Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 26 Kasım - 2 Aralık 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 26 Kasım - 2 Aralık 2018

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 08:57:55
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Black Friday'dan sonra Cyber Monday başladı!

Amazon Türkiye, pazartesi gününe özel indirimleri ile dikkat çerken, Hepsiburada, Trendyol, MediaMarkt gibi sitelerde Pazartesi gününde indirimlere devam ediyordu. Siber Pazartesi olarak adlandırılan bu günde akıllı saatler, televizyonlar, ev aletleri, bilgisayarlar ve telefonlarda tüketicilere oldukça iyi bir indirim sunuyordu. Bugünlerde son bulan bu indirim çılgınlığı bir sonraki sene de devam edecektir. Bu yüzden Black Friday'ı kaçırdığınıza üzülmeyin çünkü Siber Pazartesi olarak adlandırılan bu günde teknolojik ürünleri ucuz fiyata satın alabileceksiniz.

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018

iPhone fiyatları ile ilgili şok gelişme

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında süren ticaret savaşı sebebi ile piyasaya sürülecek olan yeni İphone modeller oldukça pahalı olacak gibi. Amerika Birleşik Devletleri Ocak ayı 2019 tarihinden itibaren Çin ürünlerine uyguladığı gümrük vergisini %10 oranından %25 oranına çıkarmak için hazırlanıyor. Çin hükümeti ise bu durum karşısında Amerika Birleşik Devletleri'nin tariflerin başlamasını geciktirmesini talep ediyor. Çin'de yapılan iPhone ve dizüstü bilgisayarlara da ek tarifeler uygulanacağının altını çizin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, direkt Apple'ı ilgilendiren şu açıklamayı yaptı; "Belki. Belki. Vergi oranının ne olduğuna bağlı. Yani, yüzde 10 yapabilirim ve insanlar bunu kolaylıkla kaldırabilir."

WhatsApp'a Ardışık Sesli Mesajlar Özelliği Geliyor

Popülermesajlaşma servisi WhatsApp’ta kullanıcı deneyimi en iyi hale gelmesi adına yenilikler ve geliştirmeler sürüyor. Şimdi ise kullanıcıların sinir bozucu olduğu düşünülen bir noktası daha iyileştiriliyor. WhatsApp üzerinden gelen sesli mesajları tek tek dinlemek için sürekli dokunma gereksinimi bulunuyordu. Ancak Android platformuna gelecek olan ardışık sesli mesaj özelliği sayesinde bu problem ortadan kalkmış olacak. Dünyanın en popüler mesajlaşma servislerinden olan WhatsApp kullanıcıların basit kullanımı için tasarlanmış durumda. Bu noktada uygulamanın eksik yönleri tespit edilerek zaman içerisinde iyileştiriliyor. Yeni gelecek güncelleme ile artık gelen sesleri tek tek din

Google Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 Oyun

Kısa bir süre önce Google Play'den bir yarış oyunu indirdiyseniz bu habere özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Zira 13 oyunda kötü amaçlı yazılım tespit edildi. İşte konuyla ilgili detaylar

Google, bu hafta sonu kötü amaçlı yazılım barındırdığı tespit edilen 13 oyunu Google Play’den kaldırdı. Zararlı yazılımlar Google Play’e yüklendiği gibi araba yarışı olarak tanımlanan oyun uygulamaları, kısa süre içerisinde popülerlik de kazandı.

Apple'dan iPhone XR Satış Rakamları Açıklandı

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkartmış olduğu amiral gemisi modeli iPhone X, en çok satan iPhone modeli olmayı başarmıştı. Fakat bu sene beklentiler doğrultusunda şirketin uygun fiyat etiketine sahip olan yeni modeli iPhone XR kullanıcılara sunuldu. Apple son dönemlerde satış ve ekonomik anlamda sorunlar yaşarken cihazlarının üretimini yavaşlatmıştı. iPhone XR modeli ön siparişlerde büyük bir ilgi görmesine karşılık satış rakamlarında bir türlü bekleneni verememişti. Ancak Apple analistleri tarafında  yeni raporlar ve rakamlar bir hayli şaşırttı. iPhone XR satışlarının tam olarak iyi gitmemesinden ötürü geçtiğimiz günlerde Apple üretimde azalmaya gitmişti

PUBG içerisine Venedik haritası gelebilir!

PUBG'nin yerini almaya çalışan diğer Battle Royale tarzındaki oyunlar, sürekli olarak güncellemeler yapıyor ve oyunun yayılması adına reklam çalışmaları yapıyorlar. Fakat hala PUBG oyuncuların arasındaki saygınlığını korumaya devam ediyor. Erangel ve Miramar haritasından sonra ortaya Sanhok haritası çıkmıştı. Daha sonrasında ise E3 lansmanında kar haritasının geleceğini de görmüştük. Fakat konsept olarak karşımıza çıkan haritalar da üretiliyor. Örnek vermek gerekirse Reddit'te "IamEzalor" tarafından PUBG için Venedik haritası tasarlandı.

Son Aylarda Dikkat Çeken 15 Startup

Startuplar kendi yatırımcılarına, inovasyon süreçlerine benzer bir şekilde odaklanan kurumlara ve potansiyel çalışanlara startup ekosistemindeki herkese çok daha iyi bir şekilde iş imkanı edinmesini sağlayan StartupMarket.co, son aylarda dikkat çeken 15 Startup'u bizlerle paylaştı.

Google Translate Yepyeni Tasarımı İle Karşınızda

Google’ın birçok başarılı ve işlevsel servisi bulunuyor. Bunlardan birisi olan dil çerviri de önde gelen platform Google Translate için önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 12 yıldız hizmet ömrünü sürdüren Google Translate her geçen yıl kendisini geliştirerek dil desteğini bir hayli genişletmişti. Şimdi ise gerçekleşen yenilik ile Google Translate tasarımı baştan aşağı yenilendi. Popüler çeviri platformu sahip olduğu bu yeni tasarımı sayesinde makale çevirilerini daha işlevsel bir hale getirmiş oldu. Kullanıcı deneyimini her zaman önemseyen Google şirketi bu noktada kullanımı daha basit ve pratik hale getirmek adına Google Translate masaüstü sürümünün tasarımında bazı önemli yeniliklere gitti ve baştan aşağı yenilendi.

Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı

Asus'un beğenilen dizüstü ailesi VivoBook tarafına bir yeni üye daha katıldı. Bu yeni model ekran-kasa oranı ile dikkat çekmeyi başardı. Akıllı telefonlarla yarışacak derecede ekran-kasa oranına sahip olan dizüstü bilgisayar tasarımı kadar performansı da oldukça iyi durumda. Kompakt bir kasaya sahip olan bu VivoBook oldukça güçlü bir dizüstü bilgisayar.


PUBG İçin Gece Modu ve Eşyaları GeliyorPUBG İçin Gece Modu ve Eşyaları Geliyor
Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018
Geçen Ay En Çok Okunan Teknoloji Haberleri (Ekim 2018)Geçen Ay En Çok Okunan Teknoloji Haberleri (Ekim 2018)

PAYLAŞ