Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 27 Ağustos - 2 Eylül 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 27 Ağustos - 2 Eylül 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 13:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Bayramda Google'da en çok aranan 30 kelime

Bayram tatili boyunca Google’da aranana kelimeleri sizler için sıraladık. Gelin beraber bu listeye göz atalım.

Geçtiğimiz günlerde 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla gündemde sakinleşen bir dönemi arkamızda bıraktık. Dünya genelinde Google’da sıklıkla aranan kelimeler ve terimler şöyle dursun, ülke bazında bile aranan kelimelerde öncelik sırası değişebiliyor.

Xiaomi Mi Notebook Pro 2 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi, özellikle bu yıl içerisinde kendisini en çok gösteren akıllı telefon üreticilerinden biri olmayı başardı. Şirket bu yıl çıkardığı akıllı telefonlarıyla isminden uzun bir süre söz ettirdi. Fakat Xiaomi’nin koştuğu tek kulvar akıllı telefon sektörü değil. Akıllı telefon sektöründe başarı yakalayan Çin merkezli şirket, şimdi de laptoplarıyla konuşulmak istiyor. Xiaomi’nin son olarak, Mi Notebook Pro 2 modeli hakkındaki detaylar, teknoloji severlerle paylaşıldı. Modelin hem teknik özellikleri hem de fiyatı hakkında bilgi verildi.

Yeni iPhone modelleri Apple Pencil ile gelecek

Samsung’un S Pen atağına Apple, yeni iPhone modelleri ile birlikte sunacağı Apple Pencil ile yanıt vermeye hazırlanıyor.

2018 yılında yeni iPhone modellerini tanıtacak olan Apple, Samsung’un tanıtımı sonrasında büyük bir merak uyandırdı. Markanın Samsung’a karşı nasıl bir yanıt vereceği ve yeni telefonu ile birlikte sektörde dengeleri nasıl değiştireceği merak edilirken ilk bilgiler de gelmeye başladı.

Fortnite'a müsabaka sistemi geliyor

Epic Games’in başarılı oyunu Fortnite için, Fortnite müsabaka sisteminin geleceği duyuruldu.

Son bir yılın en başarılı oyunlarından biri olarak görülen Fortnite, oyun gündeminin de en çok dikkat çeken konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. Battle Royale oyun türünün en iyi oyunu olarak kabul gören Fortnite için, Epic Games de çalışmalarını devam ettiriyor. Sürekli olarak yenilenen ve içerik anlamında zenginleşen yapım, böylece oyuncularını da elinde tutmayı başarıyor. Son dönemlerde, Epic Games’in oyun dünyasının odak konularından biri olan e-spor’a yönelmişti. E-spor camiasında bugüne kadar verilen en büyük ödül ile de isminden söz ettirmişti. Epic Games şimdi de e-spor ve Fortnite hayranları için, Fortnite müsabaka sistemini duyurdu.

Instagram'da onaylı hesap nasıl alınır?

Çoğunlukta ünlülerin, fenomenlerin ya da bilinçli kullananların dikkate aldığı onaylı hesap modunu birçok kullanıcı bilmiyor bile. Şayet bir hesabın taklit edilme olasılığı fazla ise ya da mağduriyete uğrama olasılığı yüksekse bu hesaplar onaylı hesaba dönüşebiliyor.

Hiç dikkat etiniz mi bilmiyorum ama bazı Instagram profillerinde mavi tik mevcut. İşte mavi tikin mevcut olduğu hesaplar onaylı hesaplar olarak geçiyor. Çoğunlukta ünlülerin, fenomenlerin ya da bilinçli kullananların dikkate aldığı onaylı hesap modunu birçok kullanıcı bilmiyor bile. Şayet bir hesabın taklit edilme olasılığı fazla ise ya da mağduriyete uğrama olasılığı yüksekse bu hesaplar onaylı hesaba dönüşebiliyor. Şayet sizde bu anlamda bilinçli olmak isteyen okurumuzsanız gelin bu haberin devamını birlikte okuyalım.

Bu oyunu bitirene 30.000 TL ödül!

