki FaceID Özelliği Gelecek! Yolda!

    Apple tarafından kullanılmakta olan FaceID teknolojisi sayesinde telefonunuzu yüzünüz ile açabiliyordunuz. Bu olay neredeyse yeni çıkan tüm Apple cihazlarında kullanılmakta. Şimdi ise Xiaomi bu yöntemi kendi cihazlarında kullanmaya hazırlanıyor. Apple, bunun için nokta projektörü ve kızılötesi kamera kullanıyordu. Xiaomi ise bunların yerine güvenlik kamerası gibi bir objektif kullanacak.
  6. UBER'den basın açıklaması geldi!

    Ülkemizde ki UBER sıkıntıları sürerken devletten ilginç bir karar geldi. İstanbul'da son derece sevilen ve çok kullanılan UBER şirketinin şoförlerini taksiciler dövmüş ve ağıza alınmayacak küfürler etmişlerdi. Ülkemizde kesinlikle UBER'i istemeyen taksiciler son dönemlerde olayları iyice abartmış UBER şoförlerini öldürmekle tehdit etmişti. Bu şartlar altında çalışmaya devam eden ulaşım şirketine bir darbede devletimizden geldi. Yeni çıkan yönetmelik UBER'i zorlu bir sürece sokuyor. Aracını UBER'e kullandıran insanlara önce para cezası sonra belgi iptali cezası geldi. Eğer UBER'i kullanan kişiler ikinci kez polis tarafından işlem görürse, D2 belgeleri iptal edilecek ve 2 yıl boyunca taşıma yapamayacaktı.
  7. Xiaomi Mi 8 Görüntülendi!

    Xiaomi'nin normalde Mi 7'yi tanıtması beklenirken şirketin 8.yılı şerefine Mi 8 ismiyle tanıtılacak telefonu gelişmiş donanıma sahip olması bekleniyor.
  8. Xiaomi, yeni akıllı saati için müthiş uygun bir fiyat belirledi

    Bildiğimiz üzere teknolojik ürünler konusunda oldukça iddialı olan Xiaomi şirketi kullanıcılarını yeni saatiyle buluşturuyor. Fakat bu saate öyle bir fiyat politikası belirlediler ki tam anlamıyla bütçe dostu. 30 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan Xiaomi Mi 8 lansmanıyla birlikte yeni akıllı bilekliği de lansmanda sunulacak. Bir önceki bileklik olan Xiaomi Mi Band 2'nin Türkiye'de yaklaşık olarak fiyatı 100 TL. Xiaomi bu sefer yeni çıkacak olan akıllı bilekliğinin fiyatını yaklaşık olarak 150 TL olarak belirledi. Xiaomi yeni amiral gemisini 30 Mayıs'ta kullanıcılarına sunacak. Çin'in sosyal medya platformu olan Weibo, Xiaomi'nin yeni akıllı bilekliğinin fiyatını söyledi. Ülkemizde doların artmasının sonucu bize fazla gibi gelen akıllı bilekler aslında oldukça uygun fiyatlara satılıyor. 
  9. 220 Bin TL'lik fotoğraf makinesinden 400MP çözünürlüğünde fotoğraflar

    İsviçre'de üretilen bu kamera Ocak ayında isminden bahsettirmişti. Geçtiğimiz günlerde 48 bin dolardan satılan kamera çektiği fotoğraflarla kendine hayran bırakıyor. Öyle ki bu kamera tam 400 megapiksel. İsmine H6D-400c Multi Shot verildi ve bu fotoğraf makinesinin çektiği RAW formatındaki fotoğraflar 760MB boyutuna ulaşabiliyor.
  10. 4K Televizyon alırken dikkat etmeniz gereken Hz problemi

    Evlerimizin vazgeçilmezi olan televizyonlar yeni modeller geldikçe eskiyor. Yeni televizyon almak için bir teknoloji mağazasına gittiğiniz dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var. Teknoloji mağazasına gittiniz ve en iyi televizyonu arıyorsunuz. Size gösterilen televizyonun özellikleri sizi cezbediyor olabilir. Fakat orada yazan önemli bir özellik gerçekten televizyonunuz da olmayabilir. Bu özelliklerin içinde Hz dediğimiz bir özellik her zaman özellikte yazdığı gibi çıkmayabiliyor. Örneğin televizyonun özelliğinde 120Hz yazıyorsa televizyonunuz gerçekten 120Hz olmayabilir.




PAYLAŞ