99floor oyununun geliştiricisi Luke Powell, oyunu ilk bitirene 5 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

Video oyun dünyası her geçen gün oyuncularla yeni oyunları buluşturmaya devam ediyor. Birçok tanınmış şirketin çıkardığı oyunların yanı sıra, bir de bağımsız olarak geliştirilen oyunlar bulunuyor ve bu oyunlar bazen oldukça sevilebiliyor. Bu oyunlardan birisi olan 99floor adlı yapım, video oyun dünyasının gündemine oturdu. Çünkü oyunun geliştiricisi Luke Powell, yaptığı açıklamada oyunu ilk bitiren kişiye, 5 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Oldukça zor ve farklı bir video oyunu olan 99floor adlı oyunu ilk bitiren kişi, 5 bin dolar ödülün de sahibi olacak.

Galaxy Note 7'nin ismi her yerden siliniyor

Samsung, Galaxy Note 7’nin ismini kendi resmi sitesi de dahil olmak üzere, her yerden sildi.

Samsung bilindiği üzere kullanıcılarının karşısına her yıl S ve Note serisi ile geliyor. S serisine nazaran, kullanıcılar Note serisini daha çok beğeniyor ve satışlarda Note serisinde genellikle daha yüksek oluyor. Fakat geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen Galaxy Note 7 serisinde yaşanan olumsuzluk, kullanıcıların da seriye bakış açısında olumsuz değişikliklere neden oldu. Hatırlamak gerekirse, Samsung Galaxy Note 7 serisinde, kullanıcıların birçoğu bataryanın ısınıp patlaması ile karşı karşıya kaldı ve bu nedenle şirket, modeli geri toplatmak zorunda kalarak büyük zarara girdi. Bu süreçte de kullanıcılarına kendisini affettirmek için elinden geleni yaptı.

Whatsapp'ta yedeklediğiniz mesajlar güvende değil!

Whatsapp’ta yedeklenen mesajların Google Drive’da saklanması, mesajlarınızın tehlikeye girmesine neden olacak.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, dünya genelinde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Bilindiği üzere Whatsapp kullanıcılarına, mesajlarını yedekleme imkanı sunuyordu. Böylece, uygulamayı başka bir cihazda açtığınız takdirde de mesajlarınız yeniden yükleniyor ve siz istemediğiniz sürece kaybolmuyor.

Bu anlamda geçtiğimiz günlerde Google Drive ve Whatsapp arasında bir ortaklık yapıldığı duyurulmuştu. Anlaşmaya göre, yedeklenen mesajlarınız artık Google Drive üzerinde saklanacak ve Google Drive alan kısıtlaması da yapmıyordu. Fakat elde edilen son bilgilere bakılırsa, kullanıcıların Google Drive’a yedeklenecek mesajları tehlike altında.

GeForce RTX 2080 Türkiye pazarında cepleri yakıyor

GeForce RTX 2080 serisi ekran kartları pazara girmek için yola çıktı. Ancak yükselen döviz kurları nedeniyle fiyatları çok yüksek.

Son dönemlerde bütün donanım sektörü NVIDIA’nın yeni ekran kartı olan RTX 2080 ve RTX 2080 Ti modellerine ilgi gösteriyor. Sergilediği performansı ile Turing mimarisi insanların ilgi odağı haline gelen ekran kartların ön siparişleri başladı.  Ünlü Msi ve Gigabbyte gibi donanım şirketleri GeForce RTX 2080 serisi ekran kartları pazara girmek için yola çıkardı. Fakat son dönemlerde Amerika ile yaşadığımız krizden dolayı yükselen döviz kurunun sonucu bu ekran kartlarına da yansıdı. Yükseliş gösteren döviz kurlarının sonucunda bu ekran kartlarına son kullanıcının ulaşması hemen hemen imkansız oldu.

Yeni iPhone'ların tanıtım tarihi belli oldu

Fransız radyosu olan Europe 1’in yayın esnasında paylaştığı bir bilgiye göre 12 Eylül Çarşamba günü Yeni iPhone’ların tanıtımı gerçekleşecek.

Ağustos ayının son haftasına girmemiz ile beraber yeni iPhone modellerinin tanıtım tarihleri de netleşmiş oldu. Daha önceden sizinle paylaştığımız bir haberde kesin olmamakla beraber 12 Eylül tarihinde yeni iPhone’larin tanıtımı olabileceği hakkında konuşmuştuk. Şayet bir değişiklik olmaz ise 12 Eylül tarihinde yeni iPhone modelleri sergilenecek. Fransız radyosu olan Europe 1’in yayın esnasında paylaştığı bir bilgiye göre 12 Eylül Çarşamba günü Yeni iPhone’ların tanıtımı gerçekleşecek. Türkiye saatine göre ise 20.00’de olacak olan tanıtımı heyecanla bekliyoruz.





PAYLAŞ